دوربین مداربسته دید در شب
دوربین مداربسته دید در شب
میلیونها نفر در سراسر جهان برای بالا بردن امنیت خانه و محل کارشان از دوربینهای مداربسته استفاده میکنند. دوربینهای مداربسته دید در شب را میتوان تنها دوربینهایی محسوب نمود که میتواند سطح خاصی از حفاظت را به صورت 24 ساعته و 7 روز هفته تضمین کنند، به همین علت باعث محبوبیت در بین مشتریان خود شدهاند.
اما دنیای فناوری دوربینهای مداربسته نیز مانند فناوریهای دیگر نیز دارای رقابت بین تولیدکنندگان میباشد. که این رقابت علاوه بر اینکه باعث بهبود کیفیت آنها شده است باعث گردیده است که امکانات و قابلیتهای بیشتری نیز به آنها اضافه شود. در این مقاله ما قصد داریم تا به نحوه انتخاب و خرید دوربینهای مداربسته دید در شب بپردازیم و به مشتریان بالقوهای که قصد خرید دوربین مداربسته دید در شب را دارند اطلاعات کاملی را ارائه دهیم.
تولیدکنندگان دوربینهای مداربسته مجموعهای از پارامترها و استانداردهای فنی که بسیار مهم هستند را برای دوربینهای مداربسته خود دارند اما همه این پارامترها با یکدیگر یکسان نیستند. بنابراین برای خرید دوربین مداربسته دید در شب باید چه پارامترهایی را در نظر داشته باشید؟ و کدام دوربین مداربسته دید در شب برای مکان و یا تجارت شما مناسب میباشد؟
دوربین مداربسته را برای چه مکانی نیاز دارم؟
اولین و تنها سوالی که باید از خود در این رابطه بپرسید این است که دوربین مداربسته را برای چه مکانی نیاز دارید. اگر بتوانید پاسخ این سوال را به درستی پاسخ دهید، فراهم کردن بقیه موارد زیاد سخت نخواهد بود.
از جمله سوالاتی که قبل از خرید این محصول باید از خود بپرسید این است که:
1- دوربین دید در شب را برای چه مکانی و چه ناحیهای نیاز دارید؟
2- به دنبال جلوگیری از چه تهدیدهایی هستید؟
3- چگونه از ضبط ویدئوها استفاده خواهید کرد؟
این سه عنصر تمام پارامترهای مربوط به دوربین مداربسته را تعیین میکند.
اینکه دوربین باید چه ناحیهای را تحت نظر داشته باشد، همه پارامترهای نصب مربوطه را تعیین میکند- نصب در محیط داخلی یا خارج از منزل، قابلیت اتصال، محدوده- به شما مشخصات دوربینی را که باید خریداری نمایید میگوید.
اینکه از چه نوع تهدیدهایی میخواهید محافظت نمایید و چگونه از ویدئوهای ضبط شده استفاده خواهید کرد، باعث میشود تا تعداد زیادی از پارامترهای دیگر که مربوط به کیفیت تصویر، نرم افزار و قابلیتهای پردازش تصویر و مواردی از این دست را تعیین کنید.
دوربینهای داخلی در برابر دوربینهای خارجی دید در شب
از نظر فناوری تصویر برداری یا عملکردهای داخلی هیچ تفاوت اساسی بین دوربین مداربسته دید در شب بیرونی و داخلی وجود ندارد. با این حال، دوربینهای دید در شب در فضای باز دارای بدنه و وسایل الکترونیکی هستند که در برابر محیطهای سختتر مقاومت خوبی را داشته باشند.
دوربینهای مداربسته دید در شب بیشتر برای محیطهای بیرون مورد استفاده قرار میگیرند اما با این وجود، این دوربینها دارای رتبهبندی خاصی هستند. رتبهها نامهای دورقمی دارند، مانند IP65 یا IP66.
اولین استاندارد به محافظت در برابر گرد و غبار و دومین مورد به حفاظت در برابر مایعات اشاره دارد. برای خرید دوربین مداربسته دید در شب حداقل نمرهای که باید برای دوربین مداربسته خارج از منزل در نظر بگیرید IP65 است، اما درجهبندیهای بالاتر مانند IP66 یا IP67 برای هوای سختتر توصیه میشود. درجههای بالاتر مخصوص دوربینهایی است که میتوانند در آب غوطهور شوند.
دوربینهای مداربسته سیاه و سفید در برابر دوربینهای مداربسته دید در شب
برای مدت زمانی طولانی دوربینهای مداربسته دید در شب مورد استفاده قرار میگرفتند. تصاویر این دوربینها دانه دانه بودند، که دوربینهای مداربسته دید در شب تا حد زیادی توانستهاند کیفیت تصاویر شب را بهبود ببخشند.
برای درک این موضوع که دوربینهای مداربسته دید در شب چگونه کار میکنند بهتر است به مثال زیر توجه کنید.
برای دیدن اشیاء در یک اتاق تاریک، سادهترین راه برای دیدن آنها این است که از گوشهای از اتاق که قرار گرفتهاید چراغ قوه را روی آنها بچرخانید. این مورد برای دوربینهای مداربسته نیز به کار میرود، اما برای دوربینهای مداربسته تاباندن نور به سمت چیزی که میخواهید ببینید گزینه مناسبی نیست.
