قبل از پرداختن به معرفی سوئیچ های por ابتدا به معرفی تکنولوژی poe خواهیم پرداخت.
POE یا Power over Ethernetبه معنی امکان انتقال نیروی برق بر روی کابل شبکه است. این فناوری نیاز به برق جداگانه، کابل اضافی و سایر لوازم جانبی را کاهش می دهد. به عنوان مثال اگر شما دوربین های مدار بسته تحت شبکه یا IP Camera دارید، میتوانید با استفاده از سوئیچ PoEآنها را روشن کنید. ظاهر سوئیچPoE، همانند سوئیچ معمولی میباشد، بنابراین زمانی که دستگاهی را به این سوئیچ متصل میکنید، در صورتی که نیاز به جریان برق داشته باشد، از طریق آن جریان برق را بر روی کابل شبکه ارسال میکند.
سوئیچ های شبکه در انواع و مدل های مختلف و با اهداف محتلفی ساخته میشوند. یکی از پر کاربرد ترین سوئیچ های شبکه، سوئیچ های موسوم به سوئیچ شبکه poe هستند. کلمه poe همان طور که پیش تر نیز به آن اشاره کردیم در سوئیچ شبکه poe مخفف Power Over Ethernet , و به معنای تامین کننده منبع تغذیه برای برخی از تجهیزات شبکه میباشد.
دستگاه هایی که به قابلیت POE مجهز هستند می توانند از طریق شبکه تغذیه کرده و برق مصرفی آنها توسط همان کابلی تأمین شود که آنها را به شبکه متصل می کند. به زبان ساده تر، سوئیچ های poe قادر به انتقال برق از طریق کابل ها برای تجهیزات دیگر هستند. در واقع تکنولوژی PoE باعث میشود کابلهای اترنت معمولی بهعنوان سیمهای برق عمل کنند. در شبکهای که PoE وجود دارد جریان الکتریکی مستقیم (DC) به شکل همزمان با ترافیک داده شبکه از کابل عبور میکند.
یک نکته دیگر برای پاسخ گویی به اینکه سوئیچ شبکه POE چیست این است که هنگامی که این سوئیچ به دستگاههای مختلف شبکه متصل میشود، میتواند به صورت همزمان از انتقال توان و دادهها از طریق یک کابل اترنت پشتیبانی کند، روندی که به طور چشمگیری فرایند کابلکشی را تسهیل میکند و هزینههای شبکه را کاهش میدهد.
استفاده از فناوری POE در کاهش زمان و هزینه های کابل کشی برق بسیار موثر عمل میکند و از آنجا که PoE در هر محلی می تواند قرار داده شود، این امکان را فراهم می کند که تجهیزات شبکه بر روی سقف ها یا دیوارهایی که به راحتی نمی توان به پریز های برق دسترسی داشته باشند، نصب شوند. POE هزینههای شما برای خرید تجهیزات را کم کرده و با سرعت بیشتری نصب میشود.
بدون اینکه منبع برق برای شبکه و تجهیزات آن محدودیت ایجاد کند، می تواند در هر مکانی که کابل کشی شبکه وجود دارد قرار داده شود.
تامین برق PoE هوشمند است و طراحی آن به گونه ای است که تجهیزات شبکه را از نوسانات برق و یا کابل کشی برق غیر استاندارد محافظت می کند.
بجای اینکه بوسیله تعداد زیادی آداپتور برق مورد نیاز تجهیزات موجود تامین شود، PoE از یک منبع تغذیه متمرکز و واحد که با استانداردهای جهانی سازگار است استفاده می کند. علاوه بر این می توان از طریق یک منبع تغذیه اضطراری به عنوان منبع پشتیبان استفاده نمود و تجهیزات را برای خارج کردن از مدار شبکه و یا راه اندازی دوباره از راه دور کنترل کرد.
