با انواع مبدل صنعتی آشنا شوید
برای اینکه تعریفی از مبدلهای صنعتی را داشته باشیم و وظایف این مبدل ها را بهتر بشناسیم به موضوعات زیر میپردازیم: قبل از آنکه به مبحث مبدل صنعتی بپردازیم ابتدا سوالاتی که در این زمینه مطرح است را مشاهده نمائیم :
- مبدل صنعتی چیست ؟
- مبدل صنعتی چه هدفی را دنبال میکند؟
- انواع مبدل صنعتی کدامها هستند و چه کاربردی دارند؟
گسترش روز افزون شبکه اینترنت و شبکههای داخلی بیسیم و همینطور گسترش صنعت و ایجاد مسافت های دور برد موجب شده است تا برای انتقال اطلاعات بستر TCP/IP یکی از گزینههای مقرون به صرفه باشد، که میتوان آن را از جدیدترین روشهای انتقال دانست. با توجه به اینکه بیشتر کانالهای ارتباطی در صنعت RS232 , RS485 میباشند به محصولی نیاز است که بتواند سختافزارهای موجود را به سهولت در بستر TCP/IP قرار دهد. این کار را مبدلها انحام میدهند این مبدلها را مبدل صنعتی گویند
انواع مبدل صنعتی
الفـ) مبدل سریال به اترنت
مبدل سریال به اترنت یکی از انواع مبدل صنعتی و یک روش جدید و عملیاتی است، که این امکان را برای افراد فراهم میکند که پارامترها و اجزای مختلف یک فرآیند صنعتی را به صورت پیوسته و آنلاین با استفاده از هر مرورگر اینترنتی و با هر فاصله ای در هر کجای دنیا به تماشا بنشینند.
هدف از طراحی مبدل سریال به اترنت دسترسی مستقیم از شبکه به دستگاههای صنعتی و تجاری بوده است. با استفاده از این روش میتوان دستگاههای قدیمیتر را به شبکه متصل نمود و به راحتی از هر نقطهای از شبکه کنترل را به دست گرفت. برای کاربردهای ویژه مثل تبدیل پروتکل، درایور Real COM ()و مدلهای عملکرد TCP، قابل تنظیم میباشد. این محصول از قابلیت تعریف سیگنالهای ورودی و خروجی برخوردار است.
این ویژگی برای مقاصد کنترل On/Off و خواندن شرایط و وضعیت ورودی سودمند است.
بـ) مبدلهای اترنت به فیبر
مبدل های فیبر نوری یکی دیگر از انواع مبدل صنعتی است که شامل یک فرستنده و گیرنده برای انتقال تصویر، صوت، داده، اترنت و تلفن بر روی بستر فیبر نوری است.
طراحی مبدلهای اترنت به فیبر نوری با هدف تبدیل دادههای اترنت به سیگنالهای فیبر نوری صورت گرفته است و این قدرت را دارد که برای گسترش فاصله انتقال یک گزینه مطلوب باشد. با تبدیل به رسانه فیبر نوری، دادههای اترنت در طول فاصله تا 80 کیلومتر قابل انتقال هستند و این مسئله در حالی صورت میگیرد که ایمنی عالی EMI را دارا میباشد.
این مبدلها از استاندارد IEEE 802.3 پشتیبانی می شوند،و به همین دلیل اتصال دستگاههای Ethernet ،Fast Ethernet ،Gigabit و 10 Gigabit Ethernet امکان پذیر است.
جـ) مبدلهای مدیریتی و غیرمدیریتی
دستگاهی که به کاربر این اجازه را میدهد تا به راحتی به آن سامانه متصل شده و ارتباط برقرار کند اما اجازه دسترسی به سطوح پیکربندی، نظارت و عیبیابی را نمیدهد اما یک مبدل غیر مدیریتی است. زمانی که تجهیز به مبدل غیر مدیریتی وصل میشود معمولاً ارتباط به شکل اتوماتیک برقرار میشود. مبدل صنعتی غیرمدیریتی به راحتی نصب شده و قابل استفاده هستند و بیشتر آنها نیازمند کمترین تنظیمات هستند.
مبدل مدیریتی در مقایسه با نوع غیر مدیریتی آن، گرانتر است، چنانچه کاربر در شبکه محلی خود هیچ نرم افزار پیشرفتهای ندارد و یا به هیچ عنوان به کنترل داده های عبوری احتیاج ندارد، مبدل های غیر مدیریتی که قیمت کم تری داشته و کار با آنها به مراتب ساده تر است میتواند گزینه مناسبی در کاربردهای بدون کنترل باشد.
البته باید توجه داشت که با استفاده از یک مبدل مدیریتی مانیتورینگ شبکه، خطا یابی و پیکربندی از راه دور امکان پذیر است در حالیکه در مبدل های مدیریتی این امکان وجود ندارد.
مبدلهای مدیریتی، میتوانند در جهت ارتقاء عملکرد یک شبکه خاص، سفارشیسازی شوند.
د) مبدلهای پروتکل
به مجموعه از قوانین، قراردادها و روشهای برقراری ارتباط، پروتکل میگویند. بر طبق تعریف پروتکل به این نتیجه میرسیم که برای اینکه میزبانها بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار نمایند لازم است همگی یکسری قوانین و پروتکل های یکسان را بکار گیرند و از آن پیروی نمایند
در نتیجه چنانچه یک میزبان از نوع خاصی از پروتکل استفاده نماید و میزبان دیگر نوع دیگری از پروتکل را بکار گیرد ، آنها نمی توانند با یکدیگر ارتباط برقرار نماید و صحبت کنند.
به تجهیزاتی که این امر را ممکن می کنند، مبدل های پروتکل می گویند. در حقیقت در این تبدیل مساله تطبیق زبان تجهیزات از بستر ارتباطی مهمتر و قابل توجهتر است.
به این شکل که انواع مبدل صنعتی دادهها و اطلاعات را از تجهیز اول (با پروتکل اول)دریافت کرده و بعد از ترجمه آن به زبان تجهیز دوم، (با پروتکل دوم )اقدام به انتقال آن می کنند.