
تفاوت POE، POE+، POE++ در سوئیچ شبکه ها ی صنعتی
اگر به دنبال این هستید که دوربین ها ی مداربسته را در مکان کار یا محل زندگی خود قرار دهید اولین پیشنهادی که فروشندگان به شما می کنند استفاده از دوربین ها ی مداربسته POE است. این دوربینها قادر هستند تا از طریق کابل ها ی شبکه که کار انتقال دادهها را انجام می دهند، برق مورد نیاز شبکه و دوربینها را نیز فراهم کنند. با ظهور اینترنت اشیاء و دستگاه ها یی که نیاز به اتصال اینترنت دارند باعث شده است تا سوئیچ ها ی POE به سرعت در بازار رواج پیدا کنند. در بازار سوئیچ ها ی POE را در سه نوع POE، POE+، POE++ خواهید یافت. ما در این مقاله قصد داریم تا به تفاوت POE، POE+ و POE++ پرداخته و هر یک از این سه مورد را از نظر مشخصات فنی مورد بررسی قرار دهیم..
مزایای استفاده از سوئیچ ها ی POE چیست؟
مزایای بسیاری در استفاده از سوئیچ ها ی POE وجود دارد. به عنوان مثال سوئیچ POE به متخصصان این اجازه را می دهد تا تجهیزات شبکه را در مسافت ها ی طولانی بدون اتصال به برق AC نصب و راه اندازی کنند، بدون اینکه نیازی به نصب زیرساخت ها ی الکتریکی اضافی یا چندین پریز برق باشد. همچنین از لحاظ قیمت نیز سوئیچ ها ی POE بسیار مقرون به صرفه است زیرا به شما این امکان را می دهد که از یک کابل برای انتقال داده و برق استفاده نمایید. علاوه بر این با استفاده از سوئیچ ها ی POE گسترش و نصب یک شبکه بسیار آسان و کارآمد می باشد.
در محیط ها ی صنعتی نیز، سوئیچ های POE انتقال و توزیع حجم زیادی از داده ها و برق را به مکان ها ی کلیدی تسهیل می کنند. همچنین این سوئیچها امکان نظارت بر تجهیزات و رفتار کارکنان از طریق سنسور ها و دوربین ها ی IP را فراهم می کنند. در نتیجه، با استفاده از این سوئیچها می توانید ایمنی، دقت، تغییرات دما را بهتر و با دقت بیشتری کنترل نمایید.
انواع مختلفی از سوئیچ های POE متناسب با نیازها و محیط های کاری مختلف وجود دارد. بنابراین درک تفاوت ها ی انواع سوئیچ های POE، برای اطمینان از انتخاب نوع مناسب که نیاز های حیاتی شما را برآورده سازد بسیار ضروری است.
در حال حاضر در بازار چهار نوع مختلف از سوئیچ های POE وجود دارد: نوع 1، نوع 2، نوع 3 و نوع 4. ما می توانیم این سوئیچها را براساس ویژگی های مختلف مانند استاندارد مورد استفاده، مقدار برق هر پورت، تعداد دستگاه هایی که آنها می توانند پوشش بدهند تقسیمبندی کنیم.
سوئیچ POE چیست؟
- نام: POE
- استاندارد: IEEE 802.3AF
- حداکثر توان هر پورت: 15.4 وات
در اوایل، POE برای برقرسانی به دستگاه های کم مصرف مانند تلفن های IP طراحی شده بود. در سال 2003، استاندارد IEEE 802.3af به جای استفاده از دو سیم، از چها ر جفت سیم به هم تابیده شده در استاندارد آن زمان با سیمکشی اترنت CAT 3 استفاده می شد. در استاندارد IEEE 802.3af حداکثر توان 12.95 وات را برای دستگاهها 37 تا 57 ولت را فراهم می کند. در هنگام انتقال مقداری برق از طریق کابلها از دست خواهد رفت که البته بسیار ناچیز است. بنابراین درگاه سوئیچ POE به طور کلی در 15.4 وات و بین 44 تا 57 ولت کار می کند. همچنین این مورد با عنوان POE نوع 1 نیز شناخته می شود.
سوئیچ POE+ چیست؟
- نام: POE+
- استاندارد: IEEE 802.3AT
- حداکثر توان هر پورت: 30 وات
برخی از سوئیچها از نوع POE+ هستند که در واقع ارتقا فناوری 802.3af است که شش سال بعد در سال 2009 به عنوان استاندارد IEEE802.3at شناخته شد. در آن زمان برای شبکهبندی از کابل CAT5 استفاده می شد. یک دستگاه مجهز به POE+ می تواند 25.5 وات به همراه 42.5 تا 57 ولت را فراهم کند. پورت سوئیچ POE+ می تواند 30 وات به همراه 50 تا 57 ولت برق را تولید نماید اما باز هم باید می زان اتلاف انرژی در حین انتقال در نظر گرفت.
