آی‌تی‌تلکام

مبدل فیبر نوری چیست ؟

توضیحات مبدل فیبر نوری چیست ؟

سوالات زیادی هست که کاربران در مورد مبدل فیبر نوری به ذهنشان می‌آید:

  • مبدل فیبر نوری چیست؟
  • کاربرد مبدل فیبر به شبکه و مبدل فیبر نوری چیست؟

به طور کلی و خلاصه وار میتوان گفت که مبدل فیبر نوری یا مدیا کانورتر فیبر نوری یک دستگاه شبکه است که برای ایجاد ارتباط و انتقال داده بین دو نوع مدیای ناهمسان مانند زوج سیم و کابل فیبر نوری استفاده می‌شود. یکی از ویژگی های اصلی مدیاکانورتور ها یا همان مبدل های فیبر نوری، قابلیت تطبیق پذیری بالای این مبدل ها است. قابلیت تطبیق پذیری این نوع از مبدل ها به توانایی آن‌ها در ایجاد ارتباط بین سامانه‌های مبتنی بر کابل کشی فیبر نوری با سامانه‌های کابل کشی مبتنی بر کابل مسی مانند شبکه‌های CAT6 و CAT5 مرتبط است.

یک مدیا کانورتر جنرال، از دو ترانسیور که توانایی انتقال داده‌ها و دریافت آن‌ها از دیگری را دارد، و یک منبع تغذیه برای هر یک از آن‌ها تشکیل می‌شود. هر یک از این ترانسیورها دارای کانکتورهای مختلفی هستند که با مدیای مختلف سازگار هستند. یک نوع مدیا وارد دستگاه می‌شود و نوع دیگری از آن خارج می‌شود.

در این مورد، از این کاربرد می‌توان برای ایجاد ارتباط بین سوئیچ مسی که اتصال فیبر نوری ندارد به سوئیچ های دیگر که قابلیت اتصال فیبر نوری دارد استفاده کرد.

 

کاربردهای مبدل فیبر به شبکه چیست؟

مدیا کانورتر فیبر نوری بسیار انعطاف پذیر است و می‌توان از آن در هر حوزه های مختلف شبکه استفاده کرد، انعطاف بالای این نوع از مبدل ها در فضاهای مختلف فیزیکی، از کارگاه‌های صنعتی تا شبکه های محلی، تماما قابلیت استفاده ازمبدل فیبر به شبکه و مبدل فیبر نوری را دارند.

در واقع باید گفت  مبدل فیبر نوری  یا مبدل فیبر به شبکه موجب تطبیق پذیری تنظیمات شبکه‌های کامپیوتری می‌شود. مبدل فیبر نوری ساخت ای تی تلکام به شما این قابلیت را می‌دهند تا بدون نیاز به الزامات به روز رسانی کامل شبکه، از فناوری قدرتمند و بالقوه این نوع از مبدل ها استفاده کنید.

  • کاربرد اولیه مدیا کانورتر فیبر نوری عبارت است از گسترش بیشتر شبکه.
  • مبدل مبدل فیبر نوری یا مبدل فیبر به شبکه، با استفاده از فناوری فیبر نوری پشتیبانی میکند که این فناوری از طول کابل بیشتری نسبت به کابل زوج سیم پشتیبانی می‌کند.

کابل‌های سیم مسی با سرعت 10M و 100M دارای محدودیت طول 110 متری هستند. این طول، پس از راه اندازی به 90 متر کاهش پیدا می‌کند. در مقابل، کابل فیبر نوری دارای محدودیت طول 2000 متر است. به علاوه، انواع مختلف فیبر نوری، محدودیت طول متفاوتی را از خود نشان دادند.

 

مبدل فیبر نوری

 

به عنوان مثال، فیبر سینگل مود از کابل تا 3000 متر پشتیبانی می‌کند. معمول‌ترین کاربست مبدل فیبر به شبکه و مبدل فیبر نوری در اتصال شبکه‌های زوج سیم به کابل فیبر نوری است. کانکتورهای استاندارد فیبر نوری موجود بر این مدیا کانورترها عمدتا از کانکتورهای ST یا SC هستند.

