کدام ژنراتور های برق برای ماینر مناسب است؟
همانطور که می دانید در چند سال اخیر ماینر کردن ارز دیجیتال بسیار مورد توجه قرار گرفته است و ما در این مقاله سعی می کنیم از ژنراتور های برق که مناسب است برای این کار معرفی کنیم و انتخاب شما را برای یک درآمد ارزی را ساده تر کنیم البته تمام معایب و مزایا ژنراتور برق را با دلیل بررسی کردیم پس شما می توانید با ما همراه باشید و در آخر اگر شما یک روش مناسب تر را می دانید در نظرات به ما و همه دوستان معرفی کنید.
منظور از ماینر چیست ؟
در واقع منظور از ماینر یک دستگاهی است که ارز دیجیتال را استخراج می کند که بیت کوین یکی نمونه از همین ارزهای دیجیتال می باشد . این دستگاه را کمپانی هایی مانند BITMAIN که در این نوع صنعت پیشرو می باشد ، تولید و عرضه می کنند. رقابت در این صنعت بسیار زیاد است بطوریکه روزانه شاهد عرضه مدل های بروزتر به بازار هستیم تا عملیات استخراج به صورت بهتر و راحت تر انجام گیرد.
در اوایل کار این دستگاه ها برای CPU های معمولی مورد استفاده قرار می گرفت که با گذشت زمان معلوم شد که هرچقدر گرافیک دستگاه بیشتر شود باعث افزایش قدرت استخراج خواهد شد. به همین خاطر دستگاه های جدیدی تولید و به بازار ارائه شد که توان برق مصرفی آنها خیلی بیشتر شد و همین امر سبب شد که از حالت مقرون به صرفه بودن خارج شود. بنابراین افراد فعال و سرمایه گذاران این بخش مجبور شدند که برای تامین مولد برق هزینه ای مجزا در نظر بگیرند که افزون بر مقرون به صرفه بودن، استفاده راحت بتوان سهولت دسترسی به سوخت را نیز برآورده نماید.
ممکن است نخستین راه حلی که در مبحث تامین مولدهای برق مورد توجه ذینفعان قرار می گیرد پنل های خورشیدی باشد.
تامین برق ماینر از طریق پنل خورشیدی
در تعداد زیادی از کشورهای اروپایی بمنظور کاهش هزینه های برق از پنل های خورشیدی کمک می گیرند. البته لازم است به این موضوع توجه شود که هزینه خرید در این کشورها نیز با هزینه خرید در ایران بسیار تفاوت داشته و فاصله ارزی بسیار زیادی وجود دارد که هزینه اولیه سرمایه گذاری در این بخش را با باید و نبایدهای بسیاری مواجه می کند. سازو کار پنل های خورشیدی این گونه است که هر پنل با اندازه ی تقریبی 1956×992 توانایی تولید تقریبی 300 وات (0.3 کیلو وات) برق را دارد و قیمتی معادل 2.5 میلیون تومان را در برمی گیرد که بطور میانگین هر ماینر با مصرف برق متوسط 1.5 کیلو وات لازم است حدود 5 الی 6 صفحه پنل خورشیدی را تهیه نماید که واضح است از نظر اقتصادی بصرفه نیست و از عاقلانه بنظر نمی رسد . افزون بر آن در پنل های خورشیدی در شب ها برقی تولید نمی شود و این موضوع باید در نظر گرفته شود. بنابراین با توجه به اینکه در ایران سوخت هایی کم هزینه تر همچون گازوئیل و گاز براحتی در دسترس هستند می توان تهیه ژنراتورها برای تامین برق را در دستور کار قرار داد.
ژنراتور برق دستگاه ماینر
با ارتقاء سطح دستگاه های ماینینگ و بالا رفتن میزان برق مصرفی این دستگاه ها، دیگر استفاده از برق شهری از نظر قیمت مصرف برای سوددهی این کار قابل توجیه نیست و البته در حال حاضر این دستگاه ها مجاز به استفاده از برق شهری نیستند و در نتیجه استفاده از آن غیر قانونی است. آشنایی با ژنراتور برق دستگاه ماینر همانطور که گفته شد تهیه ژنراتور برق می توانند کمک کننده باشد. در همین راستا لازم است ژنراتور هایی را تهیه نمود که قادر باشند مصرف این دستگاه ها را پاسخ دهند. ما قصد داریم با بررسی کامل این مسئله یک منبع کامل در مورد خرید با کیفیت ترین و مطمئن ترین دستگاه های تولید برق برای ماینرها را ارائه کنیم.
موتور برق و تامین برق ماینر توسط آن
علاوه بر آن تامین برق لازم برای ماینر از طریق موتور برق نیز مقدور خواهد بود ولی از آنجا که سیستم خنک کننده موتور برق با استفاده هوا خنک صورت می گیرد، لازم است که دو دستگاه موتور برق تهیه شود تا به شکل نوبتی از آنها بهره گرفت به این شکل که 5 الی 6 ساعت موتور برق اول و پس از آن موتور برق دوم فرآیند تولید برق را آغاز کند تا در این فاصله موتور برق اولی خاموش شود و شرایط را برای استراحت و خنک شدن آن فراهم کرد.
