مزایا و معایب استفاده از مدیا کانورتر چیست؟
همان طور که میدانید مدیا کانوترها، دستگاههای بسیار سادهای هستند که در شبکه استفاده میشوند و این امکان را فراهم میسازند تا دو دیوایس شبکه به یک دیگر متصل شوند. اگر شما هم قصد دارید تا شبکهای داشته باشید که تا کارها با سرعت بالاتر در آن انجام شود، بیشک مدیا کانورترها ابزار بسیار کاربری و خوبی برای شما تلقی میشود.
بسیاری از شرکت ها، اتصلات و کانکشنهای زیادی دارند ولی مشکلی که اغلب با آن روبهرو هستند این است که پهنای باند کافی را با آن همه داده که در روز رد و بدل میشود در اختیار ندارند. تکنولوژی مدیا کانورتر، بخش مهمی از کار برای گسترش شبکه خود، یا ساخت یک شبکه از ابتدا هستند.
مدیا کانورترها چگونه کار میکنند؟
از آنجایی که امروزه تعداد دستگاههای موجود در شبکه بیشتر از هر موقع دیگری است و از طرفی دیگر ساختار معماری شبکهها بسیار پیچیده شده و برنامههای کاربری بسیار زیادی از قبل نصب شده است، باید یک راه حل بسیار خوب و منطقی وجود داشته باشد تا به واسطه آن برنامههای فیبر و کابل کشی را به نحوی ادغام کرد.
مدیا کانورترها به کسب و کار شما اجازه میدهند تا کابلهای مسی و نوری را علاوه بر انواع مختلف فیبر در شبکههای LAN سازمانی خود ترکیب کنید. مدیا کانورترها از پروتکلهای متعدد، نرخ داده و انواع واسطهها پشتیبانی میکنند. نتیجه نهایی یک شبکه عالی است که بسیار قابل اعتمادتر و مقرون به صرفهتر است.
مزایای مدیا کانورترها چیست؟
- تداخلات الکترومغناطیسی کمتر
- افزایش سرعت
- داشتن یک شبکه بزرگتر
- مقرون به صرفه بودن
- آسان بودن نصب
- توانایی ترکیب با سوئیچها
تداخلات الکترمغناطیسی کمتر
مدیا کانورترها با بهره گیری از مزایای کابل کشی فیبر نوری به کاهش هرگونه تداخل الکترومغناطیسی بالقوه کمک میکنند. کابل فیبر نوری در برابر تداخل الکتریکی مصونیت کامل دارد. با اتصال کابل فیبر نوری به کابل مسی، مدیا کانورترها به کابلهای مسی اجازه میدهند تا از سطح امنیتی بالاتری که کابلهای فیبر نوری فراهم میکند، استفاده کنند.
افزایش سرعت
مدیا کانورترها به شما و همه کاربران شبکه شما این امکان را میدهند که وظایف را در سریعترین زمان ممکن با بهنیه کردن عملکردها انجام دهید.
داشتن یک شبکه بزرگتر
مدیا کانورترها همچنین برای شبکه شما این امکان را به جود میآورند تا ظرفیت و تعداد وسیلههای شبکه خود را افزایش بدهید. از آنجایی که مدیا کانورترها اساساً دو ترنسیور (فرستنده، گیرنده) مختلف هستند که دادهها را به صورت دائم منتقل میکنند، میتوانند کیفیت و قدرت دسترسی شما را افزایش دهند و شبکهای دقیق و سریع را برای شما فراهم کنند.
مقرون به صرفه بودن
شبکههای فیبر نوری میتوانند میزان بالای پهنای باند خود را از جمله هنگام پخش ویدیو و استریم کردن حفظ کنند. از آنجایی که مدیا کانورترها، بدون نیاز به وسایل زیرساختی زیاد و گران قیمت، توانایی متصل کردن شبکه شما را به همراه کابلهای فیبر نوری و مسی را دارند، میتوان نتیجه گرفت که در صورت استفاده از آن، شما خرج زیادی را متحمل نخواهید شد.
آسان بودن نصب
مدیا کانورترها دستگاههای سخت افزاری سادهای هستند که با رابطهای کمتری (تعداد پورتها) نسبت به سوئیچهای شبکه مجهز شدهاند که باعث میشود کابل کشی و اتصالات خیلی پیچیده نباشند. آنها را میتوان روی دسکتاپ یا شاسی نصب کرد تنها کاری که شما لازم است انجام دهید این است که به سادگی کابلهای مناسب را به پورتهای مسی و فیبر روی آنها وصل کنید و کابلها را از هر دو طرف به دستگاههای شبکه متصل کنید.
مدیا کانورترها و سوئیچها را میتوان با هم در شبکه ترکیب کرد
مدیا کانورترها و سوئیچهای شبکه میتوانند با هم کار کنند. به عنوان مثال، هنگامی که سوئیچهای شبکه مبتنی بر مس هستند و باید با فاصله انتقال بیش از ۱۰۰ متر به یکدیگر متصل شوند، مدیا کانورترها برای انتقال سیگنالهای الکتریکی به سیگنالهای نوری مورد نیاز هستند. شکل زیر یک شبکه به همراه تعدادی مدیا کانورتر و سوئیچ را نشان میدهد.
معایب استفاده از مدیا کانورتر
- دیباگ کردن
- تعداد کم پورتها
دیباگ کردن
برخلاف سوئیچهای مدیریتی که در آن میزان خطا در پورتها، وضعیت لینکها و بسیاری از موارد دیگر قابل ردیابی است، در دستگاههای مدیا کانورتر هنگامی که به مشکل میخورید، چون امکان پینگ کردن مدیا کانورترها وجود ندارد، امکان سنجیدن این موضع که مشکل از کابل مسی بوده است یا فیبر نوری و برطرف کردن مشکل میتواند کمی چالش برانگیز باشد.
تعداد کم پورتها
بر خلاف سوئیچها که دستگاهی انعطافپذیر به همراه تعداد زیادی پورت برای دستگاههای مختلف (مانند رایانههای شخصی و پرینترها و…) برای برقراری ارتباط در شبکه LAN هستند، مدیا کانورترها از تعداد پورتهای کمی برخوردار هستند.