مقایسه لپتاپهای سری خانگی با گیمینگ
بازیهای کامپیوتری در بین بسیاری از افراد از سنین مختلف محبوب شده است. اما در بسیاری از موارد مشاهده شده است که قشر نوجوانان و جوانان تمایل بیشتری به خرید لپتاپهای گیمینگ برای بازی از طریق کنسول بازی یا رایانه دارند. در این مقاله ما به مقایسه لپتاپهای سری خانگی با گیمینگ خواهیم پرداخت تا بهتر بتوانید لپتاپی مطابق با نیازهای خود را بتوانید انتخاب کنید.
دلیل اصلی اینکه بسیاری از افراد اقدام به خرید لپتاپ میکنند قابلیت حمل بودن آن است. لپتاپهای گیمینگ فقط مخصوص بازی نیستند و شما میتوانید بسیاری از کارهای خود را از طریق آن انجام دهید.
مقایسه لپتاپهای سری خانگی با گیمینگ
آیا تا به حال با خود فکر کردهاید که چه ویژگیهایی یک لپتاپ گیمینگ را از یک لپتاپ سری خانگی متمایز میکند؟
عوامل بسیار زیادی وجود دارد که هر کدام به نوبه خود باعث میشوند که یک لپتاپ گیمینگ به طور قابل توجهی بهتر از یک لپتاپ معمولی باشد. در ادامه ما به یکسری از مشخصات فنی که باعث تمایز بین این دو میشود را اشاره کردهایم.
1- کارت گرافیک
بازی کردن بدون وجود یک گرافیک قوی از جذابیت و هیجان کافی برخوردار نیست. کارتهای گرافیک اختصاصی با واحد پردازش در لپتاپهای گیمینگ به شما امکان میدهد تا بازیهای با کیفیت بالا بتوانند سریعتر اجرا شوند و عملکرد بهتری را داشته باشند. بسیاری از شرکتهای سازنده لپتاپهای گیمینگ کارت گرافیکهای قوی را به منظور بالا بردن عملکرد به لپتاپهای خود اضافه میکنند که حتی میتوانید در کارهای رسمی و اداری خود نیز از آنها استفاده کنید.
کارت گرافیکهای پیشرفته تصاویر و چشم اندازهای واقعگرایانهتری را به مخاطب القا میکنند. کارتهای گرافیک در 512 مگا بایت، 1 گیگابایت و 2 گیگابایت در دسترس هستند. ظرفیتهای بالاتر کارت گرافیک به شما امکان میدهد تا تجربه بازی سه بعدی فوقالعادهای را داشته باشید. بنابراین وقتی یک لپتاپ با کارت گرافیک مانند سریهای GeForce GTX را مشاهده میکنید، احتمالاً آنها برای بازیهای رندر سه بعدی و سایر برنامههای فشرده گرافیکی ساخته شدهاند.
2- RAM
رم از دیگر قطعات سختافزاری است که باید در لپتاپهای گیمینگ نسبت به لپتاپهای خانگی تفاوت داشته باشند. ظرفیت و سرعت رم باعث خواهد شد تا دستگاه شما سریع و روان کار کند. برخلاف لپتاپهای معمولی، لپتاپهای گیمینگ VRAM اختصاصی برای حافظه ویدئو خود دارند. معمولاً لپتاپهای معمولی دارای 2 گیگا بایت رم هستند در حالیکه لپتاپهای گیمینگ دارای 4 گیگا بایت رم یا بیشتر هستند.
3- پردازنده
پردازنده نیز در مقایسه لپتاپهای سری خانگی با گیمینگ نقش مهمی دارد. لپتاپهای مخصوص بازی توسط پردازندهای عرضه میشوند که عملکرد سریع و کمترین بافر را دارند. که در اجرای سریع بازیهای به شما کمک زیادی میکنند و میتوانید بازیهایی با ظرفیت و حجم زیاد را بدون مشکل اجرا نمایید.
لپتاپهای معمولی از این پردازندهها با عملکرد بالا برخوردار نیستند اما عموماً پردازندههای 4 هستهای با سرعت پایین را دارند. بنابراین اگر شما قصد انتخاب لپتاپهای مخصوص بازی را دارید، هیچ پردازندهای که کمتر از گیگاهرتز باشد را نباید در نظر بگیرید.
