نحوه انتقال صدا و دیتا و انتقال ویدئو به فیبر نوری
بیشتر افراد فیبر نوری را برای انتقال داده های دیجیتالی مانند پهنای باند اینترنت می شناسند. امروزه از فناوری فیبر نوری برای انتقال ویدئو زنده با کیفیت بالا و بدون محدودیت سایر روش های انتقال، به طور گسترده ای استفاده می شود. در این مقاله ما به بررسی نحوه انتقال صدا و دیتا و انتقال ویدئو به فیبر نوری می پردازیم.
کابل های ویدئویی فیبر نوری از رشته های نازک فیبر نوری تشکیل شده اند. یک کابل فیبر نوری بسیار کوچک است (قطر آن کمتر از یک دهم موی انسان است) اما می تواند اطلاعات باور نکردنی را انتقال دهد.
داده ها در امتداد کابل فیبر نوری به شکل نور منتقل می شوند، در حالی که نور هنگام عبور از دیواره های کابل جهش می کند. به دلیل زاویه کم که نور با لبه های کابل تماس می گیرد، از یک انتها به انتهای دیگر کابل منعکس خواهد شد. به دلیل طراحی فناوری فیبر نوری، چندین مزیت عمده نسبت به سایر گزینه های انتقال داده پرکاربرد، به ویژه کابل مسی دارد.
بسیاری از این مزایا برای شبکه های ویدئویی بسیار مهم هستند. از کاهش سطح نویز سیگنال تا افزایش پهنای باند می توان نام برد. مشاغلی که با انتقال ویدئو زنده دارند سروکار دارند می توانند با تغییر گزینه های کابل قدیمی به فیبر نوری، به چندین مزیت دست یابند.
مزایای فیبری نوری برای انتقال ویدئو
در یک تنظیم ویدئویی زنده، کیفیت و قابلیت اطمینان از جمله فاکتورهای کلیدی محسوب می گردد. فیلم فیبر نوری مزایای عمده بیشماری را برای مشاغل و سازمان هایی که به ویدئوی زنده وابسته هستند فراهم می آورد.
استفاده از فناوری فیبر نوری برای انتقال ویدئو یعنی پیوندهای زنده و دوربین های فیلمبرداری از امنیت بیشتری برخوردار هستند و از شرایط آب و هوایی مانند باران یا صاعقه در امان هستند.
از آنجا که کابل های فیبر نوری به مراتب سریعتر از سایر گزینه های کابل کشی، اطلاعات را انتقال می دهند، دوربین ها می توانند در مکان های دورتر و بدون مشکل در سرعت انتقال، مورد استفاده قرار گیرند و باعث شوند تا فاصله سیگنال نیز بیشتر باشد.
پهنای باند بیشتر فناوری فیبر نوری امکان تحویل ویدئوی زنده را با وضوح و کیفیت باور نکردنی فراهم می آورد و نتیجه نهایی بهتری را برای گیرندگان ویدئو ایجاد می کند. از فناوری کابل فیبر نوری می توان برای انتقال تمام سیگنال های دوربین، از جمله فیلم SDI، صدا، داده های کنترلی، GPIO و موارد دیگر استفاده کرد. به منظور درک بهتر مزایای فیبر نوری می توانید یک مقایسه بین کابل های فیبر نوری و کابل های مسی انجام دهید.
کارشناسان حداکثر فاصله انتقال 100 متر را برای کابل کشی مس توصیه می کنند. گرچه این طول کابل برای محیط خانه یا محل کار مناسب است، اما محدودیت های جدی برای گروه های فیلمبرداری زنده، به ویژه در رویدادهای فضای باز ایجاد می کند.
از طرف دیگر، کابل های فیبر نوری حداکثر فاصله سیگنال توصیه شده 2000 متر را دارند که بیش از 20 برابر فاصله امن را در مقایسه با کابل های مسی ارائه می دهند.
اگر رویدادهای زنده مانند کنسرت ها، بازی های ورزشی و جشنواره ها را پوشش می دهید، افزایش چشمگیر فاصله سیگنال می تواند به اپراتورهای دوربین کمک کند تا دامنه بیشتری از محتوا را نشان دهید و رویداد را با جزئیات بهتر از هر زمان دیگری پوشش دهند.
از آنجا که کابل های فیبر نوری در برابر تداخل الکترومغناطیسی مصون هستند، می توانید وقایع را با اطمینان کامل ضبط و پخش کنید که بینندگان دقیقاً همان چیزی را که انتظار دارند ببینند، همه اینها بدون ایجاد اختلال یا مشکلات فنی امکان پذیر است.
در نهایت اینکه فناوری فیبر نوری استفاده آسانی دارد و استفاده از آن را برای محیط هایی که اپراتور دوربین شما نیاز به تحرک دارند، را ایده آل می کند. اگر تجارت و کار شما به ویدئوی بی سیم زنده وابسته است، سوئیچ از کابل کشی سنتی به یک راه حل جدیدتر و موثرتر فیبر نوری راهی عالی برای از بین بردن مشکلات رایج، بهبود فاصله سیگنال و تولید فیلم با کیفیت بالاتر برای بینندگان است.
با استفاده از فیبر های نوری همچنین قادر هستید تا دیتای صدا را با کیفیت بسیار بالایی انتقال دهید، منظور از انتقال دیتا صدا با استفاده از فیبر نوری به معنای تبدیل سیگنال صدا به نور و بالعکس می باشد.
به طور کلی در مکان هایی که نیاز به برخورداری از استانداردهای جهانی صدارسانی مانند فرودگاه ها، ورزشگاه ها و سالن های کنفرانس است و نیاز به استفاده از تعداد زیادی اسپیکر به منظور انتقال صدا وجود دارد استفاده از فناوری فیبر نوری توصیه می شود. از جمله مزایای استفاده از فیبرهای نوری به منظور انتقال صدا می توان به موارد زیر اشاره نمود:
1- عدم کاهش کیفیت صدا در مسافت های طولانی در مقایسه با کابل های مسی و سایر بستر های انتقال آنالوگ
2- عدم تأخیر در انتقال صدا به دلیل انتقال اطلاعات با سرعت نور
3- انتقال دیتای صدا و حتی فرمان به صورت دو طرفه و همزمان. در بسترهای آنالوگ دیگر، استفاده از چنین امکانی نیاز به هزینه های بالا می باشد.
4- از دیگر مزایای فیبر نوری بحث مانیتورینگ می باشد از منبع تا گیرنده مورد استفاده قرار میگیرد و توسط نرم افزارهای مربوطه صورت می پذیرد. می توان اجزا و مسیرهای مختلف را از نظر ولتاز، فرکانس و... بررسی نمود.
5- امکان مدیریت تمامی اجزای صدا از جمله اکولایزر، کمپرس، گیت، کراس، افکت بدون نیاز به کنسول های صدا و تنها با استفاده از نرم افزار کنترلر می باشد. IP BASE بودن اجزا در این ساختار این امر را بسیار راحت کرده است.