مزایا و معایب استفاده از سوئیچ شبکه POE
با گسترش استفاده از فناوری خانه هوشمند در جهان امروز و ضرورت استفاده از سوئیچها در این منازل، توجه افراد و شرکتها را به سمت استفاده از سوئیچ POE جلب کرده است. در ابتدا برای اینکه بهتر بتوانید مزایا و معایب استفاده از سوئیچ شبکه POE را درک کنید به توضیح اینکه POE چیست و در شبکه چگونه کار میکند میپردازیم.
فناوریPOE چیست؟
POE مخفف عبارت Power over Ethernet به معنای توانایی استفاده از کابل اترنت برای انتقال دادههای شبکه و برق در دستگاههای متصل به سوئیچ بوده و حدود فاصله 100 متری را پوشش میدهد. این فناوری نیاز به برق جداگانه و اتصال الکتریکی AC را برای تغذیه دستگاهها کاهش میدهد. فناوری POE همچنین نیاز به کابل اضافی و سایر لوازم جانبی مورد نیاز را کاهش میدهد.
فناوری POE به گونهای طراحی شده است که میتواند جریان الکتریکی و دادهها را بر روی کابل بدون دخالت در کار یکدیگر انتقال دهد. جریان الکتریکی از طریق تجهیزات منبع تغذیه (PSE) وارد کابل میشود و بدون تداخل با دادهها از طریق دستگاه تغذیه (PD) خارج میشود.
نحوه کارPOE
هر کابل شبکه دارای 4 سیم به هم تابیده شده است که در کل هشت سیم را میسازد. در کاربردهای تجاری از کابلهای CAT 5e و CAT 6 استفاده میشود. در کاربرد 100BASE-T از دو جفت برای ارسال داده استفاده و دو جفت دیگر بدون استفاده است. دو جفت سیمی که برای ارسال اطلاعات استفاده میشوند به نام جفت داده و جفت دیگر که بدون استفاده است به نام جفت زاپاس شناخته میشود. سوئیچهای POE قادر هستند تا سه نوع برق به شرح زیر را تولید نمایند.
- کلاس 1: منبع تغذیه PSE، 4 وات و حداکثر توان دستگاه 3.84 وات است.
- کلاس 2: منبع تغذیه PSE، 0 وات و حداکثر توان دستگاه 6.49 وات است.
- کلاس 3: منبع تغذیه PSE، 4 وات و حداکثر توان دستگاه 12.95 وات است.
اتلاف برق شامل تفاوت بین قدرت واقعی تولید شده توسط دستگاه و توان دریافت شده توسط PD است. این اتلاف برق به دلیل از دست دادن انرژی حرارتی در طول کابل اتفاق میافتد.
فواید سوئیچ شبکهPOE
سوئیچهای شبکه POE به دلیل مزایایی که در این سالها داشتهاند، محبوبیت زیادی یافتهاند. از جمله این مزایا میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
صرفهجویی در زمان و هزینه
سوئیچهای شبکه POE نسبت به سایر فناوریهای امروزه به کابلکشی کمتری نیاز دارند، که منجر به محبوبیت زیاد این محصولات در سراسر جهان شده است. همچنین، سوئیچهای POE، استفاده از لوازم جانبی مانند آداپتورهای برق را به حداقل رسانده و در نتیجه در هزینههای شبکه صرفهجویی میشود. با توجه به اینکه جهت نصب و راهاندازی سوئیچهای شبکه POE نیاز به زیرساختهای کمی بوده در نتیجه این کار با سرعت بیشتر و زمان کمتری صورت میپذیرد.
انعطاف پذیری در طراحی شبکه
با استفاده از سوئیچهای شبکه POE دسترسی به مکانهای بیشتری فراهم شده و مهندسان قادر هستند تا در سرتاسر محیط برای نصب و راهاندازی تجهیزات طراحی و برنامهریزی کنند حتی بدون اینکه توسط پریزهای برق محدود شوند. این فناوری مهندسان شبکه را قادر ساخته است به منظور اجرای بهترین شبکهبندی برای محیط، انعطافپذیری زیادی را داشته باشند. بهترین مثال برای این مورد، انعطافپذیری برای قرار دادن اکسسپوینتهای بیسیم و دوربینهای IP است که گاهی اوقات برای داشتن بهترین وضوح جابجا میشوند.
