مقایسه کامل انواع مدیا کانورتر ها
مدیا کانورتورها تجهیزاتی انعطافپذیر و مقرون به صرفه برای پیادهسازی و بهینهسازی پیوندهای فیبر نوری در انواع شبکههای مختلف هستند. اکثر مدیا کانورتور ها به عنوان ترنسیور عمل کرده و به این ترتیب، سیگنالهای الکتریکی را به امواج نوری تبدیل میکنند.
کاربردهای منحصر به فرد مدیا کانورتورها
هنگامی که فاصله بین دو دستگاه بسیار زیاد باشد به طوری که نتوان از کابلهای مسی برای انتقال داده استفاده نمود، برای اتصال از فیبر نوری استفاده میشود. به زبان ساده، مدیا کانورتور ها دو دستگاه شبکه با پورت مسی را قادر میسازد تا در مسافتهای طولانی از طریق فیبر نوری با یکدیگر ارتباط برقرار کنند اما برای تبدیل سیگنالهای فیبر نوری به کابل مسی از مدیا کانورترها استفاده میشود. مدیا کانورترها انواع مختلفی دارند که دارای کاربردهای مختلف هستند در این مقاله ما به مقایسه کامل انواع مدیا کانورترها خواهیم پرداخت تا بتوانید در موقع خرید مدیا کانورتر، بهترین گزینه را متناسب با نیاز خود تهیه کنید.
مزایای استفاده از مدیا کانورترها
نیاز به سرعت بیشتر در شبکههای کامپیوتری روز به روز بیشتر احساس میشود و امروزه برای بالا بردن سرعت از فیبر نوری استفاده میشود. فیبرهای نوری دادهها را سرعت بیشتر و در مسافتهای طولانیتری منتقل مینمایند. مدیا کانورترها راه حلی برای یکپارچهسازی شبکههایی با زیرساخت کابل مسی و فیبر نوری به شمار میروند. استفاده از مدیا کانورترها مزایای زیادی داشته که در ادامه ما به چند مورد از آنها میپردازیم:
سرعت
مدیا کانورترها به افزایش سرعت انتقال دادهها کمک میکنند.
قابلیت گسترش شبکه
مدیا کانورترها به مدیران شبکه این اجازه را میدهد تا تجهیزات جدید با کیفیت بهتر را به راحتی به شبکه خود اضافه نمایند.
کاهش هزینهها
از آنجا که مدیا کانورترها شبکههای با زیرساخت کابل مسی و فیبر نوری را با یکدیگر ادغام میکنند، نیازی به تهیه زیرساختهای جدید برای این کار نیست.
تداخل کمتر
با استفاده از مدیا کانورترها که در بین شبکههای فیبر نوری و کابل مسی قرار میگیرند به میزان قابل توجهی تداخل الکترومغناطیسی کاهش مییابد.علاوه بر موارد فوق، مدیا کانورترها دارای قابلیتهای دیگری نیز هستند که بر فواید آنها افزوده است که این موارد شامل:
مدیا کانورترها قابلیت یکپارچه شدن با فناوری سوئیچ را در شبکههای اترنت با نرخ انتقال داده 10/100 و 10/100/1000 را دارند.مدیا کانورترها از عملکردهایی مانند VLAN، کنترل دسترسی به پورت، کنترل پهنای باند، اولویتبندی کیفیت خدمات (QOS) پشتیبانی مینماید.
مدیا کانورترها هزینههای اضافی برای خرید تجهیزات جدید را با حفظ تجهیزات قدیمی و ایجاد اتصال بین سرورها، سوئیچ شبکه، روترها و هابها با تبدیل طول موج کاهش میدهند.