حال نوبت می‌رسد به این‌که کاربست‌های مدیا کانورتر یا مبدل فیبر نوری چیست :

  • زوج سیم 10M به فیبر نوری سینگل مود یا مالتی مود 10M. این تنظیمات غالبا به عنوان 10BaseT به 10BaseFL اصطلاح‌گذاری می‌شوند.
  • زوج سیم 100M به فیبر نوری سینگل مود یا مالتی مود 1000M. این تنظیمات غالبا به عنوان 100BaseTX به 100BaseFX اصطلاح‌گذاری می‌شوند.

کابل فیبر نوری چیست؟

کابل فیبر نوری، نوعی کابل است که توانایی انتقال داده‌ها را با سرعت بالا در شبکه‌ها امکان‌پذیر می‌سازد؛ برخلاف کابل‌های مسی سنتی که سیگنال‌های الکتریکی را انتقال می‌دهند، کابل‌های فیبر نوری داده‌ها را با استفاده از سیگنال‌های نوری انتقال می‌دهند. این کابل‌ها از رشته‌های بسیار نازکی از شیشه یا پلاستیک که به فیبرهای نوری معروف هستند، تشکیل شده‌اند که قادر به انتقال مقادیر زیادی داده در فواصل طولانی با حداقل اتلاف سیگنال و تداخل الکترومغناطیسی هستند.

 

بررسی انواع مبدل فیبر نوری

مبدل فیبر نوری به 4 دسته زیر تقسیم میگردد :

 1.مبدل فیبر نوری سری E1 :

مبدل فیبر نوری E۱ که به عنوان مبدل E۱ به اترنت نیز شناخته می‌شود، دستگاهی است که برای تبدیل سیگنال‌ها بین فرمت‌های انتقال دیجیتال E۱ (استاندارد اروپایی) یا T۱ (استاندارد آمریکای شمالی) و فرمت‌های اترنت (مبتنی بر IP) طراحی شده است. 

 

E۱ و T۱ استانداردهای انتقال دیجیتالی هستند که برای ارتباط صدا و داده از طریق خطوط مسی سنتی استفاده می‌شوند. آن‌ها قبل از ظهور شبکه‌های Broadband و فیبر نوری به طور گسترده برای اهداف مخابراتی استفاده می‌شدند. از سوی دیگر، اترنت یک فناوری شبکه پرکاربرد است که نرخ داده بالاتری را فراهم می‌کند و معمولاً برای شبکه‌های محلی (LAN) و اتصال به اینترنت استفاده می‌شود. 

 

یک مبدل فیبر نوری سری E۱ به عنوان رابط بین این دو نوع مختلف شبکه عمل می‌کند به صورتی که سیگنال E۱ یا T۱ را از یک خط مخابراتی سنتی می‌گیرد و آن را به سیگنال اترنت تبدیل می‌کند که می‌تواند در محیط‌های شبکه مدرن استفاده شود. این تبدیل به سازمان‌ها اجازه می‌دهد تا سیستم‌های ارتباطی قدیمی را با شبکه‌های مبتنی بر IP جدیدتر ادغام کنند و آن‌ها را قادر می‌سازد از سرعت داده‌های سریع‌تر، مقیاس‌پذیری بهتر و دیگر مزایای شبکه‌های مبتنی بر اترنت بهره ببرند.

 2.مدیا کانورتر :

مدیا کانورتر یک دستگاه مقرون به صرفه و انعطاف‌پذیر است که به عنوان پلی بین انواع مختلف فناوری‌های ارتباطی عمل می‌کند و امکان اتصال یکپارچه بین رابط‌های شبکه متفاوت را فراهم می‌کند. وظیفه اصلی آن تسهیل تبدیل سیگنال‌های داده از یک فرمت به فرمت دیگر و تضمین انتقال روان و قابل اعتماد داده‌ها است. مدیا کانورترها هم در واحدهای مستقل و هم در پیکربندی‌های رک نصب می‌شوند که طیف وسیعی از نیازها را برآورده می‌کنند.

