تفاوت مدیا کانورتور و سوئیچ شبکه چیست ؟
مدیا کانورتر و سوئیچ شبکه هر دو به طور گستردهای در کاربست شبکههای پر سرعت امروزی استفاده میشوند. در برخی موارد میتوان یکی را جایگزین دیگری کرد. پس احتمالا این سوال برایتان پیش میآید که:
- کدام یک را باید برای شبکه خودتان انتخاب کنید؟
- تفاوت مدیا کانورتور و سوئیچ شبکه چیست؟
این نوشتار اطلاعاتی را در مورد مدیا کانورتر و سوئیچ شبکه در اختیارتان قرار خواهد داد؛ تفاوت بین این دو بخش دیگری از نوشتار حاضر است.
مدیا کانورتر چیست؟
مدیا کانورتر یا مبدل فیبر نوری یک دستگاه شبکه بسیار ساده است که برای تبدیل سیگنال الکتریکی مورد استفاده در کابل مسی به سیگنال نوری برای کابل فیبر نوری و بالعکس استفاده میشود. اگر فاصله بین دو دستگاه شبکه از فاصله انتقال کابل مس بیشتر باشد، اتصال فیبر نوری ضروری است.
مدیا کانورترها در دهه ۱۹۹۰ به این صنعت معرفی شدند و به بخش مهمی از انواع فیبری سیستم کابلکشی در ارتباط با سیستم سیمکشی مسی تبدیل شدند.
آنها همچنین در دسترسی به شبکه کلانشهری ( MAN) و خدمات حمل و نقل داده به مشتریان سازمانی مورد استفاده قرار میگیرند.
سوئیچ شبکه چیست؟
سوئیچ شبکه یک دستگاه شبکه کامپیوتری است که برای دریافت، پردازش و ارسال دادهها به دستگاه مقصد، با استفاده از سوئیچینگ بستهها دستگاهها را در یک شبکه کامپیوتری به هم متصل میکند.
معمولا یک سوئیچ به عنوان کنترلکننده عمل میکند و دستگاههای شبکه را قادر می سازد تا با یکدیگر به طور موثر ارتباط برقرار کنند. سوئیچها از طریق به اشتراک گذاری اطلاعات و تخصیص منابع، در هزینههای کسب و کار صرفهجویی میکنند و بهرهوری کارمندان را افزایش میدهند؛ و سوئیچ شبکه در لایه پیوند دادهای (لایه ۲) از مدل سیستم اتصال متقابل سامانههای باز (OSI) به نام سوئیچ لایه ۲ عمل میکند که در لایه شبکه (لایه ۳) مدل OSI به نام سوئیچ لایه ۳ عمل میکند.
تفاوت مدیا کانورتور و سوئیچ شبکه چیست؟
در واقع، امروزه هم انواع مدیا کانورتر و هم سوئیچ شبکه میتوانند عملکرد یکسانی داشته باشند. و هر دوی آنها در داخل مدل OSI عمل میکنند که طبقهای است و به صورت لایههایی مانند لایه ۱، لایه ۲، لایه ۳ و غیره ساختار یافته است.
درک روشنی از آنچه لایههای OSI انجام میدهند و تفاوت بین دستگاههایی که در لایه های مختلف کار میکنند، به شما کمک میکند که تفاوت بین مدیا کانورتر و سوئیچ شبکه را خوب بفهمید.
لایه ۱: مدیا کانورتر
لایه ۱ به لایه فیزیکی اشاره دارد که اولین لایه مدل OSI است. این لایه مشخصات الکتریکی و فیزیکی را برای دستگاهها و ارتباط بین یک دستگاه و یک مدیوم انتقال، مانند کابل مسی یا کابل نوری را تعریف میکند. اگر یک دستگاه فقط در لایه ۱ مدل OSI عمل کند، معمولا یک مدیا کانورتر است.
مدیا کانورتر در این لایه، برای تبدیل سیگنالهای الکتریکی و وسیله فیزیکی استفاده میشود، اما برای تغییرات دادهها هیچ کاری انجام نمیدهد.
این مدیا کانورترها معمولا تنها دو پورت برای تبدیل سیگنال الکتریکی دریافتی از یک نوع کابل و سپس انتقال آن از طریق نوع دیگری از کابل مانند UTP به فیبر و غیره دارند.
لایه ۲: مدیا کانورتر و سوئیچ شبکه
لایه ۲ به لایه پیونده دادهای از مدل OSI اشاره دارد. لایه پیوند دادهای با انتقال دادهها در سراسر لینکهای فیزیکی در شبکه مرتبط است. هم مدیا کانورتر و هم سوئیچ شبکه میتوانند در لایه ۲ عمل کنند. تفاوت بین یک مدیا کانورتر لایه ۲ و یک سوئیچ شبکه لایه ۲، تعداد پورتها است. معمولا دستگاه دارای دو یا سه پورت مدیا کانورتر نامیده میشود.
در مقایسه با مدیا کانورتر لایه ۱، مدیا کانورتر ۲ لایه میتواند به عنوان یک مبدل پیشرفته در نظر گرفته شود. یک دستگاه با چهار یا بیشتر از چهار پورت، سوئیچ شبکه نامیده میشود و در مقایسه با سوئیچ لایه ۳ سوئیچ لایه ۲ معمولا یک سوئیچ پایه است.
لایه ۳: سوئیچ شبکه
لایه ۳ به لایه شبکه OSI اشاره دارد. لایه شبکه مربوط به دانستن آدرس گرههای مجاور در شبکه، انتخاب مسیرها و کیفیت سرویس و شناسایی و ارسال پیامهای لایه حمل و نقل برای دامنههای هاست محلی است. فقط سوئیچ شبکه میتواند در لایه ۳ عمل کند. سوئیچهای لایه ۳ هوشمندتر از دستگاههای لایه ۲ هستند و عملکردهای روتینگ را برای محاسبه فعالانه بهترین راه ارسال یک بسته به مقصدش محاسبه میکنند.
نتیجهگیری در مورد تفاوت مدیا کانورتور و سوئیچ شبکه
در مورد تفاوت مدیا کانورتور و انواع سوئیچ شبکه میتوان اینگونه گفت که مدیا کانورترها را میتوان در هر نقطه از شبکه مورد استفاده قرار داد تا فناوری جدیدتر را با تجهیزات موجود برای پشتیبانی از برنامهها و فناوریهای تاره و رشد و توسعه در آینده، ادغام کند.
سوئیچهای شبکه لایه ۲ و لایه ۳ نیز به طور گستردهای در شرکتها و مراکز داده به دلیل سرعت بالاتر و ظرفیت بیشتری که دارند، استفاده میشوند. مدیا کانورترها و سوئیچهای شبکه مدیریتی متفاوتی در بازار عرضه میشوند.
شما میتوانید مناسبترین مورد را با توجه به نیازهای شبکه خودتان انتخاب کنید.