پچ کورد شبکه چیست؟
پچ کورد شبکه که در اصطلاح انگلیسی Patch Cord نامیده میشوند، جزئی از زیرساختهای اساسی پسیو شبکه میباشد که بخشهای مختلف شبکه مانند کامپیوترها، سوئیچ شبکه، پچ پنلها، روترها و... را به یکدیگر متصل میکنند. کابلهای پچ در واقع قسمتی از کابل شبکه میباشند که دو سر آن به کانکتور تجهیز شده است. از این کابلها برای جابجایی و نقل اطلاعات و دادههای دستگاههای نوری، الکترونیکی، تاسیساتی و... استفاده میگردد. پچکیبلها هم مانند کابلهای شبکه شامل طبقهبندیهای متعددی که از CAT1 تا CAT8 میباشد، میگردند که با توجه به پهنای باندِ پشتیبانی شده و میزان جابجایی دادهها، آن را در یکی از این طبقهبندیهای نامبرده، قرار میدهند. معمولا شرکتهای ساخت کابلهای شبکه و پچکیبلها، پس از مدتی نسخهی بهینه شدهی کابل پیشین را تولید مینماید که از نظر سرعت انتقال اطلاعات، فرکانس جابجایی شده و پهنای باند، از نسخهی قبلی مجهزتر و پیشرفتهتر هستند. به عنوان مثال میتوان به طبقهبندی کابلهای CAT5 و CAT5E اشاره نمود که نسخهی CAT5E در واقع کوتاه شدهی عبارت Category5 Enhanced بوده، از طبقهبندی 5 مشخصاتی پیشرفتهتر را شامل میشوند. از آنجاییکه امروزه، شبکههای اترنت و کامپیوتری کابلهای CAT5 به بالا را پیشتیبانی میکنند، کابلهایی که در طبقهبندی 1 تا 4 قرار میگیرد، دیگر کاربردی در این شبکههای LAN ندارند. از پرکاربردترین پچ کوردها نیز میتوان به خانوادهی کابلهای CAT5E و کابل CAT6 اشاره نمود.
مزایای استفاده از پچ کورد شبکه
استفاده از پچ کوردها، مزیتهای بسیاری در شبکهی انتقال دادهها دارد. این کابلها طبق استانداردهای خاصی ساخته میشوند و پیش از ارائه به بازار، بارها مورد آزمایش و تست عملکرد قرار میگیرند. سوکتهای کانکتور پچ کوردها، به طور معمول از جنس RJ45 میباشد و رنگبندیهای متنوع آن، موجب سهولت در تشخیص دادن این کابلها از سایر کابلهای شبکه میگردد.
کابلهای پچ معمولا مجهز به روکشهای PVC میباشند که با ساختار نرم و انعطاف پذیر خود، مانع از شکنندگی، تا خوردن و ترک خوردگی این کابلها میگردند. علاوه بر این، این کابلها در برابر حرارت، انجماد و پوسیدگی در اثر گذر زمان نیز مقاومت بسیار بالایی دارند. رشته سیمهای درهم تنیدهِی این مدل از کابلها، موجب تسهیل در انتقال امن و سریع اطلاعات شما، بدون هیچ آسیبی به دادهها میگردد. ضمن اینکه در مدلهای Twisted Pair یا مدلهایی که شامل سیمهای در هم پیچیده میشوند، درهم تنیدگیِ این کابلها، موجب پیشگیری از ایجاد نویز و تداخلات الکترومغناطیسی شده، در نسخههای پیشرفتهتر بافرینگ و تداخلات تصویری را به حداقل میزان ممکن میرساند و گاها کاملا برطرف مینماید. قیمت پچ کورد در مقایسه با کابلهای شبکه بسیار ارزانتر تمام میشوند و از نظر متراژ، شامل انواع گوناگونی میشوند. متراژ مربوط به این کابلها به طور معمول در بازهی 30 سانتیمتری تا 10 متری قرار میگیرد.
پچ کورد شبکه، یکی از اجزای اساسی شبکههای محلی میباشد و نه تنها دست و پاگیر نبوده، بلکه با قیمت اقتصادی و راحت بودن اتصال آنها به شبکه، میتوان از انتقال صحیح اطلاعات، اطمینان حاصل نمود. کانکتورهای محکم این کابلها معمولا ساختاری محکم داشته و در برابر ضربات مقاوم میباشند. به علاوه پینهای این مدل از کابلهای پچ به طور معمول ضد اکسیداسیون ساخته میشود تا ضمن افزایش عمر قابل توجه کابل، بتوان از آن بدون کاهش عملکرد و با سرعت بالا استفاده نمود.