تاثیر سوئیچ شبکه Poe بر کاهش هزینه ها در شبکه
سوئیچهای POE یکی از سوئیچ های مقرونبهصرفه برای توسعه زیرساختهای شبکه میباشد و امروزه مورد توجه بسیاری از متخصصان و مدیران شبکه قرار گرفته است. سوئیچهای POE به افراد این اجازه را میدهد تا در کنار تأمین برق مورد نیاز دستگاهها، به طور همزمان دادهها نیز منتقل شود و از این طریق هزینههای کابلکشی شبکهها، به منظور گسترش زیرساختهای شبکه را کاهش داده و همچنین ارتقا و نگهداری شبکه را راحتتر میکند. مدلهای جدیدتر سوئیچ های POE، امکانات بیشتری را در عین کاهش مصرف برق و سایر هزینههای مرتبط با زیرساختهای شبکه ارائه میدهند، در حالی که میتوانند دستگاههایی که سازگار با POE (PDs) هستند را در مسافت های طولانیتری پوشش دهند.
انتخاب درست یکی از مدلهای سوئیچهای POE در عین این که میتواند نیازهای شبکه شما را به خوبی پوشش دهد میتواند تأثیر قابل توجهی در کاهش هزینهها و همچنین افزایش توان تولید برق را نیز داشته باشد. ما در این مقاله قصد داریم تا به بررسی تأثیر سوئیچ شبکه POE بر کاهش هزینهها در شبکه بپردازیم.
اهمیت سوئیچهای POE در کاهش هزینه
استانداردهای اترنت، تحویل داده را به دستگاههای متصل به سوئیچ، در محدوده ۱۰۰ متری محدود میکنند. این دستگاههای متصل به سوئیچ میتوانند تلفنهای اینترنتی (IP) یا دوربینهای مدار بسته باشند و یکپارچهسازی شبکه را نمیتوان برای برای فواصل بیشتر از ۱۰۰ متر تامین کرد. به طور مثال، اگر شرکتی بخواهد تا دوربینی را برای نظارت بر شبکه اضافه نماید، باید در هر ۱۰۰ متر یک سوئیچ نصب نماید، که این کار باعث افزایش هزینههای شرکت خواهد شد.
روشهای مختلفی برای افزایش فاصله دسترسی به تجهیزات شبکه وجود دارد. اولین روش استفاده از سوئیچهای POE که دارای یک رابط برق واحد هستند و از کابلهای زوج بهم تابیده برای انتقال برق و داده استفاده میکنند. توسعهدهندههای شبکه به تجهیزات تأمینکننده برق متصل میشوند و از طریق ورودی POE تغذیه میشوند. اشکال اساسی در این روش این است که سوئیچ شبکه POE فقط میتواند که از دادههای اترنت با سرعت ۱۰/۱۰۰ پشتیبانی کند. برای پشتیبانی از نرخ انتقال دادههای گیگابایتی تجهیزات PD مانند: دوربینهای pan/tilt/zoom (PTZ)، اکسس پوینتها ۸۰۲.۱۱n، ترنسیورهای WiMax و تلفنهای ویدئویی به چهار جفت سیم نیاز است.
استفاده از سوئیچهای شبکه POE به مدیران و توسعهدهندگان شبکه این اجازه را میدهد تا برق و داده را به دستگاههایی که از قابلیت POE پشتیبانی میکنند مانند: دوربینهای مدار بسته و اکسس پوینتهای بیسیم در فاصله ۲۰۰ متر، به جای ۱۰۰ متر فراهم کند و داده و برق را به تجهیزات مربوطه ارسال کند. این فاصله، دو برابر فاصلهای است که توسط استاندارد IEEE مشخص شده است.
روش دوم اجرای خط مشترک دیجیتال (xDSL) یا همان کابل کشی فیبر نوری بین دستگاه های PSE و PD است، اما این مورد تنها برای انتقال داده به کار میرود و برای انتقال برق مورد استفاده قرار نمیگیرد.
روش سوم استفاده ترکیبی از فناوری کابل مسی به همراه فیبر نوری است که میتواند ما را به هدف مطلوبی که مدنظر ماست برساند و داده و برق را در فواصل طولانیتری همراه با کاهش قابل توجه هزینههای مربوطه فراهم کند.
روش جدیدتری که مورد استفاده قرار میگیرد استفاده از چهار زوج بهم تابیده شده است. در حالی که استاندارد POE، IEEE 802.3af تنها از دو جفت سیم استفاده میکند در آخرین استانداردهای POE از چهار جفت کابل شبکه استفاده میکنند که برق مورد نیاز دستگاه های PD را به 60 وات میرساند. برقرسانی چهار جفت سیم در مقایسه با دو جفت سیم کلید دستیابی به کاهش هزینه در سوئیچ شبکه POE است و میتواند کارایی شبکه را به میزان قابل توجهی بهبود ببخشد.
