در شبکههای سازمانی پیچیده امروز که شامل زیر شبکهها و ویلنها هستند، سوئیچ لایه ۳ در بسیاری از سیستمها نقش مهمی ایفا میکند.
در این نوشتار به پاسخ این پرسش خواهیم رسید.
به بیان ساده سوئیچ لایه ۳ عملکرد یک سوئیچ و یک روتر را ترکیب میکند و در واقع به عنوان یک سوئیچ برای اتصال دستگاههایی که در یک زیرشبکه یا Vlan سرعت بالا هستند عمل میکند و دارای توانایی روتینگ IP است که آن را به یک روتر تبدیل میکند. این نوع سوئیچ شبکه (اترنت) میتواند از پروتکلهای روتینگ پشتیبانی کند، بستههای ورودی را بازبینی کند و حتی میتواند تصمیمگیریهای روتینگ را براساس آدرس های منبع و مقصد انجام دهد.
به این ترتیب سوئیچ لایه ۳ هم به عنوان سوئیچ و هم به عنوان روتر عمل میکند.
سوییچ شبکه لایه ۳ که اغلب به عنوان سوئیچ چند لایه نیز از آن یاد میشود، انعطافپذیری زیادی را به یک شبکه اضافه میکند.
ویژگیهای لایه ۳ به قرار زیر هستند:
سردرگمی زیادی در مورد استفاده از سوئیچ لایه ۳ وجود دارد زیرا در تنظیمات سنتی، روترها در لایه ۳ مدل OSI کار میکنند در حالی که سوئیچها در لایه ۲ عمل میکنند.
همچنین، خودِ نامِ "سوئیچ لایه ۳" سبب سردرگمی میشود زیرا سوئیچها معمولا در لایه ۲ عمل میکنند.اساسا، سوئیچهای لایه ۳ در ابتدا برای بهبود عملکرد روتینگ در شبکههای بزرگ، به ویژه اینترانتهای شرکتی طراحی شدند. برای درک هدف آنها، بیایید کمی به عقب برگردیم تا ببینیم که این سوئیچها چگونه تکامل یافتهاند.
سوئیچهای لایه ۲ زمانی خوب عمل میکنند که ترافیک در ویلن کم تا متوسط است. اما زمانی که ترافیک افزایش مییابد، این سوئیچها دچار مشکل میشوند. بنابراین، لازم است که قابلیت لایه ۲ مورد بحث و بررسی قرار بگیرد.
یک گزینه این است که به جای سوئیچ از یک روتر استفاده کنید، اما در این صورت موضوع دیگری پیش میآید، اینکه روترها نسبت به سوئیچها کندتر هستند، بنابراین جابجایی این دو میتواند به عملکرد کندتر منجر شود.محققان برای غلبه بر این مشکل، پیادهسازی روتر در یک سوئیچ را بررسی کردهاند. اگر چه این گزینه به لحاظ فنی امکانپذیر بود، اما ایدهآل نبود زیرا سوییچهای لایه ۲ تنها روی قاب MAC Ethernet کار میکنند در حالی که لایه ۳ چندین پروتکل روتینگ را مدیریت میکند.
اگر میخواهید تفاوت سوئیچ لایه ۲ و لایه ۳ را بیشتر بدانید کلیک کنید.
محققان احساس کردند که این جریان بسیار پیچیده است، بنابراین به ایده سوئیچ لایه ۳ که به عنوان روتری با ارسالِ سریع از طریق سختافزارهای پایه کار میکرد، رسیدند.به همین دلیل تفاوت اصلی بین سوئیچها و روترهای لایه ۳ در سختافزار آن ها است. اگر نگاهی به سخت افزار لایه ۳ داشته باشید، ترکیبی از سوئیچها و روترهای سنتی را خواهید دید، به جز اینکه منطق نرمافزار روترها با سختافزار مدار یکپارچه جایگزین شده است تا عملکرد را بهبود بدهد. همچنین، یک روتر سوییچ لایه ۳ پورتهای WAN و سایر ویژگیهای WAN را که معمولا در یک روتر سنتی میبینید، ندارد.
بر اساس نکاتی که در بالا قید شد، هدف / مزایای یک سوییچ لایه ۳ عبارت است از:
اکنون که میدانید چرا سازمان شما به سوییچ لایه ۳ نیاز دارد، بیایید نگاهی بیندازیم به مشکلات احتمالی که با آن همراه خواهند بود.
همچنین اگر میخواهید بدانید سوئیچ شبکه مدیریتی چیست ؟ کلیک کنید.
سوییچ لایه ۳ نیز درست مثل هر محصولی معایبی دارد. ما به طور خلاصه به هر یک از این معایب نگاهی خواهیم داشت تا به شما در اتخاذ تصمیم درست کمک کنیم.
حالا به پرسش اصلی میرسیم:
اگر شما به یک یا چند سوال فوق پاسخ مثبت دادید، مطمئنا یک سوییچ لایه ۳ برای عملکرد بهتر نیاز دارید. در تمام موارد دیگر، استفاده از این سوئیچ اختیاری است.سوئیچهای لایه ۳ هم به عنوان سوئیچ و هم روتر عمل میکنند. آنها فقط برای ویلنها مناسب هستند، زیرا رابط WAN ندارند.
اما این سوئیچ در داخل ویلنها، به شما گزینههای متعددی برای مدیریت پهنای باند موثر میدهند. به همین دلیل است که سوئیچ های لایه ۳ یک تکنولوژی قدرتمند و قابل رشد برای ساخت اترنت دارای عملکرد عالی هستند.
امیدواریم مطلب سوئیچ لایه ۳ برایتان مفید بوده باشد.
چنانچه پرسشی در این زمینه دارید میتوانید از طریق تالار گفتگو با ما در تماس باشید.