بسترهای انتقال خطوط تلفن و سرویس مبدل فیبر نوری
خطوط تلفن و بسترهای مورد نیاز برای انتقال اطلاعات یکی از مهمترین دستاوردهای بشری بوده است که باعث تحول در بسیاری از بخش های زندگی انسان گردیده است. شرکت مخابرات به منظور انتقال خطوط تلفن از روش ها و تجهیزات مختلفی استفاده می نماید که عبارتند از:
- سیم مسی
- فیبر نوری به سیم مسی
- فیبر نوری به فیبر نوری
سیم مسی از قدیمی ترین تجهیزات انتقال خطوط تلفن می باشد و در برخی موارد به منظور انتقال خطوط دیجیتال مورد استفاده قرار می گیرد. اما در موارد بعدی که جدیدتر می باشند به منظور انتقال با سرعت بالای آنالوگ و دیجیتال و خطوط SIP که مبتنی بر آدرس IP هستند مورد استفاده قرار میگیرند و از فیبر نوری به منظور انتقال استفاده می شود. در این مقاله ما به توضیح بسترهای انتقال خطوط تلفن و سرویس های مبدل فیبر نوری خواهیم پرداخت(دستگاه های مبدل تلفن به فیبر نوری).
بسترهای انتقال خطوط تلفن
بستر کابل
بستر کابلی متداولترین نوع برای انتقال اطلاعات می باشد و نوع کابلی که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد کابل های به هم تابیده هستند. کابل ها اصولاً از نوع CAT، CAT6 و استاندارد آن FSTP STP UTP می باشند. سرعت این کابل های حداقل 100 مگابیت بر ثانیه می باشد و با این سرعت می توانیم تعداد زیادی از دوربین های مدار بسته را بر روی شبکه داشته باشیم.
بستر فیبر نوری
از آنجا که کابل های مسی دارای محدودیت فاصله هستند به منظور انتقال سریعتر اطلاعات از بستر فیبر نوری استفاده می شود. فیبرهای نوری در دو حالت مالتی مدیا مود و سیگنال مود هستند و به طور معمول برای فاصله زیر 2000 متر از مالتی مدیا مود و برای فاصله بیشتر از نوع سیگنال مود استفاده می شود. تجهیزات فعال برای هر دو نوع فیبر نوری یکسان می باشد و اگر چنانچه در آینده نیاز به پهنای باند بیشتر باشد بهتر است از فیبر نوری سیگنال مود استفاده گردد تا در آینده نیاز به تغییر بستر نباشد.
بستر اینترنت
از آنجا که امروزه بسترهای خوبی برای اینترنت وجود دارد از این روش می توان به منظور انتقال تصویر و اطلاعات استفاده نمود. دوربین های تحت شبکه و دستگاه های ضبط تصویر دارای خروجی شبکه هستند و براحتی می توان با گرفتن آدرس IP استفاده نمود. اما این روش نسبت به روش های قبلی گرانتر می باشد اما با این وجود می توان در مناطقی که امکان استفاده از دو روش قبل وجود ندارد می توان استفاده نمود.
بستر بی سیم
در این روش بدون نیاز به سیم و کابل و از طریق امواج رادیویی می توان به انتقال اطلاعات پرداخت. از مزیت های بزرگ این روش راحتی در پیاده سازی و عدم نیاز به برخی از تجهیزات سخت افزاری می باشد. پهنای باندی که در این روش می توان فراهم کرد بین 11 تا 108 مگابایت بر ثانیه می باشد که در صورت نیاز به پوشش قرار دادن برای فواصل زیاد نیاز به تجهیزات بیشتری می باشد که به همان نسبت هزینه آنها نیز بالاتر خواهد رفت. در کل می توان بیان نمود که از این روش می توان برای فواصلی در حدود 50 کیلومتر استفاده نمود. مهمترین عیب این روش پایین بودن امنیت آن نسبت به روش های سیمی می باشد و هکرها براحتی قادر هستند تا آنها را هک نمایند.
بستر مخابرات
شبکه مخابرات با ایجاد یک شبکه گسترده به نام WAN و فراهم نمودن بسترهای ارتباطی در کلیه مراکز استانها توانسته تا نیاز کاربران به اینترنت را فراهم بیاورد. سرویس هایی که از طریق ین بستر فراهم گردیده است عبارتند از:
سرویس ارتباط نقطه به نقطه (PTP)
سرویس نقطه به چند (PTMP)
سرویس شبکه خصوصی (PTMP)
مبدل فیبر نوری
مبدل فیبر نوری دستگاهی است که به نام Media Converter شناخته می شود و وظیفه تبدیل اطلاعات را از یک نوع به نوع دیگر را برعهده دارد. مبدل های فیبر نوری را با توجه به معیارهای مختلف می توان در دسته بندی های مختلفی قرار دارد. میدل های فیبر نوری در سه نوع در بازار وجود دارند که شامل:
مدیا کانورتور (تبدیل سیگنال های اترنت به نور و بالعکس)
ویدئو کانورتور (تبدیل تصویر به نور و بالعکس)
کانورتور تلفن (تبدیل سیگنال تلفن به نور و بالعکس - با نام مبدل تلفن به فیبر نوری)
پرکاربردترین مبدل فیبر نوری، مبدل اترنت به فیبر نوری در سیستم های رساندن فیبر نوری به DESK می باشد. در این نوع مبدل فیبر نوری که جهت انتقال اینترنت، صوت، تصویر، تلفن، داده و اترنت به سیگنال های نوری در سمت فرستنده و تبدیل این سیگنال های نوری به سیگنال های خروجی در سمت گیرنده مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع مبدل از استاندارد IEEE 802.3 پشتیبانی می کند و مدیا کانورتورهای SC به RJ45، مدیا کانورتور SFP به RJ45، مدیا کانورتورهای POE و مبدل فیبرهای نوری کوچک همه موارد در این دسته قرار میگیرند.
یکی دیگر از انواع مبدل فیبرنوری ویدئو کانورتور ویدئو مس به فیبر می باشد. نام دیگر این دستگاه مالتی پلکسر فیبر نوری می باشد. از ویژگی های مهم این دستگاه می توان به دریافت و ارسال ویدئو، صدا، داده ها و اترنت اشاره نمود. با توجه به کاربرد برای مدیا کانورتور ویدئو مس به فیبر سه نوع مدیا کانورتور استفاده می شود که شامل: مدیا کانورتور PDH، مدیا کانورتور SDH و مدیا کانورتور SPDH می باشد.
نوع دیگر مبدل فیبر نوری که ما از آن با نام مبدل تلفن به فیبر نوری یاد میکنیم، کانورتور تلفن سیگنال های آنالوگ تلفن را به نور تبدیل کرده و از طریق فرستنده به طرف مقابل ارسال می کند در سمت گیرنده نیز سیگنال های نور را تبدیل به سیگنال های آنالوگ تبدیل می کند. کانورتورهای تلفن (مبدل های تلفن) با تعداد پورت 4، 8، 16 و 24 در بازار موجود می باشند.