نقد و بررسی Lenovo Legion 5
نقد و بررسی Lenovo Legion 5
شرکت لنوو را میتوان به عنوان یک شرکت تازه وارد در عرصه بازیهای رایانهای دانست، با این حال این شرکت چینی توانسته است در عرض چند سال خود را به عنوان یکی از تولیدکنندههای اصلی لپتاپهای با عملکرد بالا و باکیفیت معرفی نماید. اگر تجربه ما در رابطه با لپتاپ Lenovo Legion 5 Pro قبول داشته باشید، به هیچ وجه تمایلی به کنار گذاشتن این لپتاپ نخواهید داشت. ما در این مقاله به نقد و بررسی لپتاپ Lenovo Legion 5 خواهیم پرداخت.
از جمله موارد خوب لپتاپ Lenovo Legion 5 میتوان به مواردی مانند:
- طرحبندی خوب صفحه کلید همراه با Numpad
- صفحه نمایش سریع و روشن با وضوح QHD+
- عملکرد خوب با دمای مناسب CPU/GPU
- ماژولهای قابل تعویض SSD و RAM2
- قیمت مناسب
از جمله موارد منفی که در این لپتاپ میتوان اشاره نمود شامل:
- صفحه کلید آن بهترین نوع نیست.
- پرسرو صدا است.
- فاقد بیومتریک است.
معرفی
این لپتاپ مجهز به آخرین نسل پردازنده و پردازنده گرافیکی AMD و Nvidia، بدون شک یکی از بهترین لپتاپهای گیمینگ است که در چند سال اخیر وارد بازار شده است. این لپتاپ در میان رده اولین لپتاپهایی قرار دارد که از یک نمایشگر دالبی ویژن 16:10 WQXGA استفاده کرده است.
بدنه آلومینیومی که در طراحی این لپتاپ به کار گرفته شده است سختی و مقاومت خوبی به آن بخشیده است. درب آن به راحتی با یک دست بدون مشکل باز میشود اما رنگ خاکستری که در آن به کار رفته است زیاد هوشمندانه به نظر نمیرسد، و این لپتاپ فاقد فناوری حسگر اثر انگشت یا همان Fingerprint است که از آن در اکثر لپتاپها برای ورود به ویندوز لپتاپ استفاده میشود.
اگر چه ما احساس میکنیم که طراحی به کار رفته در این لپتاپ طراحی کاملی نیست. از نظر وزنی این لپتاپ کمی بیشتر از 2.5 کیلوگرم وزن دارد. از نظر ابعاد معادل 356mm x 264mm x 26.9mm که کمی ضخیمتر از رقبای خود است. آرم آن کمی درخشانتر به نظر میرسد اما اگر آن را جذاب نمیدانید میتوانید از طریق کلیدهای میانبر (fn+l) نور آن را غیرفعال کنید.
این لپ تاپ از نظر ظاهری هوشمند و از نظر داخلی نیز قدرتمند است. پردازنده مرکزی به کار رفته در این لپتاپ یک پردازنده هشت هستهای از نوع 16-thread AMD Ryzen 7 5800H و یک پردازنده گرافیکی از نوع Nvidia GeForce RTX 3070 ، رم آن نیز دارای 16 گیگابایت حافظه DDR4 دو کاناله است و فضای ذخیره سازی آن 1TB SK Hynix M.2 SSD میباشد.
پردازنده گرافیکی این لپتاپ با حداکثر 140 وات TDP پیکربندی شده است و قابلیت تغییر اندازه Taskbar به صورت پیش فرض فعال است و نمایشگر 16 اینچی از G-Sync تا 165 هرتز را پشتیبانی مینماید. بازیهای رایانهای با رزولوشن 2560x1600 در این سیستم خارق العاده به نظر میرسند.
از مشخصات ظاهری این لپتاپ اگر بخواهیم بیشتر توضیح بدهیم این است که نسبت ابعاد 16:10 یک مزیت واقعی محسوب میشود، روشنایی با بیش از 500 nit، بازتاب رنگ را به حداقل میرساند و دقت رنگ بالایی را نیز به همراه دارد.