4- صفحه نمایش
امروزه بازیهای سه بعدی از طرفداران بسیاری برخوردار هستند. بازیهای حداکثر سه نفره بر هیجان بازی میافزاید. افزوده شدن فناوری 3D لذت بازی کردن را افزایش میدهد. هنگام انجام بازیهای ویدئویی HD یا 3D، اندازه صفحه نمایشگر به یکی از فاکتورهای مهم تبدیل میشود. لپتاپهای مخصوص بازی دارای ابعاد وسیع تری هستند که میتواند تجربه بازی درخشانتری را به شما ارائه دهد زیرا با دقت بیشتری در نمایشگر نمایش داده خواهد شد.
زاویه دید نیز در لپتاپهای گیمینگ مهم است زیرا به شما دامنه وسیع تری از میدان دید را ارائه خواهد داد. تقریباً از هر زاویهای میتوانید نمایشگر خود را ببینید.
وضوح خوب از دیگر فاکتورهای مهم در لپتاپهای گیمینگ محسوب میشود. لپتاپهای مخصوص بازی با وضوح عالی (8K، 4K، WQHD، UHD، FHD) ارائه میشوند. با این حال، برای یک کاربر روزانه کامپیوترهای سری خانگی، ثبات بین اندازه، وزن و وضوح لازم است.
5- عمر باتری
نمیتوان در مورد لپتاپهای مخصوص گیمینگ و خانگی صحبت کرد اما به باتریهای به کار رفته در آنها اشاره نکرد.
بازیهای ویدئویی با کیفیت بالا مطمئناً برق بیشتری را مصرف میکنند و وقتی در یکی از مراحل بازی هستید خالی شدن یکباره باتری میتواند کل بازی شما را خراب کند. به همین دلیل برای لپتاپ گیمینگ خود شما نیاز به یک باتری قدرتمند نیاز خواهید داشت. باتری لپتاپهای معمولی در هر بار شارژ شدن کامل بین 5 تا 6 ساعت قابل شارژدهی دارند. اما لپتاپهای گیمینگ با باتریهای Steller معمولاً در هر بار شارژ بین 12 تا 13 ساعت کار میکنند. و با چنین باتریهایی دیگر نگران تمام شدن باتری خود نخواهید بود.
6- قابلیت اتصال
از آنجا که بیشتر بازیهای رایانهای موجود به صورت آنلاین اجرا میشوند، به همین منظور همواره باید یک لپتاپ گیمینگ با قابلیت اتصال Wifi را ترجیح داد. با استفاده از آن، میتوانید در نقاط عمومی به اینترنت متصل شوید و با بازیکنان دیگر ارتباط برقرار کنید. این یکی از ویژگیهای مهم برای هر لپتاپ محسوب میشود حتی برای مواردی غیر از بازی کردن. لپتاپهای گیمینگ، علاوه بر اینکه میتوانید آن را براحتی حمل نمایید به شما این امکان را میدهد که بدون وقفه و از طریق اتصال WIFI بصورت آنلاین کار کنید.
اتصال بلوتوث یکی از ویژگیهای مهم برای هر لپتاپی محسوب میشود. لپتاپهای مخصوص بازی معمولاً از اتصال بلوتوث پشتیبانی میکنند و امکان به اشتراک گذاری آسان دادههای شما را فراهم میکنند. همچنین، بلوتوث به شما کمک میکند تا با بلندگوها و هدفونهای سازگار با بلوتوث امروزی بتوانید با لپتاپ خود ارتباط صوتی برقرار کنید.
7- صفحه کلید
نکته قابل توجه دیگر در مقایسه لپتاپهای سری خانگی با گیمینگ صفحه کلید آنها میباشد. لپتاپهای سری خانگی معمولاً از صفحه کلیدهایی برای مصارف سبک برخوردار هستند و دوام کمتری نسبت به صفحه کلیدهای مکانیکی لپتاپهای گیمینگ دارند. اما لپتاپهای مخصوص بازی دارای صفحه کلیدهای مکانیکی هستند مجهز شدهاند که تحمل بازدیدهای پر از هیجان شما را دارند.
8- روشنایی
هیچ کس نمیتواند منکر این حرف باشد که نورپردازی میتواند به هیجان بازی بیفزاید. لپتاپهای معمولی عموماً هیچ یک از ویژگیهای نورپردازی یا نور پس زمینه را ندارند. در حالی که، لپتاپهای مخصوص بازی اغلب دارای نورپردازی خیره کننده قابل تنظیم RGB LED هستند که باعث میشود بازی رایانهای شما احساس واقعیتری را داشته باشد.
