مدیا کانورتور POE چیست ؟کاربرد آن در دوربین های IP
مدیا کانورتور یا همان مبدل فیبر نوری معمولاً در فضاهایی استفاده می شود که نیاز است تا کابل مسی به فیبر نوری تبدیل شود و برای برقراری ارتباط بین دو شبکه ناهمجنس به کار برده می شود. مدیا کانورتور POE نیز همین وظیفه را برعهده دارد بعلاوه اینکه وظیفه انتقال برق از طریق کابل های اترنت را نیز انجام می دهد. ما در این مقاله قصد داریم به موضوع مدیا کانورتور POE چیست و کاربرد آن در دوربین های IP چگونه است بپردازیم. امیدواریم که تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
مدیا کانورتورPOE چیست؟
مدیا کانورتور POE همانند سایر مبدل های فیبر نوری عمل می نماید با این تفاوت که قادر است تا به عنوان یک منبع تغذیه، برق مصرفی یک یا چند دستگاه موجود در شبکه را نیز تأمین نماید.
دوربین های مدار بسته به طور معمول در فواصل دور و در محدود های وسیعی از یک مرکز نصب می شوند. شما ممکن است شاهد دوربین هایی باشید که در خیابان ها، جاده ها، امتداد خطوط لوله و سایر مسیرها نصب شده باشند. به منظور تأمین برق این دوربین ها می توان با استفاده از مدیا کانورتور های POE هزینه رساندن برق به این دوربین ها را کاهش داد. مدیا کانورتور POE داده های فیبرهای نوری را به کابل مسی تبدیل می نماید و با اضافه نمودن پاور به آنها، قادر است داده ها و برق را تا 100 متر بر روی کابل UTP منتقل نماید.
مدیا کانورتور های POE در سه مورد زیر بیشترین کاربرد را دارند که عبارتند از:
- اتصال فیبر نوری به دوربین های تحت شبکه
- اتصال فیبر نوری به کامپیوترهای دسکتاپ
- اتصال فیبر نوری به اکسس پوینت های بی سیم
در اینجا ما به بررسی کاربرد مدیا کانوتور POE در دوربین های مدار بسته تحت IP می پردازیم. برای راه اندازی دوربین های مدار بسته تحت IP، مدیا کانورتور POE قادر هستند تا به صورت نقطه به نقطه و یا با استفاده از یک سوئیچ شبکه با خروجی فیبر نوری، سیگنال های چندین دوربین را مالتی پلکس کرده و انتقال دهد. قبل از راه اندازی دوربین های مدار بسته نیاز است تا سخت افزارهایی که در ادامه آورده شده است را تهیه نمایید.
- سوئیچ فیبر نوری گیگابایتی
- مدیا کانوتور POE از نوع 10/100/1000M
- دوربین های تحت شبکه
- کابل اترنت
- پچ کورد فیبر نوری
- دو عدد ترانزیستور فیبر نوری SFP
برای راه اندازی در قدم اول باید یک ترانزیستور SPF را به پورت فیبر نوری مدیا کانورتور POE و ترانزیستور دیگری را به پورت SPF سوئیچ نصب نمایید. در قدم بعدی باید یک کابل فیبر نوری را به ترانزیستوری که به مدیا کانورتور POE وصل شده است، متصل نمایید و سر دیگر را به سوئیچ وصل نمایید. در آخر یک کابل اترنت UTP را به پورت های RJ45 مدیا کانورتور POE و دوربین تحت شبکه نصب نمایید.
مشخصه های انتخاب یک مدیا کانورتورPOE مناسب
به منظور انتخاب بهترین و با صرفه ترین مدیا کانورتور POE نیاز است تا یکسری از مشخصه را مد نظر قرار دهیم که در ادامه به آنها اشاره شده است.
پهنای باند: پهنای باند مدیا کانورتور POE از جمله مهمترین مشخصه هایی است که باید به آن توجه شود. مدیا کانورتورهای زیادی در بازار موجود هستند مانند POE 10M، 100M، 1000M، 100/10M و 1000/100/10M که بنا به نیاز شبکه می توانید هر یک از آنها را انتخاب نمایید.
تعداد و نوع پورتها: به طور معمول، مدیا کانورتور POE دارای یک پورت فیبر نوری و یک پورت RJ45 می باشد. اما مدیا کانورتور های POE با تعداد پورت بیشتر هم وجود دارند که شامل یک یا دو پورت فیبر نوری و چهار پورت RJ45 می باشند.
Single Mode یا Multi Mode: مدیا کانوتور های POE به دو دسته Single Mode و Multi Mode می توان دسته بندی کرد که این امر بر سرعت انتقال داده و مسافت تأثیر گذار می باشد و به همین ترتیب ترانزیستور و پچ کوردهایی که مورد استفاده قرار می گیرند باید مطابق با همین امر باشند.
حالت Dublex: برخی از مدیا کانورتورهای POE فقط از حالت Full Duplex پشتیبانی می نمایند و به صورت نیمه دو طرفه قابل استفاده نمی باشند. در این حالت اگر از هاب و یا سوئیچی استفاده شود که از حالت نیمه دو طرفه پشتیبانی می کند در این حالت ممکن است که بسیاری از داده ها از بین بروند و Packet Loss اتفاق بیفتد. بنابراین در موقع خرید توجه نمایید که مدیا کانورتور POE از حالت یک طرفه یا دو طرفه و یا از هر دو حالت پشتیبانی می نماید.
دما: این معیار وقتی اهمیت بیشتری می باشد که شما قصد داشته باشید تا از مدیا کانورتور در مقیاس صنعتی استفاده نمایید. در موقع خرید توجه نمایید که مدیا کانورتور POE توانایی کار کردن در دمای -40 در جه تا 75 درجه را داشته باشد.
استانداردها: توجه نمایید که مدیا کانورتور POE از استانداردهای IEEE802.3af ، IEEE802.3at یا IEEE802.3bt پشتیبانی نماید. عدم توجه به این مورد ممکن است که این مدیا کانوتور با سایر تجهیزات شبکه ناسازگاری داشته باشد و باعث بروز مشکلاتی گردد.