نحوه انتخاب کامپیوتر برای امور خانگی
در خرید یک کامپیوتر خانگی در کنار بودجه ای که قصد دارید برای آن هزینه کنید، نیاز سنجی کاربر نیز اهمیت بسیاری دارد. کامپیوترهای خانگی دارای قطعات داخلی بسیاری هستند که قابلیت تعویض و ارتقا دارند. اما قبل از اقدام به خرید کامپیوتر توصیه ما این است که نیازهای خود را مدنظر قرار دهید و مطابق با آن به انتخاب و خرید کامپیوتر اقدام نمایید. در این مقاله ما نحوه انتخاب کامپیوتر برای امور خانگی را مورد بررسی قرار می دهیم تا به افرادیکه در این زمینه اطلاعات کافی ندارند، بتوانیم اطلاعات مختصر و مفیدی را داده باشیم.
از جمله مزیت مهم کامپیوترهای شخصی نسبت به لپ تاپ ها این است که قابلیت ارتقا در کامپیوترهای خانگی بسیار زیاد است. در لپ تاپ ها شما فقط قادر هستید تا هارد، SSD ، رم را تعویض نمایید اما در کامپیوترهای خانگی شما می توانید تا علاوه بر موارد گفته شده مادربورد، CPU و کارت گرافیک را نیز تعویض نمایید.
کامپیوتر اداری
اگر شما کارهایی را که قصد دارید با کامپیوتر انجام دهید محدود است و بیشتر برای اموری مانند چک کردن ایمیل و جستجو در اینترنت و امور اداری مانند کار با نرم افزارهای آفیس است شما می توانید یک سیستم با مشخصات فنی معمولی را انتخاب نمایید. برای انتخاب چنین سیستمی شما می توانید از مادر بورد شرکت ایسوس و پردازنده ها شرکت های اینتل و پنتیوم را انتخاب نمایید. در ادامه ما یک نمونه از قطعات کامپیوتر اداری را برای شما ذکر نموده ایم.
مادربرد از نوع ASUS H110M-K و با پردازنده INTEL PENTIUM G-4400 و با رم TEAMGROUP 4GB 2400 با هارد دیسک WESTERN DIGITAL 1 TR را می توان یک نمونه از کامپیوترهای مناسب برای امور اداری دانست.
کامپیوتر حرفه ای
اگر شما در زمینه تحصیلی و کاری خود نیاز به کامپیوتری دارید که بتواند پردازش های زیادی را انجام دهد باید یک کامپیوتر حرفه ای را انتخاب نمایید. افرادی که با نرم افزاری گرافیکی مانند فتوشاپ و پریمیر و 3DMAX سروکار دارند در این گروه قرار می گیرند. در انتخاب این نوع کامپیوتر ها نوع مادربورد اهمیت دارد و CPU به کار رفته نیز بهتر است از مدل های 2 تا 4 هسته ای به بالا باشند که شرکت اینتل CPU هایی با COREi7، COREi5 و COREi9 وارد بازار نموده است. رم یک کامپیوتر نیز در قدرت و سرعت یک کامپیوتر تأثیر زیادی دارد. رم هایی با 4 تا 8 گیگابایت رم های خوبی محسوب می شوند اما اگر شما قصد دارید تا کارهای گرافیکی سنگین ترین را انجام دهید پیشنهاد ما انتخاب رم 16 از نوع DDR4 می باشد. کارت گرافیک برای انجام کارهای گرافیکی اهمیت بسیار دارد خوشبختانه در بازار کارت گرافیک های مختلفی موجود است و می توانید کارت گرافیک هایی با 4 گیگابایت به بالاتر را انتخاب نمایید. کامپیوتری با مشخصات فنی زیر را می توان به عنوان یک کامپیوتر مناسب از نوع حرفه ای دانست.
مادربرد از نوع ASUS B250-PLUS، پردازنده مرکزی INTEL PENTIUM I3-7400 با رم ADATA 8 GB 2400 و کارت گرافیک GT 1030 OC 2GB.
کامپیوتر گیمینگ
بازیهای رایانه ای روز به روز پیشرفته تر می شوند و برای اجرای آنها نیاز به سخت افزارهای پرقدرت تری نیاز می باشد. بازی هایی که توانایی استفاده از رشته های چند پردازنده و فشار آوردن بر روی کارت ویدئو و کارت گرافیک را دارند.
CPU یکی از قطعات مهم در انتخاب هر نوع کامپیوتری می باشد اما برای انتخاب یک سیستم برای بازیهای رایانه ای به عنوان مهمترین محسوب نمی شود و قبل از CPU، کارت گرافیک از اولویت بالاتری برخوردار است. در انتخاب یک CPU دو عامل اهمیت دارد یکی تعداد هسته ها و دیگری سرعت ساعت می باشد که برای انجام بازیهای رایانه ای سرعت ساعت از اهمیت بیشتری برخوردار است که باعث میگردد بازیهای عملکرد بهتری را داشته باشند.
در انتخاب مادربرد، چیپست شمالی اهمیت زیادی دارد. چیپست شمالی که در واقع کار ارتباط بین اجزای مختلف مادر برد را برعهده دارد و به طور حتم هر چه چیپست شمالی در برقراری ارتباط قویتر باشد کارایی بازهای رایانه ای بهتر خواهد شد.
کارت گرافیک از اهمیت بسیاری برای بازی های رایانه ای دارد که باعث خواهد شد تصاویر با جزئیات دقیق تری قابل مشاهده باشند. از جمله دو شرکت بزرگی که در زمینه تولید کارت گرافیک فعالیت دارند NVIDIA , ATI هستند.
رم کامپیوتر نیز از اهمیت بالایی در این نوع کامپیوترها برخوردار است و جزئیات رم مانند مقدار رم، سرعت رم، تایمینگ رم از جمله معیارهای مهم برای خرید یک رم خوب می باشد. سیستمی با مشخصات فنی زیر را می توان به عنوان یک کامپیوتر مناسب برای بازی های رایانه ای دانست.
مادر بورد ASUS PRIME B450M-A و پردازنده مرکزی AMD RYZEN 3 3200G 3.6 GHZ با رم VENGEANCE LPX 16GB 8GB x2 3200 MHZ CL16 را به عنوان نمونه می توان اشاره نمود.
در انواع کامپیوترهای گفته شده در بالا نمی توان قطعاتی مانند منبع تغذیه را از چشم انداخت. هیچ یک از قطعات و اجزای گفته شده در همه کامپیوترها بدون وجود یک منبع تغذیه مناسب نمی توانند خوب کار کنند. اگر به اجزای سیستم بخوبی برق رسانی نشود ممکن است برخی از قطعات از کار بیفتند و یا اگر خازن ها از نوع دی الکتریک مایع باشد به مرور زمان باد خواهند کرد و باعث بروز مشکل می شوند.
هاردهای کامپیوتری را نیز می توان در دو دسته قرار داد در نوع اول هاردهایی برای دسترسی سریع به اطلاعات و در نوع دوم هاردهایی برای ذخیره سازی اطلاعات می باشد. از گروه اول برای انجام محاسباتی با سرعت بالا می باشد و در گروه دوم برای ذخیره اطلاعاتی نیز موسیقی و ویدئو هستند.
سایر اجزا مانند کیس و کیبورد نیز از اهمیت زیادی برخوردار هستند که در هنگام کار کردن از بروز خستگی زود هنگام و بالا بردن سرعت کار تاثیر دارند.