آی‌تی‌تلکام

آشنایی با ماژول فیبر نوری و کاربرد آن

توضیحات آشنایی با ماژول فیبر نوری و کاربرد آن

مفهوم ماژول فیبر نوری برای تسهیل و تسریع دسترسی به اینترنت و انتقال داده است. زمانی که از فیبر نوری نام برده می‌شود در ذهن مخاطب میلیون‌ها ارتباط در کیلومترها راه تجسم می‌شود. البته که فیبر نوری و ماژول‌هایی که با مشخصه‌های مختلف دارد، هر کدام برای یک کاربرد معین به کار می‌روند. برای آشنایی بیشتر با ماژول‌های فیبر نوری و کاربرد ماژول SFP فیبر نوری این مطلب را تا انتها مطالعه کنید. 

 

مزایای استفاده از ماژول فیبر نوری

 

مزایای اصلی شبکه بندی با فیبر نوری و ماژول‌های آن عبارتند از:

  • فاصله انتقال را در بعضی موارد می‌تواند تا کیلومترها افزایش دهد در حالی‌که سرعت آن تغییری نمی‌کند.
  • استفاده از ماژول‌های فیبر نوری باعث بالا رفتن ایمنی می‌شود.
  • حفاظت در برابر دسترسی‌های غیر مجاز مانند تداخل اطلاعاتی، کنش‌های القایی و غیره.

 

اما فیبر نوری و انواع ماژول SFP فیبر نوری که در ادامه از آن‌ها نام می‌بریم بیشتر برای مباحث شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرند و این ارتباطات را ساده‌تر می‌کنند. دریافت و ارسال سیگنال از طریق این ماژول‌ها صورت می‌گیرد و به همین دلیل این موارد انتقال دقیقاً به نوع ماژول و استفاده از آن بستگی دارد. برخی از انواع ترانسیور SFP فیبر نوری با عنوان ماژول‌های فرستنده از طریق یک کانکتور به فیبر نوری متصل شده و ارسال اطلاعات را در پروسه‌ای آسانتر انجام می‌دهند.ترانسیور GXFP از دسته بارز ماژول‌های فرستنده به حساب می‌آیند. با این حال هر یک از شرکت‌های سازنده تلاش مي‌کنند ترانسیور GFXP را ارتقا دهند. به این دلیل است که برای بهره‌مندی از تمام مزایای ترانسیور SFP فیبر نوری می‌بایست از برندهایی استفاده کنید که با فیبر نوری شما سازگار است.

 

ماژولSFP

 

 

انواع ماژول فیبر نوری

ماژول‌های (Small-Form-Factor Pluggable) یا SFP که در نوع فرستنده و گیرنده عرضه شده‌اند یکی از شناخته شده‌ترین نوع ماژول فیبر نوری هستند. این ماژول‌ها در فرستنده و گیرنده تعبیه می‌شوند و می‌توانند پورت ترانسیور را به شبکه فیبر نوری متصل کنند. ماژول‌های نوری چند حالته یکی دیگر از انواع ماژول‌های فیبر نوری هستند که از استاندارد OM2 یا MM برای اتصال کابل‌ها به چندین حالت استفاده می‌کند. ماژول‌های چند حالته از انتقال داده تا نرخ ۱۰ گیگابایت و در امواجی با پهنای ۸۵۰ تا ۱۳۲۰ نانومتر پشتیبانی می‌کنند. این ماژول‌ها فضای انتقال داده را تا 550 متر محدود می‌کنند و این یکی از معایب این ماژول‌ها است.

 

نحوه عملکرد ماژول فیبر نوری

در ماژول فیبر نوری از قدرت نور برای انتقال داده استفاده می‌شود. به این صورت که در داخل این ماژول‌ها یک دیود نوری تعبیه شده است که به عنوان منبع نوری عمل می‌کند. این دیود‌ها در ماژول‌های چند حالته دارای چندین حالت تابش نور هستند که در امتداد فیبر نوری پخش می‌شوند. هر کدام از این حالت‌ها در یک زاویه منحصر بفرد می‌تابند و موجب انتقال داده در مسیرهای مختلف می‌شوند.اما در تکنولوژی SFP، دریافت و ارسال سیگنال از طریق یک هسته تک حالته و در طول موج‌های مختلف به نام WDM اتفاق می‌افتد. این نوع ماژول‌ها در پروژه‌هایی استفاده می‌شوند که به صرفه جویی در کاربرد وسایل یا هزینه نیاز است. در این تکنولوژی فیبر نوری فقط در یک حالت عمل می‌کند یعنی یا گیرنده است یا فرستنده. ولی از دو ماژول زوج برای برقراری ارتباط استفاده می‌شود که هر کدام طول‌های متفاوتی را پشتیبانی می‌کنند. این زوج ماژول‌ها یا گیرنده هستند یا فرستنده.

 

خرید ترانسیور فیبر نوری

بهترین ماژول‌های فیبر نوری با بالاترین کیفیت در فروشگاه‌های عرضه تجهیزات ارتباطی شبکه عرضه می‌شوند. در فروشگاه‌های بزرگ عرضه تجهیزات شبکه، شما این امکان را دارید تا انواع ترانسیور فیبر نوری را در برند‌های مختلف خریداری کنید. هر کدام از انواع ماژول‌های فیبر نوری با قیمت متفاوتی عرضه می‌شوند. امکان سفارش این ماژول‌ها را در سایت‌های خرید آنلاین ترانسیور فیبر نوری دارید.

 
راه‌های ارتباطی با ما
۰۲۱-۴۴۴۴۶۰۱۲
sale@ittelecom.ir
تهران، جنت‌آباد جنوبی، انتهای خیابان چهارباغ غربی، پلاک ۵۵