 3.ویدیو کانورتر :

ویدیو کانورتر یا مبدل ویدیویی دستگاهی سخت افزاری است که یک نوع سیگنال ویدیویی را به نوعی دیگر تبدیل می‌کند. به بیانی دیگر ویدیو کانورتر دستگاهی است که برای تغییر فرمت، رمزگذاری یا پارامترهای یک فایل ویدیویی طراحی شده است. مبدل‌های ویدئویی به کاربران امکان می‌دهند فیلم‌ها را از یک فرمت به فرمت دیگر تبدیل کنند؛ با این حال ذکر این نکته الزامی است که هر فرمت ویدئو دارای وضوح و قابلیت‌های متفاوتی است و تبدیل سیگنال ممکن است سیگنال با کیفیت پایین‌تری را تحویل بدهد.

4.کانورتر تلفن :

«کانورتر تلفن» وسیله یا فناوری است که برای پر کردن شکاف بین انواع مختلف سیستم‌ها یا شبکه‌های تلفن استفاده می‌شود. عمده وظیفه این دستگاه تبدیل سیگنال‌های صوتی آنالوگ به دیجیتال و فراهم کردن امکان ادغام با شبکه‌های دیجیتال مانند VoIP است. یک مبدل کانورتر تلفن اغلب در یک محفظه کوچک با یک آداپتور برق داخلی یا خارجی، یک پورت اترنت، یک یا چند درگاه FXS ساخته می‌شود.

ضرورت وجود مبدل فیبر به شبکه:

  • دلیل این‌که چرا ممکن است بخواهید شبکه‌تان را با کابل مبدل فیبر نوری پشتیبانی کنید در ذیل آمده است:
  • سیستم فیبر نوری شبیه به سیستم مبتنی بر کابل مسی است با این واقعیت که فیبر نوری جایگزین ساختار مبتنی بر کابل مسی خواهد.
  • تفاوت در این است که فیبر نوری به جای تکانه‌های الکترونیکی سنتی موجود در سیم‌های مسی، از پالس‌های نوری برای انتشار سیگنال در فیبر استفاده می‌کند.
  • با گسترش و پیاده‌سازی سیستم کابل فیبر نوری، مزایای بسیاری در اختیار قرار می‌گیرد.
  • فیبر نوری از نظر اندازه کوچک‌تر و سبک‌تر از متوسط کابل مسی است. این ویژگی موجب شده است تا عملکرد آن و همچنین قرارگیری‌اش در داکت‌ها و مجرای داخل زمین بهبود یابد.
  • فیبر نوری دارای ویژگی خنثی سازی امواج الکترو مغناطیسی است. همان‌طور که در بالا گفتیم، فیبر نوری به عنوان حامل انتقال، از نور استفاده می‌کند. به این معنی که برای هر نوع اختلال الکترومغناطیسی مانند نوسان ولتاژ یا فرکانس رادیویی مناسب است. این نکته در زمان مجاورت کابل‌ها با سخت افزارهای صنعتی یا تجهیزات کامپیوتری، حائز اهمیت است.
  • شاید مهمترین مزیت مبدل شبکه به فیبر نوری این است که پایین‌ترین میزان تضعیف را دارد. پیشرفت‌های حاصل شده در انتشار فیبر نوری این امکان را ایجاد کرده است تا فاکتور تضعیف به میزان قابل توجهی کاهش یابد. وقتی یک پالس الکتریکی، طول یک کابل را طی کند، به آرامی قدرت سیگنال اولیه کاهش می‌یابد. به منظور کامل نگه داشتن سیگنال، باید آن را در مراحل مختلفی در خط اتصال تقویت کرد. این کار برای حصول اطمینان از این است که سیگنال تا زمان رسیدن به انتهای مسیر از دست نرود. کابل‌های فیبر نوری در مقایسه با کابل مسی، به ابزار کمتری برای تقویت سیگنال نیاز دارند.
  • متخصصان بر این باور هستند که فیبر نوری، پتانسیل لازم برای ارائه پهنای باند بالاتر را دارد. پهنای باند عبارت است از توانایی یک کابل در انتقال اطلاعات.