انواع مدیا کانورترها
از آنجا که زیرساختهای شبکه همه از یک نوع نیستند و از عملیات، سرعت و رسانههای مختلفی برخوردار هستند.، ضروری است تا برای برآوردن نیازهای مختلف، مدیا کانورتر مخصوص با توجه به نوع شبکه به کار برده شود. به همین دلیل، انواع زیادی از مدیا کانورترها در بازار وجود دارند. در ادامه ما انواع مختلف مدیا کانورترهای موجود در بازار را مورد بحث قرار میدهیم:
مدیا کانورترهای استاندارد: این نوع مدیا کانورتر سادهترین مدیا کانورتر موجود در بازار بوده و بدون رابط وب پیاده سازی شدهاند. مدیاکانورترهای استاندارد برای شرکتهای نوپا و کوچک که به دستگاههای ساده نیاز دارند گزینه ای بسیار مناسب است.
مدیا کانورتر POE
مدیا کانورترهای POE با استفاده از استانداردهای اترنت بهینهسازی شدهاند و انتقال برق و دادهها بر روی یک کابل فراهم میآورند. این مدیا کانورترها معمولاً برای دوربینهای مدار بسته، تلفنهای IP، اکسس پوینتها مورد استفاده قرار میگیرند.
مدیا کانورترهای تجاری
این مدیا کانورترها اتصال کابلها با نوع متفاوت را انجام میدهند. این اتصالات به شبکههای سازمانی این اجازه را میدهد تا کارایی شبکه خود را با افزایش فاصله، افزایش دسترسی دو دستگاه و افزایش طول عمر تجهیزات بالا ببرند. مدیا کانورترهای سازمانی در دو نوع استاندارد و مینی در بازار موجود هستند.
مدیا کانورترهای صنعتی
این نوع مدیا کانورترهای دارای یک محفظه مقاوم با درجه حفاظت از نفوذ (IP) میباشد. مدیا کانورترهای صنعتی در برابر درجه حرارت شدید، خاک، گرد و غبار و رطوبت و غیره از مقاومت خوبی برخوردار است. این نوع از مدیا کانورترها برای محیطهای صنعتی که از کابل فیبر نوری استفاده میکنند و همچنین محیطهایی که دارای نویز تداخل الکترومغناطیسی هستند مناسب میباشند.
مدیا کانورترهای اترنت: این مدیا کانورترهای با عنوان مدیا کانورترهای CE نیز شناخته میشوند و بیشتر برای گسترش اترنت در شبکههای گسترده WAN مورد استفاده قرار میگیرند. مدیا کانورترهای CE ارتباطات شبکههای مختلف را گسترش میدهند یا پلی بین انواع مختلف شبکهها هستند. جدیدترین استاندارد مدیا کانورترهای CE، CE2 نامیده میشود.
مدیا کانورترهای مینی: در بسیاری از موارد برای گسترش خدمات شبکه مانند دوربینهای مدار بسته برای مناطقی که قابلیت کابل کشی وجود ندارد استفاده از یک مدیا کانورتر کوچک راه حل این مشکل است. این مدیا کانورترها، دستگاههای کوچکی هستند که بین کابلهای مسی و فیبر نوری قرار میگیرند و ارتباط را بین آنها برقرار میکنند.
اشکال مختلف مدیا کانورترها
مدیا کانورترهای در سه سبک مختلف عرضه میشوند که شامل: شاسی، مبتنی بر اسلاید و مستقل میشود.
شاسی
مدیا کانورترهای مبتنی بر شاسی برای شبکههای سازمانی طراحی شدهاند که دارای کابلهای زیادی در شبکه خود هستند. این مناطق نیاز به رویکرد ترکیبی و تطبیقی در هنگام برخورد با انواع مختلفی از کابلها و شبکهها دارند. مدیا کانورترهای مبتنی بر شاسی برای پشتیبانی از شبکههای با چگالی بالا طراحی شده اند.