رویکرد ترکیبی
در جدیدترین فناوری چهار جفت سیم POE، اتلاف انرژی را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد و مسافتی را که میتوان از فناوری POE استفاده کرد به میزان 60 درصد افزایش میدهد. همچنین استفاده ترکیبی از توسعهدهندههای POE با حداکثر برقرسانی با چهار جفت سیم، هزینهها را به حداقل ممکن میرساند.
دستگاههای توسعه دهنده شبکه مدیران را قادر میسازد تا دادهها و برق را به دستگاههای شبکه مانند: اکسس پوینتهای بیسیم (WLAN) و دوربینهای شبکه تا فاصله ۲۰۰ متر، که ۱۰۰ متر بیشتر از استاندارد IEEE است فراهم بیاورند.
علاوه بر موارد گفته شده، پیادهسازی برق رسانی با چهار جفت سیم مقاومت را کاهش داده و اتلاف برق بر روی کابل را به حداقل ممکن میرساند. این به این معنا است که برق بیشتری را برای دستگاههای متصل شده به طرف دیگر فراهم میکند. توسعهدهندههای POE میتوانند برق را بر روی دو جفت ارسال کنند اما امکان دریافت برق از هر چهار جفت سیم را دارند. علاوه بر این استفاده ترکیبی از توسعه دهندههای POE امکان تأمین برق را تا ۶۰ وات فراهم میکند که تجهیزات را تا فاصله ۲۰۰ متر پوشش میدهد.
تأمین برق از طریق چهار جفت سیم به همراه توسعه دهندههای POE نیز نسبت به دیگر روشها، از هزینه کمتری برخوردار است و جایگزینی آن در شبکه نیز سادهتر است و برای رسیدن به فاصله ۲۰۰ متری فقط یک توسعهدهنده شبکه نیاز است و نیازی به کابلهای مسی و فیبر نوری اضافی نیست.
به حداکثر رساندن مزایای POE در طولانی مدت
با استفاده از یک روش پیادهسازی بهینه، کاربران میتوانند هزینه های شبکه POE را کاهش داده و مزایای استقرار چنین شبکهای را به حداکثر برسانند. یکی از جالبترین ویژگیهای فناوری POE توانایی تأمین برق و داده به PD از طریق تماس با یک کانکتور 8 پین RJ 45 است که نیاز به پریز جریان متناوب برق را از بین میبرد. از این فناوری میتوان برای نصب اکسس پوینتهای بی سیم، دوربینهای نظارت تصویری، سیستمهای کنترل دسترسی و سایر PDها در هر کجا که لازم باشد استفاده کرد بدون اینکه نگران این باشیم که نزدیک به پریز برق باشند.
حرکت به سمت برق بیشتر
یکی دیگر از کم هزینهترین روشهای استقرار سوئیچهای POE، استفاده از سیستمهایی به نام Midspans است که در بین یک سوئیچ شبکه غیر POE و PDهای شبکه قرار میگیرند. استفاده از دستگاههای Midspans مقرون به صرفهتر است و شبکهای با مقیاسپذیری بهتری را فراهم میکند. Midspans همچنین از قابیتهای منحصر به فرد دیگری از جمله: نظارت و تنظیمات PD از راه دور نیز برخوردار است که ضمن سادهسازی در تعمیر و نگهداری، مصرف برق را نیز به میزان قابل توجهی کاهش میدهند. همچنین مدیران میتوانند هر پورت را مانتیور و کل مصرف برق را کنترل کنند و دستگاههای PD را با توجه به وضعیت UPS پیکربندی کنند.
از دیگر مزایای Midspans برای شبکه POE این است که وقتی به یکدیگر متصل میشوند، از آنها میتوان برای پشتیبانگیری از یکدیگر استفاده کرد. پشتیبانگیری برق، از ویژگیهای مهمی است که متخصصان کابل کشی باید آن را رعایت کنند. اگر PD به پریز برق متصل شود و برق قطع شود، برق دستگاه PD نیز از بین میرود. اگر UPS وجود نداشته باشد برق تمامی دستگاه های PD از بین میرود. با استفاده از سوئیچ شبکه POE، همه دستگاهها با استفاده از معماری متمرکز برقرسانی پشتیبانی میشوند.
نتیجه گیری
از آنجا که استفاده از سوئیچ شبکه POE تأمین برق را در مسافتهای بیشتر فراهم میکند، میتواند یک شبکه با ساختاری واحد را ارائه کند که انعطافپذیری، مقیاسپذیری، قابلیت اطمینان و مدیریت و نگهداری ساده را از راه دور فراهم کند. استفاده ترکیبی از فناوری چهار زوج سیم و توسعه دهنده شبکه راه حلی بهینه برای افزایش دسترسی فراهم میکند درحالیکه هزینه کل شبکه و اتلاف برق و هم سرمایه و هزینههای عملیاتی را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد در عین حال اینکه میزان برق تحویل داده شده به دستگاههای PD را افزایش داده است.