در بخش پورتهای این لپتاپ، ما هیچ مشکل آشکاری را ندیدیم. این لپتاپ دارای Wi-Fi 6 است و در طرف چپ USB 3.2 Gen و 2 type-c و جک ترکیبی صوتی قرار دارد، و یک سوئیچ شاتر دوربین در سمت راست قرار دارد. علاوه بر موارد گفته شده در اینجا اترنت گیگابیت، USB 3.2 Gen 2 Type-C همراه با DisplayPort ، سه پورت USB 3.2 Gen 1 Type-A و پورت خروجی HDMI و یک رابط برای منبع تغذیه 300 وات خواهید یافت.
از جمله موارد ناامید کننده که در برخی از لپتاپها مشاهده میشود سروصدای فن میباشد که میتواند کاملاً حواس کاربر را پرت نماید. فنهای این لپتاپ در هنگام بار کم خاموش میشوند اما هنگامیکه شروع به کار میکنند به وضوح صدای آنها قابل شنیدن است. این فنها از هر دو طرف چپ و راست و همچنین پشت لپتاپ هوای گرم را خارج میکنند.
صفحه کلید به کار رفته در آن را میتوان از نوع خوبی دانست فشار دادن به کلیدها نیروی زیادی را نمیگیرد اما به نظر من میتوانست بهتر از این نیز باشد و از فضای اطراف کیبورد بهتر میتوانست استفاده شود. اما چیزی که در این کیبورد جالب به نظر میرسد بدون صدا بودن کلیدهای آن است. هیچ یک از کلیدها به استثنای کلید فاصله سروصدایی ایجاد نمیکند. اما حتی صدای کلید فاصله نیز بسیار آرام است و آزاردهنده نیست.
Legion 5 Pro دارای بلندگوهایی است که از سطح متوسط بالاتر و بهتر است که گوش دادن از طریق آنها بسیار دلپذیر است، در مقایسه با بیشتر اسپیکرهای لپتاپهای مخصوص بازی که گوش انسان را دچار درد میکنند اسپیکرهای این لپتاپ از کیفیت خوبی برخوردار هستند.
Pro 5 دارای یک باتری 80 وات ساعتی است که برای استفاده معمولی در حدود چهار و نیم ساعت دوام میآورد که این مقدار شارژدهی باتری برای لپتاپی که از نوع گیمینگ است خوب به نظر نمیآید. ما این لپتاپ را با لپتاپهای گیمینگ هم رده خود که دارای پردازندههای AMD Zen 3 هستند مانند Alienware M15 R5 که باتری آن قابلیت شارژدهی هفت ساعته را دارد و همچنین در لپتاپ Asus ROG Zephyrus G15 مقدار شارژدهی باتری به هشت ساعت و در لپتاپ Asus ROG Strix G15 Advantage Edition شارژدهی باتری بیش از نه ساعت است، به این نتیجه رسیدیم که باتری این لپتاپ میتوانست از نوع بهتری باشد.
شرکت لنوو ادعا میکند که براساس بازخوردهایی که از کاربران خود گرفته است اندازه پد لمسی خود را 23 درصد افزایش داده است. Legion 5 pro دارای وبکم 720p است که کیفیت تصویر قابل قبولی را ارائه میدهد.
نتیجه گیری
تلاش برای اینکه بفهمید کدام لپتاپ برای استفاده شما مناسب است ممکن است گیجکننده باشد. چرا که در این عرصه شرکتهای زیادی در رقابت با یکدیگر هستند و مدلهای متنوعی را وارد بازار کرده اند. وقتی صحبت از مشخصات قدرتمند لپتاپ Legion 5 Pro میشود منظور نمایشگر بزرگ با رزولوشن بالا و تعداد انگشت شماری از موارد خوب دیگر به کار رفته در لپتاپ مانند کیفیت صدا، صفحه کلید و قابلیت ارتقا توسط کاربر میباشد. بنابراین در موقع خرید هر لپتاپی نیازهای آینده را نیز در نظر بگیرید.