تغییرات و تحولات روز افزون در حوزه فناوری و اطلاعات منجر شده که امروزه انتقال محتوای تصویری و صوتی با حجم بالا بر بستر اینترنت امکان پذیر گردد. این موضوع ما را بر آن داشت تا در مورد سرویس ویدیو درخواستی یا VOD یا Video on Demand یک محتوای آموزشی تهیه نماییم.
سرویس ویدیو درخواستی یا VOD یا Video On Demand یکی از مجموعه خدماتی است که از طریق IPTV (تلویزیون تعاملی) ارائه میگردد. VOD برای کاربران این امکان را فراهم میکند تا انواع محتواهای صوتی و تصویری از جمله فیلمهای سینمایی، سریالهای تلویزیونی، مستندهای جذاب، برنامههای آموزشی و فایلهای صوتی مورد علاقهی خویش را در هر زمانی که مایل باشند به سرعت بر روی تلویزیون یا کامپیوتر شخصی خود اجرا کنند.
این سیستم به کاربران این امکان را میدهد که برنامهها را در زمان پخش سراسری مشاهده نمایند، علاوه بر آن در این سیستم کاربر قادر است مانند ابزارهای پخشکننده ویدئو، فیلمهای در حال پخش را متوقف کرده، و عقب و جلو ببرند.
از دیگر امکانات این سیستم این است که کاربران میتواند ویدئوی موردعلاقهی خود را دانلود کرده تا بتوانند در زمان و مکان دیگری به تماشای آن بنشیند. در صفحهای که برای نمایش فهرست این ویدئوها به کاربر ایجاد شده، امکاناتی همچون جستجو با استفاده از نام فیلم، بازیگران، کارگردان و همچنین اطلاعاتی در مورد قیمت، مدت زمان اجاره و قوانین مربوط به محتوا فراهم شده است.
همچنین بخوانید:
VOD دارای دو تکنولوژی است؛ یکی OTT و دیگری IPTV که از اولی قدیمیتر است. IPTV یا همان تلویزیون تعاملی پروژهای مشترک است بین صداوسیما و وزارت ارتباطات است به این صورت که وزارت ارتباطات زیرساختهای لازم را تهیه کرده و صداوسیما نیز مسئولیت تولید محتوا را برعهده دارد؛ روش کارIPTV پیچیدگی زیادی ندارد، به این شکل که کاربر به جای آنکه برنامههای تلویزیونی را از طریق امواج از آنتن روی بام، دیش ماهواره یا کابل فیبر نوری دریافت کند میتواند از طریق یک ارتباط اینترنتی همزمان برنامهها را بارگذاری و مشاهده نماید.
تکنولوژی ott : امروزه کانالهای ارتباطی شکل تازهای به خود گرفته اند، جدا از تلفنهای همراه فضای مجازی مجال شکل گیری اجتماعات جدید از کاربران را فراهم میکند. شبکه های ) OTT(Over The Top امروزه جایگاه ویژه و فوق العاده ای را برای خود در بین کاربران فراهم نموده است. تحولات ایجاد شده در عرصه تجهیزات الکترونیکی همراه با پدیده OTT در سالهای اخیر معادلات جدیدی را در بازار فناوری اطلاعات به وجود آورده است. معرفی دستگاههای همراه هوشمند همچون گوشیهای هوشمند و تبلتها، کنسولهای بازی متصل به شبکه و تلویزیونهای هوشمند، باعث ایجاد محیط های جدیدی علاوه بر تلویزیونهای سنتی، برای دریافت محتوای صوتی و تصویری شدهاند. آسیبهای این شبکه گاهی از مزایای آن بیشتر است، در این مقاله ما به معرفی تکنولوژیها ارتباطی در فضای مجازی مانند شبکههای او تی تی، اجتماعی و پدیده دیگری بنام voip پرداخته و مواردی از جمله مزایا و معایب این کانالها و گزینههای ارتباطی اشاره می نماییم، مبنای این تحقیق امروزه گزارش و پروندههای موجود در سازمان پلیس می باشد که شهروندان مطرح نموده اند. و در نهایت ما با این هدف که آیا می توان این شبکههای مورد نظر را مدیریت نماییم یا خیر، موضوع را بررسی خواهیم نمود، ما فرضیه و یا سیوالاتی کلی را در این مورد نمیتوانیم مطرح سازیم زیرا موضوع بسیار گسترده و دارای گزینههای امنیتی بوده و پاسخ به این سیوالات گاهی از حیطه ما خارج می باشد.
OTT در مقایسه با IPTV تکنولوژی جدیدتری است.
در OTT محتوای خود را در شبکه عمومی اینترنت میگذارید که این شبکه عمومی اینترنت نیز به شخص خاصی تعلق ندارد. در آنجا اپراتور خاصی وجود ندارد که به کاربر سرویس دهد.
تمام افراد این توانایی را دارند که حضور داشته باشند به این معنی که هر فرد در هر زمان و در هر مکان هر محتوایی را با هر ابزار و دستگاهی میتواند مشاهده نماید. و دستگاه مورد استفاده کاربر میتواند موبایل، لپتاپ، تبلت یا تلویزیون باشد.
یکی از کاربرد های سرویس ویدیو درخواستی یا VOD در شرکتهای هواپیمایی است، آنها سرویس ویدیو درخواستی یا VOD را به عنوان سرگرمی حین پرواز به مسافران خود ارائه میدهند. این سرویس توسط صفحه نمایشهای شخصی که در پشت یا دسته صندلیها قرار گرفته و یا دستگاههای پخش قابلحمل ارائه می گردد.
بعضی از سرویسهای VOD مانند نت فلیکس یک مدل آبونمان را بکار میبرند به این صورت که کاربر با پرداخت ماهانه حق اشتراک میتواند به یک بسته از محتویات این سرویس دسترسی داشته باشند.
سایر سرویسها نیز یک مدل مبتنی بر تبلیغات را بکار میبرند که در آن دسترسی به محتوا برای کاربر رایگان بوده و درآمد اصلی این پلتفرمها با فروش تبلیغات به دست می آید.
این سرویس میتواند در بسیاری از اماکن عمومی و رفاهی از جمله در مراکز درمانی و بیمارستانها کاربرد داشته باشد.