آی‌تی‌تلکام

تفاوت سوئیچ شبکه، هاب و اسپلیتر را بدانید!

توضیحات تفاوت سوئیچ شبکه، هاب و اسپلیتر را بدانید!

حتما با مفهوم تک تک این دستگاه‌ها و اصطلاحات آشنا هستید و

  • می‌دانید چه کاری انجام می‌دهند ولی آیا تفاوت سوئیچ شبکه، هاب و اسپلیتر را نیز می‌دانید؟

سایت آی تی تلکام قصد دارید در این نوشتار شما را با تفاوت سوئیچ شبکه، هاب و اسپلیتر آشنا می‌کنیم.

وقتی کمبود پورت اترنت دارید و در این فکر هستید که یک کابل اترنت را به دو کابل تبدیل کنید، اولین چیزی که به ذهن‌تان می‌آید احتمالا "تقسیم کابل اترنت" است - "تقسیم" یک اتصال به دو اتصال.

اما پس از آن کم کم جستجو برای راه‌حل‌های اترنت را شروع می‌کنید و متوجه می‌شوید که سه گزینه‌ هاب، اسپلیتر و سوئیچ را در اختیار دارید. اینها در واقع چیزهایی هستند که تفاوت کمی با هم دارند، بنابراین این شما هستید که باید بدانید که

  • کدامیک برای کاربرد مورد نظرتان بهترین است؟
  • هر کدام از این سه چه کاربردی دارند؟

تفاوت سوئیچ شبکه، هاب و اسپلیتر ممکن است شما را متعجب کند.

اسپلیتر اترنت

بیایید مطلب را با صحبت در مورد چیزی شروع کنیم که وقتی به دنبال تبدیل یک اتصال اترنت به چند اتصال هستید احتمالا بیشتر از هر چیز دیگری شما را وسوسه می‌کند که برای خریدنش هزینه کنید.

(نکته: این کار را نکنید!)

اسپلیتر اترنت بسیار کاربردی و به درد بخور به نظر می‌رسد. این اسپلیتر نوعی ابزار کوچک با سه پورت اترنت است – دو پورت در یک طرف و یکی در طرف دیگر. اگر کابل‌های کوتاه اترنت قسمت‌های مازاد داشته باشند و یکی دو کابل بلند هم داشته باشیم، این جا است که اسپلیتر به درد می‌خورد.

مهم است توجه داشته باشید که یک اسپلیتر اترنت در واقع تعداد دستگاه‌هایی را که می‌توانید از طریق اترنت متصل کنید افزایش نمی‌دهد و شما برای بازگرداندن اتصال به دو کابل، به یک اسپلیتر در انتهای دیگر نیاز خواهید داشت، بنابراین هر بار دو اسپلیتر مورد نیاز است.

هر جفت اسپلیتر اترنت فقط به دو کابل راه می‌دهد، زیرا بر استاندارد نسبتا قدیمی 100BASE-T متکی است.

کابل‌های اترنت 100BASE-T (مانند بیشتر کابلهای Cat 5e) فقط دو جفت سیم از چهار جفت سیم موجود در کابل را استفاده می‌کنند و اسپلیتر اترنت با استفاده از کانال کردن دو جفت سیم از هر کابل و هدایت آن به همه چهار جفت در یک کابل، از این مزیت بهره‌مند می‌شود.

سپس، هنگامی که شما آن یک کابل را برای دسترسی به اتاق یا دستگاه‌هایی که می‌خواهید استفاده کنید، آن را به اسپلیتر دیگری وصل می‌کنید و از دو پورت باقی‌مانده در آن اسپلیتر استفاده می‌کنید تا دستگاه‌ها را وصل کنید.

همچنین توجه داشته باشید که سرعت شبکه با استفاده از یک اسپلیتر به 100Mbps محدود می‌شود.

سوئیچ اترنت

خوب به موضوع اصلی ما که تبدیل یک کابل اترنت به دو کابل بود برمی‌گردیم: سوئیچ اترنت قهرمان واقعی این راهنما است. شیوه‌ کار آن فوق‌العاده ساده است. خواه یک سوئیچ چهار پورت یا یک سوئیچ هشت پورت داشته باشید، به هر حال می‌توانید از یک پورت برای اتصال سوئیچ به روتر خودتان از طریق اترنت استفاده کنید و سپس باقی را برای دستگاه‌های اترنت دیگری که می‌خواهید وصل کنید، به کار ببرید.

به طور موثر، یک پورت اترنت به چندین پورت تبدیل می‌شود.

سوئیچ‌ها در جایی که داده‌های بین دستگاه‌ها با یکدیگر تداخل نداشته باشند، به داده‌های درون‌سو از دستگاه‌های شبکه شما مسیر خودشان را اختصاص می‌دهند. سوئیچ‌ها ارتباط فول داپلکس را بین دستگاه‌ها امکان‌پذیر می‌کنند بدین معنی که داده‌ها می‌توانند همزمان تنظیم و ارسال شوند و به یک شبکه سریع‌تر منتقل شوند.

نکته‌ مهم و جذاب این است که آن‌ها امروزه چندان گران هم نیستند.

هاب اترنت

آخرین و احتمالا کم‌اهمیت‌ترین مورد هاب اترنت است که به شدت قدیمی و منسوخ است. اگر یک سوئیچ مسیرهایی را ایجاد می‌کند که ارتباط بسته‌های ارسال شده از هر دستگاه با روتر شما را امکان‌پذیر می‌کنند، هاب را به عنوان یک محفظه‌ گسترده پر از ترافیک شبکه‌ای در نظر بگیرید که بسته‌ها به آن وارد می‌شوند و بعد برای پیدا کردن دستگاه‌هایی که در تلاش برای اتصال به آن‌ها هستند، پخش می‌شوند. اگر بخواهیم به صورت فنی‌تر موضوع را توضیح بدهیم، ارسال و دریافت داده به طور همزمان توسط هاب امکان‌پذیر نیست، برای همین به ارتباط ایجاد شده توسط آنها ارتباط نیمه داپلکس (نیمه دوطرفه) گفته می‌شود.

این امر به برخورد داده‌ها، بروز اشکال در پهنای باند و همچنین کاهش سرعت شبکه منجر می‌شود، به ویژه هنگامی که از چندین دستگاه به طور همزمان استفاده می‌کنید.

توجه داشته باشید که هاب‌های اترنت دقیقا شبیه به سوئیچ‌ها هستند، بنابراین وقتی واقعا سوئیچ می‌خواهید اشتباه خرید نکنید. هاب‌ها دیگر قدیمی و منسوخ شده‌اند.

نتیجه‌گیری

با دانستن تفاوت سوئیچ شبکه، هاب و اسپلیتر حالا باید بدانید که برای کاربرد مورد نظرتان کدام یک از این سه به درد شما می‌خورد. سوئیچ شبکه را به عنوان "هاب اترنت" جدید در نظر بگیرید، در حالی که یک اسپلیتر بیش‌ترین نقش را در اجرای یک جفت کابل دارد که یکی از آنها برای فواصل طولانی‌تر است.

راه‌های ارتباطی با ما
۰۲۱-۴۴۴۴۶۰۱۲
sale@ittelecom.ir
تهران، جنت‌آباد جنوبی، انتهای خیابان چهارباغ غربی، پلاک ۵۵