شناخت ژنراتور دائم کار برای ماینر
پیش از هر چیز لازم به ذکر است از آنجا که ساختار مولد های برق دائم کار از لحاظ ویژگیهای فنی بطور کامل با مولد های برقی که در بازار ایران در دسترس هستند تفاوت دارند، و همین مسئله باعث شده ژنراتورهای دائم کار بر اساس موجودی بازار در ایران تقریبا غیر قابل دسترس هستند. بنابراین در صورتی که بخواهیم ژنراتور های موجود را با نمونه های دائم کار آن جایگزین کنیم لازم است حداقل توانی اضافه تا 1/5 برابر توان مورد نیاز را فراهم نماییم تا توانایی این را داشته باشد که با ظرفیت ماکزیمم 70% توان لازم کارکرد شبانه روزی کار کند البته شایان ذکر است معایب خود را دارا می باشد.
استفاده دائم و ۲۴ ساعته ژنراتورها چه معایبی دارد؟
استفاده شبانه روزی دستگاه های مولد برق یک ایراد بسیار واضح در پی دارد و آن مستهلک شدن سریع این دستگاه ها می باشد و به این ترتیب مثل هر دستگاه ماشینی دیگر فاصله زمانی سرویس آن ها کم تر خواهد شد و افزون بر آن عمر مفید لوازم مصرفی آنها نیز کم شده و زمان کمتری قابل استفاده هستندو قاعدتاً بایستی در فاصله زمانی کوتاهتری دستگاه ها نیاز به overhaul کردن پیدا می کنند.
این ژنراتور ها بصورت دائم در حال کار کردن هستند و به همین خاطر حرارت زیادی را تولید می کنند بنابراین به سیستم تهویه با کارایی بالا نیاز دارند که مستقیما با عمر مفید دستگاه رابطه دارد. به این معنی که هرچقدر سیستم تهویه و هوادهی سیستم به درستی و بدون مشکل و بدفعات زیاد انجام گیرد، قطعاتی که درگیر حرارت شدید هستند عمر مفید بالاتری خواهند داشت. لازم است که عملیات سرویس دهی دورهای ژنراتور ها را در دستور کار خود قرار گیرد چرا که این کار در نگهداری ژنراتورها بسیار مهم می باشد، تعویض روغن، تعویض فیلتر روغن، تعویض فیلتر هوا و کنترل اگزوز و رفع انسداد های احتمالی آن، از جمله فعالیت هایی هستند که برای نگهداری این دستگاه باید انجام بگیرند و بهره برداری بالاتر و افزایش عمر مفید آنها را بدنبال خواهد داشت.
انتخاب بهترین ژنراتور برای ماینر
انتخاب ژنراتور مناسب برای ماینر بسیار مهم بوده و بایستی با دقت و توجه به نکات زیر را انجام شود :
سوال نخست این است که فرد به کدام سوخت راحت تر دسترسی دارد و تهیه آن برای او بهتر است ! آیا گازوئیل راحت تر قابل تهیه است یا گاز ؟ دمای محیطی در کارایی ژنراتور بسیار مهم است بنابراین باید بدانیم که دمای محیط در چه محدوده ای قرار دارد ؟ (همانطور که گفته شد دمای محیط مستقیماً با عملکرد دستگاه ارتباط دارد و برای شرایط محیطی پارامترهای نگهداری ویژه ای باید مورد توجه قرار بگیرد.)
با توجه به اینکه دستگاه ماینر نیاز است دائم و به صورت شبانه روز در حال کار باشند بایستی بطور حتم از باکیفیت ترین دستگاه های تولید برق استفاده شود تا با گذشت زمان مستهلک نشده و ایراد شدیدی در پی آن بر ما تحمیل نشود.
در صورتی که دسترسی به گاز صنعتی برای فرد امکان پذیر باشد می توان با تخمین میزان نیاز فرد عالی ترین ژنراتور گازی را از میان گزینه های موجود پیدا نمود که از نظر هزینه مصرفی در مقایسه با دستگاه های دیگر مقرون به صرفه باشد و چنانچه در دسترسی به گاز دارای محدودیت بود می توان مناسب ترین دیزل ژنراتور را که از لحاظ مصرف سوخت مقرون بصرفه تر باشد را تهیه نمود.
مسئله دیگری که در انتخاب توان ژنراتور ها حائز اهمیت است محاسبه توان مصرفی دستگاه ها می باشد.
شیوه محاسبه مقدار مصرف برق برای دستگاه ماینر و انتخاب ژنراتور مناسب
تصور کنید که راه اندازی 50 دستگاه ماینر در دستور کار قرار دارد:
بطور تقریبی هر ماینر بصورت میانگین kw 1.5 یا w 1500 برق استفاده می کند و آمپر مصرفی هر یک بشکل حدودی بین 6 الی 7 آمپر می باشد و بر اساس کنتورهای خانگی که مقداری بین 15 الی 25 آمپر و تکفاز را فراهم می کند بشکل پیش فرض 2 الی 4 ماینتر خواهد توانست کل توان را از آن خود کند و دیگر سایر دستگاهای موجود در منزل اجازه روشن شدن نخواهند داشت. بنابراین برای بهره گیری از 50 ماینر نیاز به حدود 350 آمپر برق می باشد که باید به تکفاز بودن آن نیز دقت شود.
kVA 96
و برای استفاده شبانه روز از مولد برق بایستی مینیمم توان مازاد تقریباً 1.5 برابر توان مورد نیاز را فراهم نمود تا ژنراتور قادر باشد با ماکزیمم 70 درصد توان اسمی کارمرد خود را برای زمان متوالی ادامه دهد ، بنابراین یکی از پارامترهای انتخاب ژنراتور دارا بودن توانی معادل kVA 144 می باشد که بایستی بسیار مورد توجه قرار بگیرد.