یکی از موارد مهمی که باید در هنگام خرید سوئیچ ها ی POE+ توجه کرد این است که همه پورت ها ی این نوع سوئیچ POE+ نیستند. در این نوع سوئیچها می توان ترکیبی از پورت ها ی POE و POE+ را مشاهده کرد. به این نکته در هنگام ارزیابی نیاز های شبکه توجه کنید. همچنین در بازار سوئیچ POE+ را به نام سوئیچ POE نوع 2 نیز شناخته می شود.
سوئیچ POE++ چیست؟
ما شاهد 6 سال فاصله بین POE+ و POE++ هستیم اما این زمان باعث پیشرفت خوبی در این محصولات شده است. در این نوع سوئیچ ما اکسس پوینت های وای فای سریعتر با آرایه ها ی رادیویی و قدرت بیشتر را می بینیم. استاندارد POE++ در سال 2018 و به نام استاندارد IEEE 802.3bt یا POE++ شناخته شد. سوئیچ ها ی POE آینده خوبی داشته و به احتمال زیاد در آینده با دستگاه ها یی که تولید می شوند نیاز به این سوئیچ های بیشتر احساس می شود.در واقع ین دستگاه ها در آینده جزیی انکار ناپذیر در هر شبکه صننی خواهند بود. سوئیچ ها ی POE++ با نام سوئیچ ها ی نوع 3 و نوع 4 شناخته می شود. تفاوت بین نوع 3 و نوع 4 بسیار زیاد است و نوع 3 می تواند از دو جفت سیم مانند POE و POE+ استفاده کند اما نوع 4 به چهار جفت سیم نیاز دارد. این سیم ها ی اضافی برای این است که بتوانند مقدار برق بیشتری را برای دستگاهها فراهم کنند.
سوئیچ POE++ نوع 3
- نام: 4-pair POE، 4P POE، POE++، UPOE
- استاندارد: IEEE 802.3BT
- حداکثر قدرت هر پورت: 60 وات
سوئیچ POE نوع 3 که با نام ها ی 4-pair POE، 4PPOE، POE++ یا UPOE نیز شناخته می شود، برخلاف نوع 1 و 2، از هر چهار جفت سیم در کابل مسی استفاده می کند تا برق مورد نیاز دستگاه ها ی PD را فراهم کند. یک سوئیچ POE++ نوع 3 می تواند 51 وات به همراه 42.5 تا 57 ولت برق را تولید کند که مقدار وات آن با نوع POE+ متفاوت است اما از نظر محدوده ولتاژ با نوع POE+ مشابه است. پورت ها ی سوئیچ POE++ نوع 3 دارای توان 60 وات و محدوده 50 تا 57 ولت هستند. از جمله دستگاه هایی که از این نوع سوئیچ استفاده می کنند می توان به اکسسپوینت های وایرلس رادیویی، دوربین های PTZ، دستگاه های مدیریت ساختمان و تجهیزات کنفرانس رادیویی اشاره کرد.
سوئیچ POE++ نوع 4
- نام: Higher-Power POE
- استاندارد: IEEE 802.3bt
- حداکثر قدرت پورت: 100 وات
POE نوع 4 که با نام Higher-Power POE نیز شناخته می شود، بالاترین قابلیتها را در بین همه انواع POE حاضر ارائه می دهد. این نوع سوئیچ برق مورد نیاز دستگاه ها ی شبکه و اینترنت اشیا را فراهم و به تغذیه این دستگاهها کمک بسیاری می کند. یک دستگاه مجهز به POE++ نوع 4 می تواند 71 وات برق را در محدوده 41.1 تا 57 ولت را فراهم کند. با این وجود، این پتانسیل را نیز دارد تا حداکثر 100 وات برق را در هر پورت فراهم نماید. با توجه به مقادیر بالای توان تولیدی، از سوئیچ ها ی POE نوع 4 می توان برای تامین برق دستگاه ها یی مانند لپتاپ و صفحه نمایش های تخت استفاده نمود. اگر قصد خرید یک سوئیچ POE++ را دارید باید تعداد پورت های POE++ و درگاه های استاندارد و همچنین نوع پورتها را بررسی کنید. بسیاری از فروشندگان سوئیچ POE++ را با نام IEEE 802.3BT سوئیچ نوع 3 یا نوع 4 عنوان می کنند که تشخیص تفاوت بین آنها را دشوار می کند.