کاربرد های مختلف مبدل فیبرنوری

مبدل فیبر نوری یک دستگاه الکترونیکی است که به کمک آن می‌توان اطلاعات را از سیگنال‌های نوری به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل کرد و بالعکس. برخی از کاربردهای مبدل فیبر نوری عبارتند از:

  • ارتباطات شبکه: این دستگاه برای تبدیل سیگنال‌های نوری به الکتریکی و برعکس در شبکه‌های ارتباطی از جمله اینترنت، تلفن‌های همراه، شبکه‌های کابلی و غیره استفاده می‌شود.
  • صنعت: در برخی از صنایع، مثل صنعت خودروسازی و هوافضا، سیگنال‌های نوری به علت عدم حساسیت به تداخلات الکترومغناطیسی و برخی خصوصیات دیگر، استفاده می‌شوند. برای این منظور مبدل فیبر نوری برای تبدیل سیگنال‌های نوری به الکتریکی و بالعکس مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  •  پزشکی: در برخی از دستگاه‌های پزشکی مثل تصویربرداری پزشکی، تکنولوژی فیبر نوری برای ارسال اطلاعات از دستگاه‌های تصویربرداری به دستگاه‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای این منظور مبدل فیبر نوری برای تبدیل سیگنال‌های نوری به الکتریکی و بالعکس استفاده می‌شود.
  • امنیت: برای ارتباطات حساس، مثل ارتباطات نظامی، برخی از سیستم‌های امنیتی و پلیسی، از فناوری فیبر نوری استفاده می‌شود. در این موارد مبدل فیبر نوری برای تبدیل سیگنال‌های نوری به الکتریکی و بالعکس به کار می‌رود.

مزایای مختلف مبدل شبکه به فیبر نوری

همان طور که پیش تر توضیح دادیم، مبدل فیبر نوری کاربرد های مختلفی در صنعت شبکه داشته و نقش پر رنگی را در این حوزه ایفا میکند، در این بخش ما به معرفی برخی از مزایای خاص مبدل شبکه به فیبر نوری تولیدی شرکت ای تی تلکام خواهیم پرداخت.

1- از بین بردن نویز : استفاده از این مبدل های فیبر نوری به طور کامل نویز های حاصل از امواج رادیویی و الکترو مغناطیسی را به طور کامل حذف خواهند کرد.
2-عایق در برابر نوسان : شما میتوانید با استفاده از کابل های فیبر نوری و مبدل فیبر نوری ای تی تلکام تمامی ریسک خرابی دستگاه که حاصل از نوسانات شدید برقی مانند رعد و برق و...  به سفر برسانید.

 

قیمت مبدل فیبر نوری

قیمت مبدل‌های فیبر نوری متنوع بوده و به عوامل مختلفی همچون: نوع مبدل، سرعت و طول موج مورد نیاز برای ارتباط، توان خروجی، برند و کیفیت، تعداد پورت‌های ورودی و خروجی بستگی دارد. برای دریافت قیمت دقیق مبدل‌های فیبر نوری، شما عزیزان همواره می‌توانید از طریق راه‌های ارتباط ذکر شده با کارشناسان فروش سایت آی‌تی‌تلکام در ارتباط باشید.

امیدواریم مطلب مبدل شبکه به فیبر نوری  چیست توانسته باشد به سوالات شما در مورد مدیا کانورتر  و کاربردها و اهمیت مبدل فیبر نوری در شبکه پاسخ داده باشد.

 
راه‌های ارتباطی با ما
۰۲۱-۴۴۴۴۶۰۱۲
sale@ittelecom.ir
تهران، جنت‌آباد جنوبی، انتهای خیابان چهارباغ غربی، پلاک ۵۵