9- رابطهای ورودی و خروجی
پورتهای USB و HDMI در هر لپتاپی مفید میباشد. لپتاپهای مخصوص بازی معمولاً دارای چندین پورت برای اتصال دستگاههای خارجی دارند.
10- خنک کنندههای داخلی
به طور قطع ساعتهای طولانی بازی کردن باعث گرم شدن لپتاپها خواهد شد. لپتاپهای گیمینگ معمولاً دارای فنهای اضافی برای خنک کردن داخلی هستند و از سیم کشی بهتری برای اتلاف حرارت بهتر نسبت به لپتاپهای معمولی برخوردار هستند.
11- درایوهای نوری
داشتن یک درایو نوری یا نبودن آن یک انتخاب شخصی میباشد. اما مطمئناً داشتن یک حافظه ذخیره سازی بیشتر یعنی CD/DVD دسترسی بیشتری را برای شما فراهم میآورد. CDهای یکی از رسانههایی هستند که امروزه استفاده زیادی از آنها نمیشود و با عرضه USBها به بازار استفاده از آنها کمتر نیز شده است. اما هنوز هم شرکتهای تولید بازیهای رایانهای هستند که بازیهای خود را با CD/DVD ارائه میدهند. بنابراین وجود یک درایو نوری قوی برای اجرای چنین بازیهای ضروری میباشد.
12- اندازه و قابلیت حمل
به طور کلی، یکی از ویژگیهای هر لپتاپی قابلیت حمل بودن آن است. از این گذشته، حتی سیستمهای 17 اینچی نیز در نهایت جمع میشوند و میتوانند در یک کیف قرار بگیرند.
باریک ترین لپتاپهای مخصوص بازی، اغلب با کارتهای گرافیکی Nvidia’s Max-Q ارائه میشوند. و براحتی میتوانند در یک کوله پشتی قرار بگیرند. لپتاپهای گیمینگ معمولاً سنگینتر از لپتاپهای سری خانگی هستند. این به دلیل این است که لپتاپهای گیمینگ از دو فن برای خنک سازی استفاده میکنند. یکی پردازنده را خنک میکند و دیگری برای خنک کردن کارت گرافیک اضافی Nvidia (کارتهای گرافیک GTX یا RTX) به کار میرود.
مهمترین ویژگی لپتاپهای سری خانگی سبک بودن آنها میباشد. دلیل این امر آن است که کسانی که لپتاپهای سری خانگی را انتخاب میکنند باید با آن سفر کنند و انتظار دارند که در صورت عدم وجود پریزهای برق، باتری بتواند شارژدهی خوبی داشته باشد. مدلهای جدید لپتاپهای خانگی بر این موضوع مترکز شدهاند که بسیار سبک و باریک باشند که از این نوع میتوان به Lenovo Yoga C940 and C740 و HP Elitebooks، Dell Latitude اشاره کرد.
13- امنیت
امنیت در لپتاپهای سری خانگی از اهمیت بسیاری زیادی برخوردار است. از نظر وصلههای امنیتی قوی، اسکنرهای بیومتریک/ اثر انگشت و اسکنرهای شناسایی چهره و شبکیه معمولاً در لپتاپهای سری خانگی وجود دارند و این باعث میشود اطلاعات در این لپتاپها بسیار ایمن باشد.
14- هزینه
لپتاپهای گیمینگ معمولاً از لپتاپهای سری خانگی گرانتر هستند. و این به دلیل بالاتر بودن مشخصات فنی به کار رفته در این نوع لپتاپها میباشد.
نتیجه گیری
ما امیدواریم که در این مقاله مختصر تمام اطلاعات مورد نیاز شما را در مورد مقایسه لپتاپهای سری خانگی با گیمینگ فراهم کرده باشیم.
گرچه لپتاپهای گیمینگ کمیگرانتر از لپتاپهای سری خانگی هستند، اما امکاناتی که دارند قطعاً ارزش هزینه کردن را دارند. با بهبود سرعت، قطعات با کیفیت بالاتر و عمر باتری بیشتر، لپتاپهای گیمینگ میتوانند جایگزین خوبی برای لپتاپهای سری خانگی باشند. اگر چه لپتاپهای سری خانگی نیز از تمام ویژگیهای لازم برخوردار هستند، اما به روز رسانی آنها برای داشتن عملکرد بهتر ضروری میباشد.