بنابراین تولیدکنندگان دوربینهای مداربسته یک ترفند خوب را ارائه دادهاند: دوربینهای امنیتی دید در شب دارای مجموعهای از LEDها هستند که از آنها برای روشن کردن ناحیه تحت نظارت خود استفاده میکنند- اما LEDها نور مادون قرمز (IR) ساطع میکنند. که چشمان ما توانایی دیدن آنها را ندارد، اما سنسورهای موجود در دوربینهای مداربسته میتوانند آن را مشاهده کنند.
به همین دلیل است که این دوربینها را نباید به سمت پنجره نصب کنید، اگر این کار را انجام دهید تنها چیزی را که این دوربینها ضبط میکنند بازتاب چراغهای خودشان است.
دوربینهای مداربسته دید در شب دارای سنسورهای خاصی هستند که به آنها اجازه میدهد در محیطهای کم نور کار کنند. اکثر مناطق شهری حتی در شب نیز دارای نورهای محیطی هستند.
بنابراین سنسورهای تصویربرداری که به طور خاص برای چنین محیطی طراحی شدهاند میتوانند حتی در شب تصویر واضحی را نشان دهند. بنابراین، این دوربینها به شما امکان میدهد تا مواردی مانند رنگ وسایل نقلیه یا پوشاک را که میتواند به شناسایی وسایل نقلیه یا افراد مزاحم کمک کند، را ضبط کنند.
دوربینهای مداربسته دید در شب گرانتر هستند، اما کیفیت تصویربرداری بهتری را ارائه میدهند و میتوانند جزئیات بیشتری را ارائه دهند. از طرف دیگر، آنها به نور محیطی نیاز دارند، که این مورد میتواند استفاده از این دوربینها در محدوده شهرها را محدود کند.
دوربینهای مداربسته روز/شب دارای سنسورهای تصویربرداری هستند که هم میتوانند نور IR و هم نور مرئی را ثبت کنند. در طول روز مؤلفه IR با استفاده از فیلترهای برش IR حذف میشود.
این امر آنها را قادر میسازد نه تنها شرایط نور کم محیطی، بلکه نور متغیر محیطی را نیز جبران نمایند. به عبارت دیگر، سیستم عامل به کار رفته در این دوربینها باعث میشوند تا هم در روز و هم در شب تصویری واضح را دریافت کنید.
محدوده دوربین
انواع پارامترهای نوری محدودهای را که دوربین میتواند پوشش دهد را تعیین میکند. فاصله کانونی بیشتر به این معنی است که دوربین میتواند روی اجسام دورتری فوکوس کند، اما این به معنای این است که منطقه باریکتری را پوشش میدهد.
کیفیت تصویر
وضوح تصویر در دوربینهای مداربسته از مهمترین فاکتورها برای سنجش کیفیت آنها محسوب میشود. هر چه وضوح تصویر یک دوربین بیشتر باشد، میتواند جزئیات بیشتری را با تمرکز خوبی ثبت نماید.
دوربینهای با کیفیت 1080p برای اکثر مکانها مناسب هستند، اما اگر برای کار شما نیاز به دوربینی دارید که نظارت دقیقتری را در فواصل زیاد پوشش دهد، دوربینهای با وضوح 4k یا بالاتر گزینههای مناسبی هستند.
برق و قابلیت اتصال
اکثر دوربینهای مداربستهای که امروزه مورد استفاده قرار میگیرند از نوع دوربینهای مبتنی بر ip هستند، به این معنی که آنها نیاز به اتصال شبکه و اینترنت دارند و در نوع سیمی یا بدون سیم هستند.
اتصالات سیمی ارزان و با ظرفیت بالا هستند و آنها نیاز به یک کابل داده دارند. دوربینهای بیسیم نیاز به کابل داده ندارند، بنابراین نصب و راهاندازی آنها ساده است.
بسیاری از دوربینهای وایفای از باتری استفاده میکنند، به طوری که در واقع بدون کابل هستند. از طرف دیگر، بسیاری از دوربینهای سیمی از فناوری موسوم به poe استفاده میکنند که به آنها امکان میدهند تا از یک کابل برای انتقال برق و داده استفاده نمایند.
محدودیتهای نصب دوربین مداربسته دید در شب
مانند دیگر دوربینهای مداربسته، دوربینهای امنیتی با ویژگیهای دید در شب دارای محدودیتهای کمی در نصب هستند. به عنوان مثال، آنها نمیتوانند گوشهها را ببینند و فقط میتوانند منطقه محدودی را پوشش دهند.
دوربینهای مداربسته برای نظارت شبانهروزی دارای محدودیتهای خاصی در نصب هستند. آنها باید به دور از پنجرهها نصب شوند، حداکثر فاصله بستگی به پارامترهای روشنایی و نوری دارد و برخی از دوربینها، مانند دوربینهای دید در شب رنگی، ممکن است به سطح خاصی از نور محیط نیاز داشته باشند.
این دوربینها در مکانهایی که تردد خودروها زیاد است باید با تغییرات سریع در شرایط نور ناشی از چراغهای جلو خودروهای عبوری کنار بیایند. برخی از دوربینها برای چنین شرایطی بخوبی طراحی شدهاند و از دامنه دینامیکی بالایی برخوردار هستند.