آشکار شدن جزئیات فنی احتمالی که به اسنپدراگون 8150 نسبت داده می شود
اخبار جدید حاکی از آن است که سی پی یوی مد نظر اسنپدراگون 8150 کوالکام، قرار است از سه کلاستر بهره ببرد تا قادر باشد به آسانی انواع وظایف را پردازش کند.
دیر زمانی است که اخبار و حواشی زیادی در مورد نسل جدید تراشه کوالکام یعنی اسنپدراگون ۸۱۵۰ از هر طرف به گوش می رسد؛ البته با وجود اینکه تابحال جزئيات فنی در مورد این سی پی یو رسما به رسانهها اعلام نشده است، به اجبار برای فهمیدن این مشخصات باید قضایا و جوانب موضوع را مورد بررسی و کنکاش قرار داد.
سیزدهم آذر ماه سال جاری قرار است که Qualcomm به عنوان علمدار بعدی به صورت رسمی معرفی شود. مدتی است که تراشه ی فوق موفق شده است که در بنچمارکهای انتوتو، گیکبنچ و همینطور AI دارای کارکردی درخور توجه داشته باشد . با توجه به اینکه Snapdragon 8150 از نظر کارایی نسبت به نسل پیشین ارتقاء یافته است؛ و از نظر کارایی در مقایسه با اسنپدراگون ۸۴۵ بیست درصد پیشرفته تر عمل نموده است.
بعلاوه می گویند که تراشهی جدید کوالکام، دارای قابلیت پشتیبانی از 5G نیز است.
توییتهای جدید
تقریبا تمام چیزی که اکثر کاربران موبایلی بایستی از آنها آگاه باشند در مطالب بالا ذکر شد. با اینحال، در تازه ترین توییت منتشر شده از حساب کاربری توییتر Ice Universe که در رابطه با مشخصات فنی اسنپدراگون ۸۱۵۰۰ می باشد اطلاعاتی داده شده که شایعههای پیشین در رابطه با برخورداری این سی پی یو از سه کلاستر مجزا را تصدیق می کند.
آنطور که Ice Universe مدعی می باشد که برنامه ریزی ها به این شکل است که اسنپدراگون 8150 از یک کلاستر با چهار هستهی کمقدرت Kryo Silver بهره ببرد که هر یک از این هستهها، ۱۲۸ کیلوبایت کش L22 را دارا باشند و فرکانس آنها در بالاترین مقدار خود، به طور تقریبی به ۱.۸ گیگاهرتز می رسد؛ در کلاستر دوم،سه هستهی Kryo Gold دیده می شود که هر هسته ۲۵۶ کیلوبایت کش L22 دارد و مقدار بالاترین فرکانس آنها به ۲.۴۱۹ گیگاهرتز خواهد رسید. و در آخر سومین کلاستر که از یک هستهی قدرتمند Kryo Gold با ۵۱۲ کیلوبایت کش L22 و ماکزیمم فرکانس ۲.۸۴۲۲ گیگاهرتز، برخوردار خواهد بود.تمام آنچه که در این توییت منتشر شده بود با همه ی جزئیات در پاراگراف بالا ذکر شد.
افسوس که در حال حاضر از جزئيات جدیدی در رابطه با این هستهها و حتی شیوه ی نامگذاری آنها بوسیله کوالکام اطلاع نداریم.
هستههای سفارشی
منظور از واژههای Gold و Silver به احتمال زیاد تعداد هستههای سفارشی م ی باشد. با کمی تامل در مقدار کشهای L2 در هر کلاستر، پی می بریم که این اعداد و ارقام با مشخصات اسنپدراگون ۸۴۵ همخوانی دارد (کشهای ۲۵۶ و ۱۲۸ کیلوبایت بهترتیب برای هستههای Gold و Silver).
حال آنکه یقینا جالبترین قسمت ماجرا، به همان تک هستهی Kyro Gold موجود در کلاستر سوم ربط دارد. هسته فوق از کش بالایی برخوردار است و هنوز مطمئن نیستیم که آیا همان هستهیKyro 835 Gold است یا نه؛ احتمال اینکه از طراحی کاملا جدید بر پایه ی Cortex-A76 آرم برخوردار باشد، وجود دارد. بعلاوه نمی توان دلیلی برای عدم بهره گیری کوالکام در اسنپدراگون 8150 از معماری DinamicIQ عنوان نمود، نتیجه اینکه در حال حاضر نمیتوان در این رابطه نظر قطعی داد.
با تمام این تفاسیر، تا بحال جزئياتی در رابطه با نود پردازشی اسنپدراگون 8150 نیز انتشار نیافته است؛ این روال در رابطه با مودم LTE و همینطور قابلیت های آن نیز مطرح است.
البته اخبار جدید نشان می دهد که قرار است سی پی یو گرافیکی این تراشه آدرنو ۶۴۰باشد.
با این وجود در حال حاضر از جزئياتی که به این سی پی یوی گرافیکی مربوط میشود اطلاعی در دست نمی باشد، البته آنچه که می توان با اطمینان از آن سخن گفت، این است که به طور حتم بکارگیری سی پی یوی گرافیکی ارتقاء یافته در اسنپدراگون ۸۱۵۰، بدون دلیل نبوده است.