آشنایی با ۵ مودم روتر پر سرعت در بازار ایران
با کمی دقت متوجه میشویم با وجود اینکه بازار ایران بیشتر در دست انواع مودم روتر پر سرعت سری N است و کاربران نیز قصد ندارند برای اینترنت ADSL خود متحمل هزینه بالا بشوند و انتخاب نهایی آنها یک مودم ۱۰۰ الی ۱۵۰ هزار تومانی است؛ اما با تمام این تفاسیر پیدا کردن مودم روترهایی با سرعت بالا بسیار آسان است.
هدف این مقاله آشنایی شما با ۵ مودم روتر پرسرعت بازار ایران است.
سرعت اینترنت یا سرعت وای فای؟
قبل از اینکه به بررسی این محصولات بپردازیم؛ لازم است درمورد سرعت اینترنت روی مودم روتر یک توضیحاتی داده شود. زمانی که از یک مودم روتر پر سرعت با سرعت ۱.۹ گیگابیت یا ۶۰۰ مگابیت و نظایر اینها حرف میزنیم؛ به طور قطع منظور ما سرعت اینترنت نیست و در مورد سرعت وایفای این دستگاهها صحبت میکنیم. همه مودم روترهای بازار ایران مجهز به استاندارد +ADSL۲ هستند که نهایتا دارای سرعت ۲۴ مگابیت است.
در نتیجه، زمانیکه یک مودم روتر با سرعت بیشتر را انتخاب میکنید؛ برای سرعت شبکه بیسیم و وایفای بیشتر هزینه کردهاید و به طور مستقیم بر سرعت اینترنت شما تاثیر نمیگذارد ولی باید توجه داشت که وایفای پر سرعت این امکان را فراهم میکند تا سرعت دسترسی به اینترنت بیشتر شود.
دلیل انتخاب مودم روتر پر سرعت چیست؟
یک سوال که توسط اکثر کاربران مطرح میشود این است که وقتی میتوان با ۷۰ الی ۸۰ هزار تومان صاحب یک مودم روتر شد؛
- به چه دلیل باید بیشتر هزینه کرد و
- مهمتر از این به چه خاطر باید چند صدهزار تومان برای همچین دستگاهی پرداخت کرد؟
پاسخی که میتوان داد این است که یک کاربر خانگی با مصرف اینترنت عادی احتیاجی به خرید مودم پرسرعت ندارد ولی اگر یک کاربر حرفهای که قصد دارد آنلاین بازی کند؛
قصد ویرایش و استریم ویدیو روی وایفای داشته باشد؛
بخواهد از کاربریهای مالتیمدیا استفاده کند و مواردی مشابه از این دست؛
در این حالت مودم روتر معمولی پاسخگوی نیازهای او نیست درنتیجه میتواند انتخابهای بهتری داشته باشد.
از طرف دیگر؛ بیزینسهایی که قصد استفاده از اینترنت ADSL را دارند اما به وایفای نیز احتیاج دارند؛ از مشتریان مودم روترهای پرسرعت می باشند.
۵ مودم روتر پر سرعت بازار ایران
همانطور که در ابتدا گفته شد هدف از این مقاله آشنایی با مودم روترهای پر سرعت بازار ایران است. با نهایت تاسف باید گفت که تعداد بسیار کمی از مودم روترهای پرسرعت جهان در بازار ایران عرضه می شوند و اصلی ترین دلیل این محدودیت عرضه عدم استقبال کاربران از این مودم روترها است. البته؛ خبر خوشایند اینکه شرکتهایی تصمیم گرفتند مدلهایی را مانند DSL-AC۸۸U با سرعت ۳۱۰۰ مگابیت روانه بازار ایران کنند.قبل از مطالعه کامل مقاله باید یک نکته را یادآوری کنم که قیمت این مودم روتر در حال نوسان است پس این نکته را باید در نظر بگیرید که این نوسانات به دلیل نوسانات ارز خارجی است.
۵ مودم روتر پر سرعت موجود
- مودم روتر ASUS DSL-AC۶۸U
کمپانی ایسوس چند عدد مودم روتر پرسرعت در رده AC تولید کرده است که می توان در بازار ایران نیز آنها را پیدا کرد. در حال حاضر بهترین مدل موجود در بازار مدل AC۶۸U است. این مدل مودم روتر دارای سرعت ۱۹۰۰ مگابیت برای اینترنت ADSL و VDSL با پورتهای یک گیگابیتی می باشد.به نوعی می توان گفت هر آنچه را که باید یک مودم روتر داشته باشد در اختیار دارد. روتر این دستگاه دو بانده است و روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز سرعت ۶۰۰ مگابیت و روی فرکانس ۵ گیگاهرتز سرعت ۱۳۰۰ مگابیت را در دسترس قرار می دهد. مجهز به سه آنتن خارجی و از چهار پورت LAN و یک پورت WAN و همچنین در کنار آن یک پورت USB ۳.۱ برخوردار است. ایسوس سعی کرده است تا این دستگاه یک مجموعه منحصر به فرد از امکانات و قابلیتها را داشته باشد.و نهایتاقیمت آن نزدیک به ۹۲۰ هزار تومان می باشد.