مدیا کانورتر مبتنی بر اسلاید
این شکل از مدیا کانورترها انعطاف پذیری بیشتری را برای گسترش شبکه فراهم میکنند. این نوع مدیا کانورترها در داخل شاسی قرار میگیرند و از طریق پشت شاسی برق میگیرند. مدیا کانورترهای اسلاید دارای پورتهای ورودی و خروجی مختلفی برای برآوردن نیازهای شبکه هستند.
مدیا کانورترهای مستقل
مدیا کانورترهای مستقل جمع و جور هستند و براحتی نصب میشوند. این نوع از مدیا کانورترها برای فضاهای کم مانند کابینتهای مخابراتی، جعبههای توزیع مناسب میباشند.
مدیا کانورترهای مدیریتی و غیرمدیریتی
از دیگر مواردی که باید هنگام انتخاب خرید مدیا کانورترها مد نظر قرار دهید این است که این مدیا کانورتر مدیریتی یا غیرمدیریتی است. در ادامه ما یک تعریف کوتاه از هر یک را ارائه خواهیم داد.
مدیا کانورترهای غیرمدیریتی
این نوع مدیا کانورترها، ارتباطی ساده را بین دو سیستم برقرار میکنند. این نوع مدیا کانورترها هیچگونه امکان مانیتورینگ و تشخیص خطا را ندارند و نمیتوان از طریق آنها شبکه را پیکربندی نمود. مدیا کانورترهای غیر مدیریتی به صورت Plug & Play هستند و میتوان برای شرکتهای استارت آپ، مشاغل کوچک مورد استفاده قرار بگیرند.
مدیا کانورترهای مدیریتی
این نوع مدیا کانورترها دارای ویژگیهایی مانند نظارت بر شبکه، پیکربندی و تشخیص خطا هستند. مدیا کانورترهای مدیریتی از پروتکلهای شبکه مانند SNMP، SSH، HTTPs و TELNET پشتیبانی میکنند.
حالتهای مدیا کانورتر
حالت انتقال، روش دیگری برای ایجاد تمایز بین مدیا کانورترها میباشد.
مدیا کانورترهای تکحالته
این نوع مدیا کانورترها فقط دادهها را در یک جهت عبور میدهند. مدیا کانورترهای تک حالته میرایی پایینی دارند و قطر هسته آنها بین 9 تا 10.5 میکرون است.
مدیا کانورترهای چند حالته
برخلاف مدیا کانورترهای تک حالته، این نوع از مدیا کانورترها سیگنالها را در دو یا چند جهت انتقال میدهند. مدیا کانورترهای چندحالته دارای میرایی بالایی هستند و قطر هسته آنها بین 50 تا 62.5 میکرون میباشد.
انواع متفاوت مدیا کانورترها
مدیا کانورترها به سه دسته اصلی تقسیم بندی میشوند:
- مدیا کانورترهای مس به مس
- مدیا کانورترهای مس به فیبر
- مدیا کانورترهای فیبر به فیبر
مدیا کانورترهای مس به مس
این نوع مدیا کانورترها قادر هستند تا به عنوان رابط از یک استاندارد به استاندارد دیگر مورد استفاده قرار بگیرند. این دستگاهها همچنین قادر هستند تا یک سیگنال را تکرار کنند و فاصله انتقال را به میزان صد متر دیگر افزایش بدهند.
مدیا کانورترهای مس به فیبر
این مدیا کانورترها از استاندارد IEEE 802.3 پشتیبانی میکنند. آنها با استفاده از فیبر نوری، سیگنالهای الکتریکی را به سیگنالهای نوری تبدیل میکند. آنها معمولاً برای گسترش دادن شبکهها به بیش از 100 متر با استفاده از کابل کشی اترنت سنتی به کار برده میشوند.
مدیا کانورتر فیبر به فیبر
این نوع مدیا کانورترها از تبدیل یک موج به موج دیگر پشتیبانی میکند. مبدلهای رسانهای فیبر به فیبر در برنامههایی مانند اترنت، TDM استفاده میشود.