
به طور کلی سوئیچ های شبکه به دو قسمت سوئیچ های مدیریتی و غیر مدیریتی تقسیم میشوند.
در ایت مقاله از ای تی تلکام به طور خاص به معرفی و کاربرد سوئیچ شبکه های مدیریتی خواهیم پرداخت. در ادامه با ما همراه باشید.
سوئیچ شبکه میریتی چیست؟
سوئیچ شبکه مدیریتی، نوعی از سوئیچ شبکه است که از نظر امنیت و کنترل در مدیریت شبکه و همچنین دقت در کنترل شبکه در مقاس بالا را به خوبی ارائه میدهد. به طور کلی از این نوع سوئیچ های مدیریتی به دلیل امکانات خاص و پیشرفته و به طبع هزینه بالای آنها در سازمان های بزرگ کاربرد بیشتری را نسبت به دیگر شبکه های کوچک خواهند داشت.
کاربرد سوئیچ شبکه مدیریتی
سوئیچ های شبکه قابل مدیریت یا همان سوئیچ مدیریتی (managed) به شما امکان کنترل بهتر شبکه و تمام ترافیکی که از آن عبور میکند را میدهد. این دستگاه شما را قادر میسازد تا هر پورتی را روی سوئیچ با تنظیمات مورد نظر خودتان، سازگار کنید و در عین حال نظارت و پیکربندی شبکهتان را به شیوههای مختلف برایتان امکانپذیر میکند.
سوئیچ شبکه مدیریتی همچنین بر نحوه انتقال دادهها روی شبکه و اینکه چه کسی به آن دسترسی دارد، کنترل بیشتری را فراهم میکند. سوئیچهای مدیریتی عموما SNMP (پروتکل آسان مدیریت شبکه) را ارائه میدهند که به وسیله آن میتوانید بر وضعیت اتصالات نظارت داشته باشید و آمارهایی را مانند ظرفیت پذیرش ترافیک، خطاهای شبکه و وضعیت پورت، در اختیار شما قرار میدهد.
ویژگیهای سوئیچ شبکه مدیریتی چیست
ویژگیهای موجود در سوئیچهای مدیریتی (managed) ممکن است به لحاظ کارخانه تولید کننده و مدل متفاوت باشد، اما اغلب ویژگیهای د رسوئیچ شبکه مدیریتی عبارت است از پشتیبانی از پروتکل درخت پوشا (STP)، توانایی پیادهسازی کیفیت خدمات (QoS)، پشتیبانی از وی لنها (VLAN)، محدودیت سرعت پهنای باند و پورت میرورینگ (port mirroring) میشود. در ادامه به معرفی برخی از شاخصه های سوئیچ های شبکه مدیرتی میپردازیم :
- از سوئیچ های مدیریتی میتوان با امنیت بالا و در وسعت و گستره بیشتری در انواع مختلفی از توپولوژی ها استفاده کرد.
- با استفاده از این نوع سوئیچ اترنت های مدیریتی میتوان به راحتی و از راه دور مدیریت و عیب یابی شبکه های بزرگ را انجام داد.
- یکی دیگر از ویژگی های منحصر به فرد سوئیچ های مدیریتی، کنترل و نظارت افرادی است که به شبکه دسترسی دارند.
- امکان مدیریت و پایش عملکرد دستگاه های شبکه، اولویت بندی ترافیک شبکه و مواردی از این قبیل از دیگر ویژگی های سوئیچ شبکه مدیریتی هستند.
این سوئیچها معمولا یک کنسول دسترسی از راه دور (خط فرمان یا رابط وب) دارند تا مدیران بتوانند تغییرات و تنظیمات را بدون اینکه در همان مکان فیزیکی قرار داشته باشند، اعمال کنند.نکته دیگر اینکه سوئیچهای مدیریتی بسیار گران هستند و تنظیم آنها در مقایسه یا سوئیچهای غیرمدیریتی که صرفا وصل میشوند و شروع به فعالیت میکنند، ممکن است کمی زمانبر باشد.
حال که پاسخ پرسش سوئیچ شبکه مدیریتی چیست را گرفتید میتوانید از طریق تالار گفتگو یا دیگر راههای ارتباطی سایت با ما در ارتباط باشید.