چه تجهیزاتی برای هوشمند سازی خانه لازم است؟
به طور قطع داشتن خانه ای که بتوانید همه وسایل و تجهیزات به کار رفته در آن را بتوانید تنها با اتصال به اینترنت و استفاده از موبایل یا تبلت نمایید و قادر باشید تا آنها را از راه دور کنترل نمایید نیاز به تجهیزاتی دارد که در همین بستر آماده شده باشد. شاید واژه اینترنت اشیاء را شنیده باشید. با استفاده از اینترنت اشیاء قادر خواهید بود تا همه اشیاء منزل خود، را تنها با استفاده از یکپارچه سازی وسایل منزل و اتصال به اینترنت کنترل نمایید. اما به منظور راه اندازی چنین منزلی سوال مهم که مطرح خواهد شد این است که چه تجهیزاتی برای هوشمندسازی خانه لازم است؟ ما در این مقاله قصد داریم تا به معرفی انواع تجهیزاتی که به منظور هوشمندسازی خانه لازم است را معرفی نماییم.
وسایلی که به منظور هوشمندسازی خانه به کار می روند به دو دسته نرم افزار و سخت افزار دسته بندی می شوند. بخش سخت افزاری شامل، پردازنده ها، رله ها، سنسورها، پنل دیواری و... می باشد. بخش نرم افزاری نیز شامل نرم افزارهای اتوماسیون، نمایش آنلاین می باشند.
دستگاه پردازنده مرکزی
به منظور اتصال و یکپارچه سازی وسایل خانه هوشمند نیاز است تا این تجهیزات به یک پردازنده مرکزی متصل گردند. این دستگاه که با نام پردازنده مرکزی شناخته می شود و از میکروکنترلر و یا میکروپروسسور ها برای این کار استفاده می شوند. پردازنده های مرکزی با توجه به توانایی پردازش و اتصال با دیگر تجهیزات خانه به دسته های مختلفی تقسیم بندی می شوند. در واقع سیستم پردازنده مرکزی به عنوان دستگاه عصبی منزل عمل می نماید و تعیین کننده این است که چه تعداد تجهیزات می توانند به آن متصل شوند.
دیمرها
دیمرها در واقع تجهیزاتی هستند که با تغییر ولتاژ خروجی آنها می توان نور خروجی و دور موتور را کاهش داد. دیمرها در دو نوع AC و DC هستند.
دیمر DC: دیمر DC با ایجاد مقاومت بر سر راه ولتاژ ورودی دستگاه ولتاژ خروجی آن را تعیین می کنند. ولتاژ خروجی که این نوع دیمر تولید می نماید در حدود 0 تا 12 ولت است.
دیمر AC: این نوع از دیمر دارای قطعات متفاوتی می باشد که مهمترین آنها تریاک (TERIACC) است. ولتاژ خروجی این دستگاه ها را می توان از 0 تا 220 ولت تغییر داد. یکی از نمونه های این نوع از دیمر ها می توان به دیمرهای به کار رفته در پنکه های سقفی اشاره کرد.
دیمرهایی که در خانه های هوشمند استفاده می شوند در دو نوع مکانیکی و لمسی هستند. در نوع مکانیکی با چرخاندن ولوم مربوطه جریان خروجی تغییر می یابد و در نوع لمسی با بالا و پایین بردن فلش جریان خروجی تغییر خواهد کرد.
پریزهای هوشمند
پریزهای هوشمند وظیفه همان پریزهای معمولی را دارند با این تفاوت که در پریزهای هوشمند شما قادر هستید تا تمام لوازم برقی را کنترل نمایید. به طور مثال در مواقعی که منزل را ترک کرده اید یک دفعه به یاد می آورید که یکی از لوازم برقی مانند چای ساز خود را خاموش نکرده اید با استفاده از پریزهای هوشمند دیگر نیازی نیست به خانه برگردید و آن را خاموش نمایید. شما با استفاده از اپلیکیشن نصب شده بر روی موبایل خود قادر هستید تا دستگاه را خاموش نمایید. این پریزهای هوشمند علاوه بر اینکه امکان کنترل از راه دور را دارند، در کاهش میزان برق مصرفی و همچنین ایجاد ایمنی نقش بسزایی را دارند. پریزهای هوشمند به چند دسته تقسیم بندی می شوند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
پریز هوشمند سیمکارتی: در این نوع از پریز هوشمند، سیمکارت در درون پریز قرار می گیرد و شماره افرادیکه می توانند پریز را کنترل نماید به آن اضافه می گردد. این نوع از پریزها دارای امکانات اضافه تری نیز می باشد که به منظور بالا بردن امنیت و کنترل می توانید از آنها استفاده نمایید.
پریزهای هوشمند ONPIUG: این نوع از پریزها از طریق گوشی موبایل قابل کنترل هستند از جمله امکانات آن می توان نمایش میزان برق مصرف شده دستگاه متصل به آن و تنظیم تایمر هستند.
پریزهای هوشمند WIFI: در این نوع پریز ما قادر هستیم تا امکان کنترل وسایل برقی را از راه دور کنترل نماییم.
سنسورها
از دیگر تجهیزات مهم و پر استفاده در خانه های هوشمند سنسورها هستند. سنسورها وظیفه دریافت اطلاعات محیط خارجی و ارسال آنها به پردازنده مرکزی را دارند. انواع این سنسورها شامل سنسورهای حرکتی، دما، نشت آب و ارسال امواج رادیویی و مادون قرمز هستند.
سنسور TIP: این نوع از سنسورها به منظور ارسال لحظه ای دما و حرکت به کار می روند.
سنسور PIR: از این سنسورها بیشتر برای تجهیزات امنیتی و روشنایی به کار می رود.
سنسور RF: این نوع از سنسورها قابلیت کنترل از راه دور را فراهم می آورند به طور مثال با استفاده از گوشی موبایل قادر خواهید بود تا درب پارکینگ را باز نمایید.
رله های هوشمند
رله های هوشمند از جمله پرکاربردترین تجهیزات برای خانه های هوشمند محسوب می گردند. آنها وظیفه قطع و وصل نمودن جریان برق را دارند. بنابراین با رله ها می توانید لامپ های روشنایی، پرده های برقی، سیستم های گرمایش و سرمایش را کنترل نمود.
سیستم صوتی هوشمند
با استفاده از اسپیکرهایی که به سقف متصل شده است شما قادر خواهید بود تا موسیقی دلخواه خود را از طریق گوشی موبایل و یا فلش مموری پخش نمایید. در تلویزیون های جدید که دارای بلوتوث و وای فای هستند شما قادرید تا صدای تلویزیون را از طریق این اسپیکرهای پخش نمایید و خانه خودرا تبدیل به یک سینمای خانگی نمایید.
نرم افزار
نرم افزار جزء تجهیزات ضروری برای هر منزل به شما می رود و بدون نرم افزار خانه هوشمند و استفاده از امکانات آن تا حد زیادی غیر ممکن است.
دستیار صوتی
با استفاده از دستیار صوتی می توانید با خانه هوشمند خود صحبت نمایید و دستورات لازم را به آنها بدهید.
پنل دیواری
از جمله تجهیزات دیگری که در بیشتر خانه های هوشمند به کار می روند پنل های دیواری هستند. در این پنل ها، افراد می توانند کلیه وسایل روشنایی، سیستم های سرمایشی و گرمایشی، پرده های برقی، سنسورهای منزل همه را تعریف نمود.