- مودم روتر TP-LINK Archer VR۹۰۰
این مودم روتر را می توان بعنوان یکی از بهترین مودم روترهای موجود در بازار ایران معرفی نمود و درست مشابه مودم روتر ایسوس از سرعتی ۱۹۰۰ مگابیتی و با همان مشخصات روی فرکانسهای ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز برحوردار است .
این محصول نیز مجهز به سه آنتن خارجی می باشد و همچنین دارای یک پورت RJ۱۱، یک پورت WAN، سه پورت LAN و دو پورت USB ۲.۰ می باشد. با استانداردهای ADSL و VDSL سازگار است و یک مجموعه کاملی از امکانات و ویژگیهای نرمافزاری را در خود جای داده است. می توان با استفاده از یکمودم یواسپی ۳G/۴G اینترنت موبایل را روی روتر و شبکه بیسیم به اشتراک گذاشت.
از نظرقیمت نیز حدود ۷۰۰ هزار تومان قیمت دارد.
- مودم روتر D-Link DSL-۲۸۹۰AL
دیلینک این محصول را با سرعت ۱۷۵۰ مگابیت تولید کرده است و در رده روترهای AC۱۷۵۰ قرار می گیرد. در این رده؛ سرعت فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز نزدیک به ۴۵۰ مگابیت و روی فرکانس ۵ گیگاهرتز نزدیک به ۱۳۰۰ مگابیت را به نمایش می گذارد. این محصول تنها می تواند اینترنت ADSL را پشتیبانی نماید و شکل ظاهری آن را به شکل استوانه طراحی کرده اند که آنتنهای داخلی آن اطراف استوانه تعبیه شده اند تا آنتندهی آنها به بهترین شکل انجام شود. این مودم روتر دارای چهار پورت LAN یک گیگابیتی، یک پورت USB ۳.۰ و یک پورت USB ۲.۰ می باشد.
از قابلیت های این مودم روتر می توان به تعریف شبکه مهمان روی آن یا ابزارهای کنترل والدین اشاره نمود.
قیمت نزدیک به۵۰۰ هزار تومانی این مودم روتر باعث شده که برای کاربران خانگی حرفه ای به یک انتخاب خوب و مناسب تبدیل شود.
- مودم روتر D-Link DSL-۲۸۷۷AL
این مودم دی لینک نیز دو بانده بوده و در رده AC قرار می گیرد و از سرعت ۷۵۰ مگابیت روی هر دو فرکانس وایفای برخوردار است اما سرعت پورت های اترنت آن ده/صد مگابیتی می باشد. سرعت فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز برابر ۳۰۰ مگابیت و سرعت فرکانس ۵ گیگاهرتز برابر ۴۳۳ مگابیت است.
مجهز به چهار پورت LAN و یک پورت USB ۲.۰ می باشد و دارای ویژگی تعریف شبکه میهمان است. سازگار با استانداردهای اینترنت ADSL و VDSL و آنتن دهی آن را سه آنتن خارجی انجام می دهند. این مودم روتر باقیمتی نزدیک به ۲۴۵ هزار تومان بفروش می رسد.
- مودم روتر Linksys X۳۵۰۰
این مودم روتر نیز یکی از انواع مودم روتر پر سرعت است که دو بانده بوده اما در رده محصولات AC نیست و یک مودم سری N بشمار می رود. به این معنی که هر دو باند روی استاندارد ۸۰۲.۱۱n فعال می باشند . روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز سرعت انتقال داده ها ۳۰۰ مگابیت و روی فرکانس ۵ گیگاهرتز سرعت وایفای ۴۵۰ مگابیت و برای کل دستگاه مجموعا ۷۵۰ مگابیت را نشان می دهد.
کسانی که دانگل یا دستگاههای سازگار با استاندارد AC را بکار می برند وخواهان استفاده از هر دو باند رادیویی روی استاندارد ۸۰۲.۱۱n می باشند ، این مودم روتر بهترین انتخابی است که می توانند داشته باشند . این دستگاه مجهز به یک پورت DSL، چهار پورت LAN و یک پورت USB ۲.۰ می باشد.
این مودم روتر باقیمت حدود ۴۳۰ هزار تومان در دسترس خریداران قرار دارد.