قدرت و امکاناتی که شبکه مهیا می کند به صورتی است که امکان نصب، راه اندازی و گسترش شبکه ارتباطی بسیار آسان و موثر انجام پذیر است.
همانطور که گفته شد فناوری POE دارای مزایای زیادی است اما به طور کلی میتوان به ۲ نقطه ضغف این نوع از سوئیچ شبکه نیز اشاره کرد.:
میزان برق مصرفی متفاوت: هر استاندارد POE میزان برق متفاوتی را تولید میکند. شما باید میزان برقی که هر دستگاه نیاز دارد را نیز در نظر بگیرید. به عنوان مثال اگر گفته میشود سوئیچ شبکه POE، 150 وات است این به معنا نیست که هر پورت این سوئیچ توان تولید 150 وات برق را دارد بلکه 150 وات در تعداد
سوئیچ های شبکه Poe در دستگاه ها و شبکه های بسیاری کاربرد دارد که در این قسمت به چند مورد آن اشاره می شود:
بررسی تفاوت سوئیچ شبکه poe اکتیو و سوئیچ poe پسیو
سوئیچ poe اکتیو و سوئیچ poe پسیو دارای تفاوت هایی هستند که در ادامه این مطلب تفاوت این نوع سوئیچ را مطالعه خواهید کرد. انواع تفاوت های بین این دو نوع سوئیچ عبارتند از :
سوئیچ شبکه POE به سوئیچ شبکه ای گفته می شود که به صورت پیش فرض poe injector درون آن قرار داده شده است. دیگر تجهیزات تحت شبکه به صورت معمولی به سوئیچ وصل می شود و این سویئچ است که مشخص می کند آیا آنها با PoE سازگاری دارند یا خیر، بعد از آن به صورت خودکار برق مورد نیاز را تامین می کند.
می توان از سویئچ های PoE برای هر وسیله ای استفاده نمود.
سویئچ های PoE از شاخه غیر مدیریتی، کم هزینه، با تعداد پورت کم گرفته تا سوئیچ های مدیریتی، رک مونت با تعداد پورتهای بالا قابل استفاده هستند.
همانطور که در بالا اشاره شد اين فن آوری به صرفه جويي در كابل كشي کمک می کند، و این امکان را برای استفاده کننده گان فراهم می کند که با آزادی بيشتری دستگاههای تحت شبكه را در هر فضایی که مایل هستند مورد استفاده قرار دهند.
از طرف ديگر با توجه به اينكه در يک شبكه پيشرفته، حتما UPS و منابع پشتيبان انرژی بکار گرفته شده است، سوييچ ها تا مدتي بعد از قطع برق نیز همچنان ميتوانند به كار خود ادامه دهند. اگر در شبكه ای دستگاههای كاربردی مثل دوربينهای تحت شبكه با قابليت PoE سازگاری داشته باشند و انرژی آنها به طور مستقيم از سوييچهای PoE تأمين شود، با قطع برق و روشن ماندن سوييچ ها با استفاده از UPS، ميتوانند تا مدتی به كار خود ادامه دهند.
تکنولوژی PoE برای نصب کابل با حمل برق از طریق کابل شبکه، هم در زمان صرفهجویی میکند و هم مقرون به صرفهتر است. با خواندن این نوشتار، احتمالا درک بهتری از سوئیچ PoE و کابردهای سوئیچ PoE دارید. در حال حاضر سوئیچ PoE انتخاب خوبی برای اتصال دوربین های IP، تلفنهای VoIP و APهای وایرلس است.
علاوه بر این، سوئیچهای گیگابیت مانند سوئیچ ۲۴ پورت ، ۴۸ پورتی و غیره با poe نیز برای نیازهای مختلف شبکه شما در دسترس هستند.
امیدوارم مطالب سوئیچ شبکه POE برایتان مفید بوده باشد.
چنانچه پرسشی در این مورد برایتان باقی مانده است میتوانید از طریق بخش تالار گفتگو با ما در ارتباط باشید.