مدیریت آسان برق
فناوری POE به افراد این امکان را میدهد تا دادهها و برق را براحتی به روشهای مختلف انتقال دهند. برق و دادهها را میتوان براحتی با استفاده از یک مکان مرکزی با استفاده از توپولوژی ستارهای توزیع کرد. همچنین برای محیطهای صنعتی از توپولوژی حلقه یا مش استفاده میشود. این فناوری از توپولوژی حلقه یا مش برای مدیریت آسان استفاده می کند. در این توپولوژیها از سوئیچهای مدیریت شده با قابلیت POE، برای مدیریت ترافیک استفاده میکنند. امروزه بسیاری از سوئیچهای مدیریتی از پروتکل SNMP استفاده کرده که مدیران شبکه را قادر میسازد تا از راه دور بر میزان مصرف برق، امنیت سوئیچ شبکه POE نظارت و مدیریت داشته باشند.
قابلیت اطمینان
توزیع برق در یک برنامه POE را میتوان از یک نقطه مدیریت کرد و همینطور به آداپتورهای کمتری مورد نیاز است. سیستم POE را میتوان با منبع برق بدون وقفه پشتیبانی کرد و یا هر موقع که نیاز بود براحتی غیرفعال و یا ریست کرد. که این موارد قابلیت اطمینان سوئیچ شبکه POE را بهبود میبخشد.
ایمنی
POE یک فناوری هوشمند است که میتوان آن را به منظور بالا بردن امنیت شبکه پیکربندی نمود. این فناوری همچنین دارای استاندارد حفاظت از خطا میباشد.
قابلیت همکاری
فناوری POE دارای استانداردهای مختلف میباشد، بنابراین قابلیت همکاری آن با شبکههای مختلف تضمین شده است. تمام توپولوژیهای شبکه از جمله مش و حلقه را میتوان با استفاده از سوئیچ شبکه POE پیکربندی نمود.
علاوه بر موارد گفته شده، ابزارهای مورد استفاده برای مدیریت شبکههای صنعتی مانند VLAN، IGMP، RSTP/STP را میتوان با استفاده از سوئیچ شبکه POE براحتی مدیریت کرد. اگر دستگاههای پایانی سازگار با فناوری POE نباشند با استفاده از اسپلیتر POE یا انژکتور Midspan POE میتوان قابلیت POE را به آنها اضافه نمود.
مدیریت هوشمند برق
استاندارد 802.3at که با نام استاندارد POE+ نیز شناخته میشود، به دستگاههای PD و PSE این امکان را میدهد تا برای مدیریت هوشمند برق با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
معایب سوئیچهای شبکهPOE
در کنار مزایایی که فناوری سوئیچهای POE دارد، اما عاری از عیب نیز نیستند. مورد اول اینکه سوئیچهای POE فقط انتقال داده را تا مسافت 100 متر پوشش میدهند. اگر شما نیاز دارید تا دادهها تا مسافتهای طولانیتری انتقال دهید باید از توسعهدهندههای POE برای این کار استفاده کنید.
همچنین قبل از اینکه اقدام به خرید سوئیچ شبکه POE نمایید، باید دستگاههای فعلی را که میخواهید به این سوئیچ متصل شوند را در نظر بگیرید. در درجه اول اگر زیرساخت شبکه شما قدیمی است احتمالاً با فناوری سوئیچهای POE سازگار نیستند. اگر دستگاههای شما با این فناوری سازگار نیستند، شما باید از دستگاههایی نظیر اسپلیتر POE و انژکتور POE استفاده نمایید. در نهایت شما باید برق مورد نیاز برای دستگاههای PD را مد نظر قرار دهید. همانطور که قبلاً اشاره کردیم هر استاندارد POE میزان برق متفاوتی را تولید مینماید. شما همچنین باید میزان برقی که هر دستگاه نیاز دارد را نیز در نظر بگیرید. به عنوان مثال اگر گفته میشود سوئیچ شبکه POE، 150 وات است این به معنا نیست که هر پورت این سوئیچ توان تولید 150 وات برق را دارد بلکه 150 وات در تعداد پورتها تقسیم میشود.
در ضمن سوئیچهای POE نسبت به سایر سوئیچهای همتای خود از قیمت بیشتری برخوردار هستند. بنابراین هنگام برنامهریزی برای شبکهبندی نیازهای آینده شبکه خود را در نظر بگیرید. اکنون به چند پورت نیاز دارید؟ در آینده به چند پورت نیاز خواهید داشت؟
مورد بعدی از معایب سوئیچهای POE این است که اگر سوئیچ POE خراب شود، کل سیستم شما از کار خواهد افتاد. این موضوع حتی دستگاههای غیر POE را نیز تحت تأثیر قرار میدهد. بنابراین پشتیبانگیری و داشتن برنامه در هنگامی که سوئیچ از کار میافتد یک کار احتیاطی مفید محسوب میشود.