آیا دستکاری نتایج جستوجوها توسط گوگل صحت دارد؟
ایتنا در گزارشی اعلام می کند که: یک موسسه تحقیقاتی در بررسی هایی به این نتیجه رسیده است که گوگل عمدا در نتایج جستجوهای کاربران ایالات متحده دست می برد یا به عبارت دیگر ویرایش می کند.
گبریل وینبرگ مدیر موسسه DuckDuckGo که خود یک موتور جستجوی خاص که رعایت حریم خصوصی از ارکان آن می باشد، در این باره اینچنین می گوید: برای کاربرانی که ازجستجوگر گوگل استفاده میکند، هیچ راهی وجود ندارد که بفهمند که در جستجوی خود چه نتایجی را از دست داده اند.
جستجوی کلمات کلیدی
درگزارشی که ایتنا از مهر نقل می کند، او در ادامه اظهارات خود گفت که : مطالعات و تحقیقات ما نشان میدهد که گوگل نتایج جستجوهای به نمایش درآمده را دستکاری می کند و هر بار که کاربران مختلف در آمریکا به جستجویکلمات کلیدی همسان اقدام می کنند، نتایج مشابهی برای آنها نمایش داده می شود. شایان توجه است که تنها چند دقیقه و حتی چند ثانیه زمان می برد که این دستکاری صورت بگیرد. مدیر موسسه گبریل وینبرگ بر این باور است که اطلاعات شخصی جمع آوری شده کاربران توسط گوگل به این دستکاری ها جهت می دهد . نظیر این اطلاعات در سوابق جستجوها، پیشینه وبگردی و سوابق خریدهای هر شخص قابل دسترسی می باشد.
در تحقیق صورت گرفته توسط این شرکت ۷۲ شهروند آمریکایی مشارکت کرده اند به این صورت که از آنها خواسته بودند که در ساعت ۹ صبح روز ۲۴ جولای به وقت شرق آمریکا و با استفاده ازمرورگر کروم کامپیوتر رومیزی به جستجوی سه عبارت مشابه کنترل اسلحه، مهاجرت و واکسن زدن اقدام نمایند.
لینک های به نمایش درآمده با هم مقایسه شدند و تحلیل این مقایسه مشخص کرد که نتایج یکسان به نمایش درآمده در مورد این سه کلمه در زمان خصوصی کردن جستجو به خاطر رعایت حریم خصوصی به ترتیب ۶۸، ۵۷ و ۹۲ درصد بوده است. ولی زمانی که این جستجو در حالت عمومی صورت گرفته، یکسانی نتایج به ترتیب به ۵۹، ۶۳ و ۹۲ درصد تغییر کرده است. احتمال می رود که گوگل نتایج جستجوهای تمام کاربران خود در سراسر جهان را نیز دستکاری کند.